ΑρχικήΠοδόσφαιροΙδανικό ξεκίνημα με... άδοξο τέλος

Ιδανικό ξεκίνημα με… άδοξο τέλος

Το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου στην τρίτη φιλική αναμέτρηση κατά την καλοκαιρινή του προετοιμασία επί ολλανδικού εδάφους, ήρθε ισόπαλο με την Άλκμααρ (2-2), δίνοντας τη δυνατότητα στον τεχνικό του Δικεφάλου να απομονώσει χρήσιμα συμπεράσματα για τους ποδοσφαιριστές του, δεδομένου ότι αμφότερες οι ομάδες βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο προετοιμασίας.

Έχοντας να διαχειριστεί καταλλήλως τις απουσίες αφενός του τραυματισμένου Ομάρ Ελ Καντουρί καθώς και του Νέλσον Ολιβέιρα, κι αφετέρου τη σημερινή (06/07) απώλεια του Αντόνιο Τσόλακ, ο οποίος υπενθυμίζεται ότι αναχώρησε προκειμένου να τρέξει το διαδικαστικό σκέλος της μεταγραφής του στη Ρέιντζερς, ο Ρουμάνος τεχνικός προχώρησε σε εναλλακτικές λύσεις στην αναμέτρηση απέναντι στην Άλκμααρ, κάνοντας πειράματα στην κορυφή της επίθεσης.

Το συγκρότημα της Θεσσαλονίκης μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση, πετυχαίνοντας δύο τέρματα με τους Άντριγια Ζίβκοβιτς και Γιάννη Κάργα στο πρώτο ημίχρονο, «πληγώθηκε» από τους Βαγγέλη Παυλίδη και Γκρίφιθ αλλά έδειξε… δόντια, με την Άλκμααρ να ταλαιπωρείται από τα συνεχή ανεβάσματα του Σέρβου μεσοεπιθετικού, ενώ σημειώνεται ότι ο Ντόμινικ Κοτάρσκι συνέβαλε στο passing game στις περιπτώσεις που ο ΠΑΟΚ είχε τη μπάλα από την πίσω ζώνη.

ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ

Αναλυτικά η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ στο α’ μέρος: Κοτάρσκι, Λύρατζης, Ράφα Σοάρες, Κάργας, Μιχάι, Σβαμπ, Τσιγγάρας, Κωνσταντέλιας, Τσαούσης, Φιλίπε Σοάρες, Α. Ζίβκοβιτς.

Η ενδεκάδα της Άλκμααρ: Βίνταλ, Χατζηδιάκος, Παυλίδης, Ντε Βιτ, Κούπμαϊνερς, Έβγεν, Ντέκερ, Κέρκεζ, Μπούρμεεστερ, Ντε Γιονγκ, Φαν Μπρεντερόντε.

Στοχεύοντας στο υψηλό τέμπο και το build up του παιχνιδιού, ο Ρουμάνος τεχνικός προχώρησε σε εκπλήξεις, ανακατατάξεις και αλλαγές προσώπων, δεδομένης της έλλειψης καθαρόαιμου φορ στην κορυφή της επίθεσης, με βασικότερη την τοποθέτηση τόσο του Μάριου Τσαούση στα «φτερά», όσο και του Άντριγια Ζίβκοβιτς, απόντος του Αντόνιο Τσόλακ αλλά και του Νέλσον Ολιβέιρα, στη θέση του μοναδικού προωθημένου κατά το πρώτο ημίχρονο.

Έχοντας ένα πιο ορθολογικό πλάνο ανάπτυξης, οι «ασπρόμαυροι» πήγαν με το «καλημέρα» το ματς σε υψηλό τέμπο, έβγαλαν ενέργεια, πιέζοντας ψηλά, και μονοπώλησαν τη μπάλα τα πρώτα λεπτά, προκαλώντας συνάμα «πονοκεφάλους» στην Άλκμααρ, με την ολλανδική ομάδα, εντούτοις, να μην αρκείται σε παθητικό ρόλο, όντας απόλυτα προσηλωμένη στο τακτικό της πλάνο.

Συνεπώς, έχοντας πατήσει καλύτερα στο γήπεδο, ο ΠΑΟΚ οργανώθηκε στα μετόπισθεν με τους Ενέα Μιχάι και Γιάννη Κάργα, έβγαλε συνεργασίες μεσοεπιθετικά, ενώ προειδοποίησε με χαρακτηριστικότερη φάση εκείνη στο 5′, η οποία εν τέλει μετουσιώθηκε σε τέρμα, έχοντας ως εκφραστή τον Άντριγια Ζίβκοβιτς.

Ειδικότερα, ο Σέρβος εξτρέμ πραγματοποιώντας κούρσα από τον άξονα, πάτησε περιοχή, προσπάθησε να συνεργαστεί με Κωνσταντέλια, μη καταφέρνοντας να βρει το στήριγμά του, εντούτοις, ευνοήθηκε από τις κόντρες, στέλνοντας τη μπάλα στην αντίπαλη εστία με τη βοήθεια του δοκαριού.

Θέλοντας να εκμεταλλευτούν το έδαφος που άφησε το πρώτο τους γκολ, οι «ασπρόμαυροι» πίεσαν εκ νέου και διπλασίασαν τα τέρματά τους λίγα λεπτά αργότερα, προσπαθώντας να δοκιμάσουν τα αντανακλαστικά του Βίνταλ στο 12′ μέσω στατικής φάσης, με τον Γιάννη Κάργα να «πιάνει» την κεφαλιά, και τον τερματοφύλακα της Άλκμααρ να υπερασπίζεται προσωρινά την εστία του, με τη μπάλα σε δεύτερη φάση να καταλήγει στα δίχτυα από τον Έλληνα κεντρικό αμυντικό.

Μάλιστα, όπως ήταν αναμενόμενο, οι Ολλανδοί αποπροσανατολίστηκαν από το πλάνο τους μετά το δεύτερο γκολ, δίνοντας στον ΠΑΟΚ την ευχέρεια των κινήσεων να δημιουργήσουν ευκαιρίες, εκμεταλλευόμενοι τον ελεύθερο χώρο, με το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου να απειλεί με γρήγορες μεταβιβάσεις.

Μετά το πρώτο 20λεπτο, η Άλκμααρ μπήκε σε ρυθμούς… ντέρμπι, ενώ σημειώνεται ότι απώλεσε μία υποσχόμενη ευκαιρία με μία σέντρα από τα αριστερά προς το δεύτερο δοκάρι, με το Ντε Βιτ ναι μεν να πλασάρει, αλλά να μη προωθεί τη μπάλα εντός εστίας, ενώ αργότερα ο Παυλίδης με ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή σημείωσε το 2-1, παρά το γεγονός πως ο Κοτάρσκι βρήκε τη μπάλα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι τα τελευταία λεπτά, η ένταση από αμφότερες τις ομάδες μειώθηκε αισθητά με την ισορροπία να κυριαρχεί, χωρίς να υπάρχει αξιοσημείωτη φάση, κι ως εκ τούτου το πρώτο ημίχρονο «έκλεισε» με σκορ υπέρ του Δικέφαλου…

ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ

H ενδεκάδα του β’ μέρους: Ζίβκο Ζίβκοβιτς, Βιεϊρίνια, Κάργας, Ίνγκασον, Σάστρε, Ντούγκλας, Φιλίπε Σοάρες, Ντάντας, Τζίμας, Κουαλιάτα, Λάμπρου. Μόλις δύο παίκτες από το πρώτο μέρος συνέχισαν.

Στο δεύτερο μέρος της φιλικής «σύγκρουσης» ο ΠΑΟΚ έψαχνε την πρωτοβουλία κινήσεων, θέλοντας να καταστείλει το πρέσινγκ της Άλκμααρ, δεδομένου ότι η ολλανδική ομάδα είχε τα ηνία, καλύπτοντας ανασταλτικά τους χώρους εξαιτίας της συνοχής του συνόλου με συνεργασίες, επιστρατεύοντας εκ νέου τόσο τον Γιάννη Κάργα, όσο και τον Φιλίπε Σοάρες, ενώ βασική υποσημείωση αποτελεί η επανεμφάνιση του Αντελίνο Βιεϊρίνια και του Γιάσμιν Κούρτιτς.

Επισημαίνεται ότι από την πλευρά της η Άλκμααρ, ορμώμενη από την ανάγκη ισοφάρισης, επιχείρησε να πατήσει στην «ασπρόμαυρη» περιοχή τόσο στο 51′ με σουτ του Γκρίφιθ, όσο και στο 56′, ωστόσο, δεν απώλεσε κάποια σημαντική ευκαιρία για επίτευξη τέρματος, με το ενδιαφέρον εν συνεχεία να μετατοπίζεται στους πάγκους, δεδομένης της αλλαγής του Κάργα και Σοάρες, με Κουλιεράκη και Κούρτιτς αντιστοίχως.

Όσο ο χρόνος κυλούσε ο Δικέφαλος είχε… on fire τη δεξιά του πλευρά, προσπαθώντας να πλαγιοκοπήσει τους Ολλανδούς, με κεντρική πρωταγωνιστική φιγούρα τον Παναγιώτη Τζίμα, εντούτοις η Άλκμααρ ισοφάρισε στο 72′, σε ένα διάστημα που επικρατούσε μειωμένος αγωνιστικός ρυθμός, με τον Γκρίφιθ να μοιράζει τη μπάλα στα δεξιά, κάνοντας αρχικά κίνηση μέσα στην περιοχή, σημειώνοντας συνάμα το 2-2 με ωραίο πλασέ.

Σε γενικές γραμμές, απομονώνοντας την εικόνα των δύο ομάδων στο δεύτερο ημίχρονο, αφενός αντλείται η μειωμένη επιθετικότητα του Δικεφάλου, κι αφετέρου η πίεση που άσκησε η Άλκμααρ στα καρέ του Ζίβκοβιτς, καταγράφοντας στο 86′ ένα επικίνδυνο σουτ με το σκόρερ του δεύτερου τέρματός της, με τη μπάλα να καταλήγει κόρνερ.

Εν τέλει, η ισοπαλία «σφράγισε» τις προσπάθειες των δύο ομάδων, μπαίνοντας στα αποδυτήρια με το 2-2.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

22,501ΥποστηρικτέςΚάντε Like
6,323ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
70ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
123ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ