ΑρχικήΧωρίς κατηγορίαΔεν μάσησε τα λόγια του ο Χατζόπουλος

Δεν μάσησε τα λόγια του ο Χατζόπουλος

Για όλους και για όλα μίλησε στην συνέντευξη τύπου της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, ο Χατζόπουλος βγάζοντας την φορά νούμερα που φανερώνουν την μη στήριξη του κόσμου στο τμήμα μπάσκετ.

«Μία πολύ δύσκολη χρονιά έχει τελειώσει. Τελείωσε με έναν τρόπο όχι καλό σε αγωνιστικό επίπεδο. Ξεκίνησε η χρονιά ανάποδα, συνέχισε ανάποδα και τελείωσε ανάποδα.

Θέλω να γυρίσω στην πρώτη συνέντευξη Τύπου το 2020, που είχα πει ότι η θέλω η ομάδα να ξεχρεώσει και να μην χαθεί. Να έρχομαι και να βλέπω τον ΠΑΟΚ μου. Στις επόμενες συνεντεύξεις Τύπου τόνιζα ότι στόχος είναι να ξεχρεώσουμε και ότι θα είμαι εδώ μέχρι να ξεχρεώσουμε. Όταν ξεκίνησε η χρονιά είχα πει ότι μπροστά μας έχουμε βουνά. Παρόλα αυτά, μέσα στη χρονιά η προσοχή έφυγε από τα οικονομικά και πήγε στο αγωνιστικό, όπου δυστυχώς δεν καταφέραμε φέτος να βρούμε τη χημεία που έπρεπε και να μπορέσει να δείξει το πρόσωπο που έπρεπε μέσα στο παρκέ.

Αυτό έγινε για πολλούς λόγους, που τους ξέρουμε εμείς, που ζούμε καθημερινά την ομάδα. Δεν θέλω να αναλύσω, γιατί θεωρώ ότι πάει σε επίπεδα κουτσομπολιού. Κάποια πράγματα πρέπει να μένουν μέσα στην ομάδα. Το πρώτο φταίξιμο είναι δικό μου. Σε συνεργασία με τον προπονητή έρχονται οι παίκτες. Δεν θέλω να επιρρίψω ευθύνες και να μπω περαιτέρω σε λεπτομέρειες.

Έχω επικριθεί για τον τρόπο που λειτουργώ. Σε πολλούς ενοχλεί που είμαι τόσο κοντά στην ομάδα, που κάθομαι στον πάγκο της ομάδας και δεν βρίσκομαι στα επίσημα. Υπάρχουν δύο τρόποι να διοικήσεις, ο ένας είναι να ηγείσαι και να έχεις άλλους να τραβάνε το κουπί. Ο άλλος είναι που ο ηγέτης τραβάει το κουπί και έχει μαζί τους τους υπόλοιπους. Εγώ έτσι λειτουργώ πάντα. Ας αναρωτηθεί ο κόσμος αν αυτός είναι ο σωστός τρόπος διοίκησης μιας ομάδας.

Πέρα από αυτά, ήθελα να αναφέρω και κάποια νούμερα. Ζητούσαμε από τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο να στηρίξει την ομάδα. Στους εντός έδρας αγώνες είχαμε 116.215 ευρώ έξοδα παιχνιδιών και από τα εισιτήρια 63.545, δηλαδή μπήκαμε μέσα πάνω από 52.000 ευρώ. Σε μια ομάδα που θέλει να κάνει εξυγίανση είναι κρίσιμα αυτά τα λεφτά. Από την Ευρώπη τα έξοδα ήταν πάνω από 68.000 ευρώ, ενώ τα λεφτά από το στοίχημα που θα παίρναμε θα ήταν 51.505 ευρώ, δηλαδή χάσαμε περίπου 17.000 ευρώ.

Παρά τις επτά ρυθμίσεις στην εφορία, αυτή τη στιγμή χρωστάμε 1.000.000 ευρώ, καταφέρνοντας να ξεπληρώσουμε το μισό χρέος στην εφορία. Κατέβηκε αρκετά και το χρέος στο ΙΚΑ. Περιμένουμε όμως να εκδικαστεί ένα παλιό πρόστιμο.

Όσον αφορά τους προμηθευτές, καταφέραμε να το ξεχρεώσουμε χάρη στο διπλασιασμό του Σαββίδη. Τα χρέη στους προμηθευτές καταφέραμε να τα εξαλείψουμε σε μεγάλο βαθμό. Τη διετία αυτή με τα προβλήματα του κορωνοϊού με πλέον 10.000 μετόχους κάναμε έναν υπολογισμό ότι αν μπορούσαμε να έχουμε 3.000 κόσμο στην κερκίδα, θα είχαμε γύρω στα 1.044.000 ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται τα εισιτήρια διαρκείας.

Εμείς ζούμε εδώ μέρα με τη μέρα, παλεύοντας με νούμερα και χρέη, να πληρώνουμε τις ομάδες, να πληρώνουμε τα τρέχοντα. Αρχή της χρονιάς βγάζουμε ένα τεράστιο χάρτη και ό,τι πληρώνουμε έπειτα το σβήνουμε. Η οργάνωση που έχουμε στην ΚΑΕ, δεν νομίζω να υπάρχουν σε πολλές ομάδες.

Την άλλη εβδομάδα η Γενική Συνέλευση αφορά την προηγούμενη χρήση και εκεί θα ζητηθεί και πάλι μια νέα Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της τάξης των 500.000 ευρώ, ώστε να μπορέσει να βοηθηθεί η ομάδα και να συνεχίσει. Είμαι άνθρωπος με όρια, δεν έχω ατελείωτο budget. Πληρώθηκαν από τα ταμεία της ομάδας 2.5 εκατομμύρια ευρώ. Έχω αρχίσει να φτάνω στα όριά μου και δεν ξέρω πως να μπορέσω να βοηθήσω του χρόνου».

Για τα χρέη της ομάδας και τα έσοδα:

«Το πότε θα τελειώσουν τα χρέη έχει σχέση με το πόσα θα είναι τα έσοδα. Μακάρι να μπορούσαμε να ξεχρεώσουμε αύριο, αλλά δεν υπάρχουν τόσα λεφτά, γι’ αυτό ζητάμε τη βοήθεια του κόσμου, αλλά και επιχειρηματιών. Όσον αφορά το κομμάτι των χρεών, σήμερα η ομάδα έχει γύρω στα 4.626.000 ευρώ εναπομείναντα χρέη, μέσα σε αυτά φαίνεται και ένα κομμάτι δανεισμού. Βάζω κι εγώ λεφτά μέσω ενός δανεισμού, δεν υπάρχει άλλος νόμιμος τρόπος.

Για να ξεχρεώσει η ομάδα χρειάζεται τα λεφτά του στοιχήματος, μας χρειάζονται για να λειτουργήσουμε. Όλες οι ομάδες τα χρειάζονται, άσχετα αν δεν τα λένε».

Για το ρόστερ και τις αλλαγές που έπρεπε να γίνουν:

«Θα έπρεπε να αλλάξουμε κάποιους παίκτες, γιατί είχαμε την ατυχία να χάσουμε κάποιους παίκτες από τραυματισμούς, αλλά είχαμε ατυχία να έχουμε παίκτες που δεν δέχονται το ρόλο τους στην ομάδα ή ήθελαν να φτιάξουν τα νούμερά τους. Πίστευα ότι η ομάδα είχε παραπάνω δυνατότητες, αλλά δεν απέκτησε ποτέ τη χημεία να βγάλει αυτές τις δυνατότητες».

Για την προσέγγιση της ομάδας:

«Μπορεί να συγκινούμαι εύκολα, πολλές φορές κλαίω κι εύκολα. Παρόλα αυτά, είμαι πεισματάρης άνθρωπος, δεν παρατάω εύκολα κάτι που έχω ξεκινήσει, εκτός αν φτάσω σε σημείο να μην υπάρχει ευρώ. Εκεί πρέπει να βγω να πω στον κόσμο ότι δεν υπάρχει “μία” και να σταματήσω. Όσον αφορά τις εμπειρίες που έχουμε αποκομίσει θα προσπαθήσουμε να μην κάνουμε τα ίδια λάθη με τη χρονιά που τελείωσε. Περιμένουμε κάποιες απαντήσεις στα οικονομικά μας και έπειτα να αποφασίσουμε το ύψος του μπάτζετ, τι οικονομική δυνατότητα θα έχουμε, αν θα ξαναπάμε Ευρώπη. Θέλουμε παιδιά με φιλοδοξία, να θέλουν να προοδεύσουν, να θέλουν να μπουν στο… πετσί αυτή της ομάδας και να θέλουν να παλεύουν σε κάθε ματς».

Για το πως θα εξαλειφθούν τα χρέη:

«Η εφορία είναι κάτι που πληρώνεται κάθε μήνα. Στόχος είναι κάθε μήνα να μειώνονται τα χρέη. ΑΝ συνεχίσουμε έτσι, τα χρέη θα φύγουν σε δύο χρόνια. Ένα κομμάτι από την ΑΜΚ θα μπορούσε να σβήσει  κάποια χρέη και να γίνει “οξυγόνο” για την ομάδα, να πληρώνονται τα τρέχοντα έξοδα, τα σπίτια των παικτών. Το μηνιάτικο της ομάδας το μήνα είναι τουλάχιστον 200.000 ευρώ, όταν η ρευστότητα δεν είναι αυτή που πρέπει ξεκινάνε τα ζόρια. Εκεί πρέπει να υπάρχει ένας άνθρωπος για να βοηθάει. Εγώ από την πολλή βοήθεια, έχω αρχίσει να ζορίζομαι. Δεν ήρθα να το παίξω μεγιστάνας, ούτε υποσχέθηκα κάτι τέτοιο. Στόχος ήταν να ξεχρεώσουμε την ομάδα, ώστε να την πάρει την ομάδα κάποιος άνθρωπος και να είναι “καθαρή”».

Για τη συμμετοχή στην Ευρώπη:

«Ο ΠΑΟΚ δεν έχει δικαίωμα βαθμολογικά να συμμετέχει στην Ευρώπη, αλλά ο πόλεμος έχει αλλάξει τα δεδομένα. Οι δ ιοργανώσεις θέλουν τον ΠΑΟΚ στην Ευρώπη, έχει μεγάλο brand name. Το EuroCup είχε ενδιαφερθεί, αλλά απαιτεί κάποιο budget που εμείς δεν το έχουμε. Δεν θέλουμε να πάμε και να γίνουμε σάκος του μποξ των άλλων ομάδων. Μόλις δούμε τα οικονομικά δεδομένα, θα μπορέσουμε να σκεφτούμε αν μπορούμε να συμμετέχουμε στo Basketball Champions League. Ο ΠΑΟΚ έχει καλό γήπεδο και brand name και τον θέλουν στην Ευρώπη».

Για το πως θα λειτουργήσει το επόμενο πρωτάθλημα:

«Εγώ προσωπικά κοιτάω το σπίτι μου, κοιτάω την ομάδα μας, να είμαστε εμείς νοικοκυρεμένοι και στην… ώρα μας. Το τι κάνουν οι άλλοι δεν με απασχολεί πολύ. Υπάρχουν ομάδες που έχουν προβλήματα και δεν έχουμε προλάβει να συμμαζέψουν κάποια κομμάτια του οικονομικού τους. Πλέον η ΕΟΚ έχει εναρμονίσει το καταστατικό της με τη FIBA, αλλάζοντας τα δεδομένα. Οι ομάδες που έχουν τέτοια προβλήματα θα προσπαθήσουν να τις βοηθήσουν με πλάνα πληρωμών, ωστόσο αν δεν είναι συνεπείς τα δελτία τους θα ανακληθούν.

Θεωρώ, λοιπόν, ότι οι ομάδες πρέπει να συμμαζέψουν τα οικονομικά τους, διότι έχουν αυστηροποιηθεί οι κανόνες. Εμείς έχουμε καταθέσει φάκελο και είμαστε εντάξει στις υποχρεώσεις μου».

Για το budget και τα νέα συμβόλαια:

«Θα το αποφασίσουμε στα μέσα του Ιουνίου, όταν θα μάθουμε τα βασικά μας έσοδα. Το τι παίκτες θα πάρουμε εξαρτάται από το budget, που θα έχουμε».

Για την πρόσληψη τεχνικού διευθυντή:

«Ο κύριος Σταυρόπουλος έκανε αυτή τη δουλειά αμισθί. Αν πούμε ότι χρειαζόμαστε τεχνικό διευθυντή είναι μια έξτρα επιβάρυνση, την οποία δεν ξέρω αν μπορούμε να την σηκώσουμε. Όχι ότι δεν θέλουμε τεχνικό διευθυντή, αλλά υπάρχουν οικονομικά προβλήματα.

Αν είχαμε τα λεφτά του στοιχήματος, δεν θα είχαμε κανένα θέμα με τον προϋπολογισμό μας».

Για τις θετικές στιγμές μέσα στη σεζόν:

«Σίγουρα κάποιες νίκες της ομάδας, αν και δεν θέλω να πω κόντρα σε ποιες ομάδες. ΚΟντράραμε ομάδες με μεγαλύτερο μπάτζετ από εμάς. Γενικά η χρονιά ήταν μυστήρια, είχαμε κάποιες νίκες καλές, κάποιες ήττες πολύ κακές. Τα συναισθήματα ήταν ανάμεικτα. Το πιο δύσκολο για μένα ήταν ότι χάσαμε “παιδιά” από ατυχίες, όπως ο Μάλκολμ Γκρίφιν. Ο Κάρτερ ήταν ένας άψογος επαγγελματίας παίκτης

Για τον Μάρβιν ήταν μία δύσκολη απόφαση, αλλά έχασε πρόσφατα τη μητέρα του».

Για τα νέα παιδιά:

«Φέτος υπογράψαμε τον Κωνσταντινίδη. Νομίζω ότι είναι μονόδρομος να προσπαθήσουμε να βγάλουμε κάποια νέα δικά μας παιδιά. Αυτό δεν είναι σε καμία περίπτωση εύκολο, γιατί δυστυχώς από μικρές ηλικίες τα παιδιά επηρεάζονται και μπορούν στα 18 να πάνε να υπογράψουν όπου θέλουν. Παράδειγμα ο Τανούλης, που έγινε 18 και μας… χαιρέτισε. Δεν μπορείς να είσαι 100% σίγουρος ότι θα θέλουν να παίξουν στον ΠΑΟΚ. Κάποια στιγμή είναι καλό να έρθουν οι ακαδημίες κάτω από την ΚΑΕ, αλλά αυτή τη στιγμή υπάρχουν άλλα έξοδα».

Για τα διαρκείας:

«Δεν γίνεται να γίνουν πιο φθηνά. Ο ΠΑΟΚ πουλάει γύρω στα 2.000 διαρκείας κάθε χρόνο. Φέτος, που υπήρχε μια δυναμική να πάμε πιο ψηλά, λόγω των περιορισμών για τα εμβόλια, μείναμε και πάλι στα 2.000 διαρκείας. Αν ο κόσμος μείνει στο αγωνιστικό, τότε σημαίνει ότι οι φίλαθλοι δεν συμβαδίζουν με το δικό μου όραμα».

Για τα τηλεοπτικά συμβόλαια:

«Κάποιες ομάδες από την Αθήνα έχουν τρελές απαιτήσεις για το πως θα γίνει η μοιρασιά. Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός ζητάνε από 1.000.000 ευρώ ακούγεται, ενώ η ΑΕΚ ζητάει 700.000 συμβόλαιο. Αν γίνει αυτό, θα ζητήσω κι εγώ 1.000.000 ευρώ, αλλιώς δεν θα έχει τηλεοπτική στέγη ο ΠΑΟΚ. Το να βγαίνουν ομάδες με ένα σωρό προβλήματα και να ζητάνε τρελά πράγματα… δεν μπορώ να το ανεχτώ».

Για την οργάνωση της ομάδας:

«Εγώ σε μια μέρα έβγαλα την εγγυητική. Καταθέσαμε από τους πρώτους το φάκελο. Εμένα με νοιάζει να είναι καθαρή η ομάδα μου. Ίσως επειδή μιλάω πολύ, δεν με χωνεύουν κάποιοι. Κάποια ματς που χάσαμε, δεν τα χάσαμε επειδή ήμασταν κακή ομάδα…Ο πρώτος στόχος είναι η υγεία του σπιτιού μας».

Για τη σχέση με τον Α.Σ. ΠΑΟΚ:

«Μου έδωσαν την ομάδα εν λευκώ. Λογικό είναι όταν υπάρχουν τόσα τμήματα, να υπάρχουν και μικροπροβλήματα. Όταν υπάρχει καλή διάθεση, δεν νομίζω ότι δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε. Εμείς από οικονομικής άποψης είμαστε… τεντωμένοι».

Συμπλήρωσε ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Βασίλης Τριλυράκης για τα χρέη:

«Σκεφτείτε μόνο τα 2.5 εκατομμύρια ευρώ, που δόθηκαν για χρέη να πήγαιναν σε παίκτες, στο αγωνιστικό κομμάτι. Αυτό το έκαναν άλλοι, άφηναν χρέη και έφτιαχναν “ομαδάρες”».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

22,501ΥποστηρικτέςΚάντε Like
6,323ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
70ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
122ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ