ΑρχικήΠοδόσφαιρο«Τέτοιες κατατάξεις αυξάνουν τους ανθρώπους που σε ζηλεύουν»

«Τέτοιες κατατάξεις αυξάνουν τους ανθρώπους που σε ζηλεύουν»

Ο Ιβάν Σαββίδης παραχώρησε μια διαφορετική συνέντευξη και μίλησε για την λίστα του Forbes, την αγορά του Πόρτο Καρράς αλλά και τους γιους του.

«Το 2004 μου πρόσφεραν το Πόρτο Καρράς αντί 625 εκατομμυρίων ευρώ. Τότε ρώτησα: είστε τρελοί ή όχι;. Κατά την αγορά, που δεν ήταν υπόθεση μίας ημέρας, μίας εβδομάδας ή ενός μήνα, χρειάστηκε ένας χρόνος, χρησιμοποιήθηκαν τόσο ίδια κεφάλαια όσο και τα δάνεια.

Η απόδοση τέτοιων επενδύσεων θα επηρεαστεί σημαντικά από την πανδημία. Ένας από τους κύριους τομείς ανάπτυξης του Πόρτο Καρράς ήταν η ανάπτυξη, κατασκευή και πώληση βιλών. Αλλά τώρα, προφανώς, δεν υπάρχουν τέτοιες προοπτικές» τόνισε μεταξύ άλλων ο ισχυρός άντρας του ΠΑΟΚ, συμπληρώνοντας: 

«Επιχειρηματικά βρισκόμαστε εδώ και πολύ καιρό στην Ελλάδα και η επένδυση στο χώρο των ξενοδοχείων αποτελεί ένα μέρος του ομίλου μας. Η Atlantis Pak λειτουργεί σε 90 χώρες, πραγματοποιούνται ετήσια συνέδρια, με επιχειρηματίες από τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Αυστρία, την Τσεχική Δημοκρατία και την Πολωνία, στο Ροστόφ και άλλα μέρη και κράτη, όπως η Κύπρος, η Τουρκία και η Κρήτη στην Ελλάδα, ενώ ένα συνέδριο είχε πραγματοποιηθεί και στο Πόρτο Καρράς.

Η αντίδραση γι’ αυτό το μέρος ήταν καταπληκτική. Έγραψαν πολύ καλές κριτικές, είπαν ότι ήταν χαρούμενοι που πραγματοποιήθηκε εκεί το συνέδριο. Τότε σκέφτηκα ότι αν υπήρχε μια ευκαιρία, θα έπρεπε να προσπαθήσω να το αποκτήσω. Παρεμπιπτόντως, είναι ένα ξενοδοχείο υψηλού επιπέδου, εκεί, για παράδειγμα, πραγματοποιήθηκε η σύνοδος κορυφής της ΕΕ».

Σε ότι αφορά την παρουσία του στη λίστα του περιοδικού Forbes για τρίτη συνεχόμενη φορά, με τους 200 πλουσιότερους επιχειρηματίες της Ρωσίας, ο Ιβάν Σαββίδης δεν θέλησε να το σχολιάσει, τονίζοντας πως “τέτοιες κατατάξεις δεν ήταν ποτέ στόχος μου, αντίθετα αυξάνουν τον στρατό ανθρώπων που δεν σε αγαπούν και σε ζηλεύουν. Στη ζωή με καθοδηγούν διαφορετικοί κανόνες, πρέπει να διαμορφώνουμε την ευτυχία μας ζώντας ανάμεσα σε ευτυχισμένους ανθρώπους».

Τέλος, ερωτηθείς για το πως πέρασε το διάστημα της εξάπλωσης του κορωνοΐού, ο Πόντιος επιχειρηματίας είπε: “Στη φάρμα μου, λίγο έξω από την πόλη του Ροστόφ. Αν κάποιοι πιστεύουν ότι ήμουν στο Μανχάταν, κάνουν λάθος. Η καθημερινότητα είναι σημαντική για μένα, ο κόσμος μου είναι το σπίτι μου και οι άνθρωποι που είναι κοντά μου».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

22,501ΥποστηρικτέςΚάντε Like
6,323ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
70ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
122ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ