ΑρχικήΠοδόσφαιροΤο πίστεψε και αντέδρασε στο 2ο ημίχρονο!

Το πίστεψε και αντέδρασε στο 2ο ημίχρονο!

Το πίστεψε και το πήρε ο ΠΑΟΚ , που κέρδισε με 1-0 την ομάδα της ΑΕΚ.

Σε ένα παιχνίδι με εντάσεις, διαστήματα με πολλές ευκαιρίες και άλλα χωρίς έντονο ενδιαφέρον, ο ΠΑΟΚ μπόρεσε να πάρει την νίκη και τους τρεις βαθμούς απέναντι στην ΑΕΚ, χάρη στο πέναλτι του Αντρέ Βιεϊρίνια, που αποτέλεσε και το μοναδικό γκολ στην αναμέτρηση, στην οποία ο δικέφαλος του Βορρά ήταν αυτός που είχε την κατοχή καθώς και τις περισσότερες ευκαιρίες, με την ΑΕΚ να περιορίζεται σε ορισμένες αντιδράσεις κατά το 2ο ημίχρονο, στο οποίο και οι δύο ομάδες κυνήγησαν το γκολ, σε αντίθεση με το 1ο, που οι ευκαιρίες για σκοράρισμα ήταν ελάχιστες.

Ο ΠΑΟΚ παρατάχθηκε με τον Ζίβκοβιτς κάτω απ’ τα δοκάρια, δεξιά στην άμυνα τον Μάτος και αριστερά τον Γιαννούλη. Στο κέντρο της άμυνας ήταν οι Ίνγκασον και Βαρέλα. Στον χώρο του κέντρου ο Μίσιτς με τον Εσίτι, δεξιά ο Λημνιός και αριστερά ο Βιεϊρίνια, ενώ πίσω από τον Σβιντέρσκι βρέθηκε ο Μπίσεσβαρ.

Η ΑΕΚ παρατάχθηκε με τον Μπάρκα στην εστία, δεξιά τον Μπακάκη και αριστερά τον Χουλτ. Στο κέντρο της άμυνας θα είναι οι Τσιγκρίνσκι και Βράνιες. Στον χώρο του κέντρου από δεξιά προς τα αριστερά ήταν οι Σιμόες, Σαμπανάτζοβιτς και Κρίστισιτς, ενώ δεξιά στην επίθεση βρέθηκε ο Βέρντε, αριστερά ο Μάνταλος και στην κορυφή ο Λιβάγια.

Οι δύο ομάδες μπήκαν στο γήπεδο δυναμικά, με την ΑΕΚ να προσπαθεί να εκδηλώσει την πρώτη επίθεση, που όμως η άμυνα του ΠΑΟΚ διέκοψε με ευκολία.

Η πρώτη καταγεγραμμένη τελική ανήκει στον Κρίστισιτς, με ένα χλιαρό σουτ μέσα από την περιοχή, το οποίο κατέληξε άουτ.

Το πρώτο δεκάλεπτο πέρασε με τις δύο ομάδες να μην έχουν πραγματοποιήσει κάποια αξιόλογη ευκαιρία και την κατοχή της μπάλας να είναι μοιρασμένη.

Στο 16ο λεπτό η μπαλιά του Μπίσεσβαρ στον Κάρολ Σφιντέρσκι αποτελεί την πρώτη απειλητική φάση του ΠΑΟΚ, με τον Μπάρκα να αποκρούει το πλασέ του Πολωνού σε κόρνερ, από το οποίο μια κεφαλιά του Ίνγκασον, λίγο έλειψε να φέρει στον στην ομάδα το γκολ.

Στο 21ο λεπτό, μια αρκετά φιλόδοξη σέντρα-σουτ του Φερνάντο Βαρέλα, δεν θα απειλήσει την εστία του Μπάρκα και θα καταλήξει άουτ.

Στο 30ο λεπτό ο Μπίσεσβαρ βγαίνει σε τετ-α-τετ φάση με τον Μπάρκα, αλλά ο Έλληνας τερματοφύλακας θα απομακρύνει την μπάλα προτού ο Ολλανδός επιχειρήσει να την στείλει στην εστία, ο οποίος ένα λεπτό αργότερα θα δοκιμάσει ένα μακρινό σουτ, όμως αυτό θα καταλήξει άουτ.

Ο Εσίτι είναι αυτό που στο 39ο λεπτό θα προσπαθήσει να στείλει την μπάλα στην εστία, ύστερα από σέντρα του Λέο Μάτος, όμως αυτή θα απομακρυνθεί σε κόρνερ, που οι παίκτες του δικεφάλου δεν θα εκμεταλλευτούν επιθετικά.

Το 1ο ημίχρονο έληξε με τον ΠΑΟΚ να έχει υπέρ του την κατοχή της μπάλας και να κερδίζει τις μονομαχίες, μη μπορώντας όμως να μετατρέψει την αγωνιστική του ανωτερότητα σε κάποιο γκολ, αφού η ευκαιρίες του δεν απείλησαν σημαντικά την αντίπαλη εστία.

To 2o ημίχρονο ξεκίνησε με την ΑΕΚ να επιχειρεί να στείλει δύο φορές την μπάλα στην εστία του Ζίφκοβιτς, με τα σουτ να καταλήγουν αρκετά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 55ο λεπτό σημαντική ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ με τον Λημνιό να σπάει την μπάλα μέσα στην περιοχή για τον Σφιντέρσκι, με τον Πολώνό να πλασάρει και τον Μπάρκα να απομακρύνει.

Δύο λεπτά μετά, στο 57ο λεπτό, το κράτημα του Σιμόες εντός περιοχής, δίνει στον ΠΑΟΚ ένα πέναλτι, το οποίο θα εκτελέσει εύστοχα ο Αντρέ Βιεϊρίνια, κάνοντας το 1-0!

Αμέσως μετά το γκολ του ΠΑΟΚ, στο 58ο λεπτό, η ΑΕΚ επιτίθεται με τον Βέρντε να σεντράρει από την δεξιά πλευρά και τον Ζιφκο Ζίφκοβιτς να μπλοκάρει την μπάλα έγκαιρα.

Στο 65ο ο ΠΑΟΚ κερδίζει φάουλ σε καλό σημείο μετά από ανατροπή του Βιεϊρίνια, με τον ίδιο να το εκτελεί απευθείας και την μπάλα να καταλήγει άουτ.

Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ στο 69ο λεπτό, αφού ο Αντρέ Βιεϊρίνια σεντράρει μέσα στην περιοχή, με τον Μπίσεσβαρ να είναι αποδέκτης της μπάλας, που όμως κάνει ένα κακό πλασέ που δεν θα απειλήσει τον Μπάρκα.

Στο 71ο λεπτό η ΑΕΚ φτάνει κοντά στην ισοφάριση, με τον Μάρκο Λιβάγια να κοντρολάρει την μπάλα μέσα στην περιοχή, ύστερα από γέμισμα, την οποία και δίνει στον Μάνταλο, με τον Έλληνα επιθετικό την στέλνει στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Ζίφκοβιτς.

Στο 75ο λεπτό, η επίθεση της ΑΕΚ φέρνει την μπάλα στην περιοχή του ΠΑΟΚ, με τους κιτρινόμαυρους να ζητούν πέναλτι και τον Ισραηλινό ρέφερι να μην συμφωνεί.

Σημαντική ευκαιρία για την ΑΕΚ στο 80ο λεπτό, που μετά από πάσα του Μάνταλου, ο Ολιβέιρα προσπαθεί να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, όμως ο πορτιέρο του ΠΑΟΚ επεμβαίνει και καθαρίζει την φάση.

Στο 83ο ε’ως 85ο λεπτό, τα τρία συνεχόμενα κόρνερ για την ΑΕΚ δεν απειλούν την εστία του ΠΑΟΚ, με την άμυνα της ομάδας και τον τερματοφύλακα, να βρίσκονται σε εγρήγορση και να απομακρύνουν την μπάλα άμεσα.

Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ στο 88ο λεπτό, με τον Δημήτρη Λημνιό να κάνει κούρσα με την μπάλα, περνώντας όλη την αντίπαλη άμυνα, όμως ο Μπάρκας ήταν εκεί και απομάκρυνε με το πόδι του τελείωμα του Έλληνα επιθετικού.

Φάουλ για τον ΠΑΟΚ στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων και κόκκινη κάρτα στον Χούλτ που ανατρέπει αντικανονικά τον Άκπομ, με την εκτέλεση να καταλήγει σε κόρνερ που δεν θα απειλήσει την εστία των κιτρινόμαυρων.

Δεύτερη αποβολή για την ΑΕΚ λίγο πριν τη λήξη του παιχνιδιού, με τον Μάρκο Λιβάγια να δέχεται την κόκκινη κάρτα ύστερα από σκληρό μαρκάρισμα.

Το παιχνίδι λήγει τελικώς, με τον πίνακα του σκορ να γράφει 1-0 και τον ΠΑΟΚ να επιστρέφει στις νίκες, κερδίζοντας τους τρεις πολύτιμους βαθμούς.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

22,501ΥποστηρικτέςΚάντε Like
6,323ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
70ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
122ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ