ΑρχικήΜπάσκετΠλήρωσε το "μπλακ άουτ"...

Πλήρωσε το “μπλακ άουτ”…

Για τρία δεκάλεπτα ο ΠΑΟΚ ήταν πλήρως ανταγωνιστικός κόντρα στον Ιωνικό Νικαίας,αλλά το ολικό μπλακ άουτ επιθετικά στο τελευταίο δεκάλεπτο, όπου και φάνηκε ξεκάθαρα η έλλειψη ποιοτικού βάθους στο ρόστερ και ηγετικών φυσιογνωμιών με διάρκεια στην απόδοσή τους, έφερε την ήττα από την ομάδα του Νίκου Βετούλα (83-66). Χρόνος και πολλή δουλειά απαιτείται για μια εντελώς καινούρια ομάδα σαν αυτή του Κώστα Φλεβαράκη, που έχει να κρατήσει και κάποια καλά στοιχεία από την σημερινή ήττα-μάθημα… Δεν έλειψαν τα… περίεργα διαιτητικά σφυρίγματα, με την ομάδα της Νίκαιας να εκτελεί, μάλιστα, 12 βολές παραπάνω -με ό,τι συνεπάγεται αυτό-!

Το παιχνίδι:

O ΠΑΟΚ ξεκίνησε με τους Λιούις, Σμιθ, Ουίγκινς, Εγκεκέζε και Σαρικόπουλο. Στα πρώτα λεπτά δυσκολεύτηκε πολύ επιθετικά και μένοντας πίσω στο σκορ (6-2 στο 3ο λεπτό), με τον Φλεβαράκη να αλλάζει γρήγορα-γρήγορα τον Λιούις με τον Τσόχλα και τον Εγκεκέζε με τον Μαργαρίτη. 

Ο Ιωνικός επέβαλλε τον ρυθμό του χτίζοντας μια διαφορά οκτώ πόντων (14-6 στο 5ο λεπτό). Κάπου εκεί, ο Άνταμ Σμιθ πήρε το… όπλο του και με πέντε σερί πόντους μείωσε την διαφορά (14-11 στο 6ο λεπτό).

Νόουλς και Μπεστ μπήκαν στο παιχνίδι, δίνοντας άλλη πνοή και στα δυο κομμάτια του παρκέ. Με τρίποντο του Καναδού και δύο καλάθια του σέντερ από τις Μπαχάμες ο Δικέφαλος πέρασε μπροστά (20-21) στο φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου.

Οι δυο τους συνέχισαν το… κονσέρτο επιθετικά και με νέο τρίποντο του Μπεστ, ο ΠΑΟΚ πήρε διαφορά έξι πόντων (20-26 στο 11ο λεπτό), μετρώντας σερί 12-0! 

Ωστόσο, ο Ιωνικός άλλαξε την άμυνα του σε ζώνη, με την ομάδα του Φλεβαράκη να “κολλά” επιθετικά και μάδα της Νίκαιας πέρασε εκ νέου μπροστά με τρίποντο του παλιού γνώριμου Τζαμάλ Τζόουνς (29-28 στο 14ο  λεπτό).

Ένα επιθετικό σερί του Ιωνικού με διαδοχικά τρίποντα τον έφεραν στο +8 (36-28), αλλά απάντησε με τρίποντο ο Τσόχλας (36-31 στο 16′). Το πρόβλημα ως προς την αντιμετώπιση της ζώνης των Νικαιωτών παρέμενε κι ο ΠΑΟΚ δεν έβρισκε εύκολα λύσεις-απαντήσεις. Την ίδια ώρα ο Ιωνικός “πυροβολούσε” έξω από τα 6,75 (7/17!) παίρνοντας μια καλή διαφορά εννιά πόντων (42-33 στο 18′).

Ένα τρίποντο του Μπεστ (11 πόντους στο ημίχρονο με 3/6 τρίποντα) κι ένα καλάθι του Σαρικόπουλου, ο ΠΑΟΚ πήγε στα αποδυτήρια στο -5 (43-38).

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ μπήκε δυναμικά και με κύριους εκφραστές τους Σμιθ και Λιούις βρέθηκε σε απόσταση αναπνοής (53-51 στο 23′). 

Στα επόμενα λεπτά, το παιχνίδι ήταν πολύ ισορροπημένο, με τον Μαυροκεφαλίδη να “βομβαρδίζει” έξω από τα 6,75 αλλά Λιούις και Σμιθ αρνούνταν να αφήσουν τον Ιωνικό να… ξεφύγει (60-58 στο 28′).

Ο Σμιθ το πήρε… προσωπικά και παρότι ο Ιωνικός ήθελε να ανοίξει την ψαλίδα, ο Αμερικανός γκαρντ με προσωπικά καλάθια έστειλε στο τελευταίο δεκάλεπτο τον ΠΑΟΚ με την μικρότερη δυνατή διαφορά (63-62).

Στην έναρξη του τέταρτου και πλέον καθοριστικού δεκαλέπτου, η ομάδα του Φλεβαράκη μπήκε νωθρή και γρήγορα ο Ιωνικός πήρε διαφορά οκτώ πόντων (72-64 στο 33′), για να έρθει ο Χαραλαμπόπουλος με τρία σερί καλάθια για να φτάσει σε διψήφιο αριθμό την διαφορά (78-66 στο 37′).

Τα τελευταία λεπτά ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, με τον ΠΑΟΚ να γνωρίζει μια ήττα-μάθημα για την συνέχεια, όπου φάνηκαν κάποια θετικά στοιχεία αλλά και κάποια “χτυπητά” αρνητικά, όπως η έλλειψη ποιοτικού βάθους στο ρόστερ (με πολλούς σημαντικούς παίκτες να είναι σε κακή μέρα) και η -όχι και τόσο μεγάλη- διάρκεια στην απόδοση των “βαριών” επιθετικών όπλων (π.χ. Σμιθ-Μπεστ).

Ακολουθεί μεσοβδόμαδα παιχνίδι για την πρώτη αγωνιστική του BCL κόντρα στην Μπεσίκτας στο “Παλατάκι”…

Τα δεκάλεπτα: 20-21, 43-38, 63-62, 83-66

 

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

22,501ΥποστηρικτέςΚάντε Like
6,323ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
70ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
122ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ