ΑρχικήΔιάφοραSuddeutsche Zeitung: «Ο σταθμάρχης είναι ο αποδιοπομπαίος τράγος»

Suddeutsche Zeitung: «Ο σταθμάρχης είναι ο αποδιοπομπαίος τράγος»

Ο γερμανικός τύπος ασχολείται και σήμερα με το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, όπου σχολίασε τι συμβαίνει, όταν οι οργανισμοί χρησιμοποιούν τα μέλη τους ως «αποδιοπομπαίους τράγους».

Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, η γερμανική εφημερίδα «Suddeutsche Zeitung» εκτιμά πως η σκιαγράφηση του σταθμάρχη ως βασικού ενόχου, είναι ένα φαινόμενο που χαρακτηρίζει πολλούς υπολειτουργούντες οργανισμούς.

Πιο συγκεκριμένα, η «Suddeutsche Zeitung» σε άρθρο της αναφέρει ότι «το τρομερό σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ελλάδα δείχνει τι συμβαίνει, όταν οι οργανισμοί χρησιμοποιούν τα μέλη τους ως αποδιοπομπαίους τράγους. Δείχνει τι μπορεί να σημαίνει οργανωτική αποτυχία. Γι’ αυτό είναι, επίσης, ευφημισμός να μιλάμε για «ατυχία», σαν το ατύχημα να ήταν ένα χτύπημα της μοίρας και θλιβερή συνέπεια των αναπόφευκτων κινδύνων της ζωής».

Μάλιστα, αναφερόμενη στους πόρους που πρέπει να παρέχονται στο ανθρώπινο δυναμικό αναφέρει ότι «οι οργανισμοί που δεν παρέχουν τους πόρους που χρειάζονται για την εκπλήρωση των καθηκόντων των εργαζομένων, όπως χρόνο, προσωπικό και την απαραίτητη τεχνολογία, αναγκάζουν τα μέλη τους να αναπληρώσουν με κάποιο τρόπο αυτές τις ελλείψεις. Αυτό γίνεται με διάφορους τρόπους και απάτες, όπως με απλήρωτη πρόσθετη εργασία και ανάληψη προσωπικών κινδύνων, εις βάρος της ποιότητας της εργασίας, με αποτέλεσμα να υποφέρουν όχι μόνο οι εργαζόμενοι, αλλά και οι πελάτες».

Καταλήγοντας η SZ επισημαίνει πως «η αξιοποίηση των εργαζόμενων ως ανθρώπινων ασπίδων που πρέπει να αναπληρώσουν τις οργανωτικές αποτυχίες δεν αποτελεί την εξαίρεση, αλλά τον κακό κανόνα σε πολλούς οργανισμούς. Και ο κίνδυνος για λάθη αυξάνεται: λάθη μικρά, αλλά μοιραία, όπως στην περίπτωση της Ελλάδας».

Πηγή: ethnos.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

22,593ΥποστηρικτέςΚάντε Like
6,579ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
72ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
122ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ