ΑρχικήΑπόψειςΑλλάζει όψη ανώμαλα και θέλει... προσοχή

Αλλάζει όψη ανώμαλα και θέλει… προσοχή

Ο ΠΑΟΚ μπαίνει σε μια νέα φάση, στην οποία έπρεπε να είχε μπει εδώ και αρκετό καιρό, ωστόσο όλο το ματαίωνε με την μη απόφαση για ανανέωση και αναδόμηση του ρόστερ του.

Του Τηλέμαχου Περτσινίδη

Το πλήρωμα του χρόνου έφτασε. Για την ακρίβεια έχει παρέλθει εδώ και καιρό, αλλά ο ΠΑΟΚ το αγνοούσε επιδεικτικά, φοβούμενος κατά πάσα πιθανότητα την αλλαγή και τους κινδύνους που ελοχεύει κάτι τέτοιο. Αλλά όσο και αν εθελοτυφλούσε, όσο σφύριζε και έστρεφε το βλέμμα του αλλού, όταν πήγαινε η κουβέντα εκεί, δεν μπορούσε να το αποφεύγει για πάντα.

Καλώς ή κακώς, η φουρνιά των Invincibles παρήλθε οριστικά και αμετάκλητα. Ο χρόνος είναι δεινός, αμείλικτος και το γήπεδο ο καλύτερος καθρέπτης του. Ήτανε φως φανάρι πως ο Μπίσεσβαρ, ο Βιεϊρίνια, ο Βαρέλα, ο Κρέσπο και όλη αυτή η σειρά, δεν μπορούσε πλέον να κουβαλήσει το φορτίο, ή τουλάχιστον σε βαθμό που θα είχαν τον ίδιο ρόλο όπως μέχρι πριν 3 χρόνια.

Βέβαια, η μετάβαση σε αυτή τη νέα, μετά Invincibles εποχή, έγινε με ανώμαλο τρόπο, τέτοιο, που δεν μπορούν να αποφευχθούν οι πολλοί κραδασμοί. Ο ΠΑΟΚ μονοκοπανιά τους έδιωξε -σχεδόν- όλους και τους αντικατέστησε με νέα παιδιά, γεμάτα ταλέντο και όρεξη ναι μεν, αλλά δίχως ακόμη ισχυρό χαρακτήρα και νοοτροπία νικητή-πρωταθλητή.

Ωστόσο, το πρώτο δύσκολο κομμάτι της μεταβασης αυτής, έχει γίνει. Και είναι η αρχή. Οι ασπρόμαυροι ξεκίνησαν να αλλάζουν το ρόστερ τους, να το κάνουν πιο νεανικό και μέσα σ’ όλα να τρέξουν και κάποια δικά τους projects, όπως αυτό του Κουλιεράκη. Ακολουθεί το δεύτερο δύσκολο κομμάτι. Αυτό της πρώτης σεζόν. Ο κόσμος θα πρέπει να δείξει κατανόηση και να είναι υποστηρικτικός προς αυτά τα παιδιά.

Θέλουν πίεση, την χρειάζονται, αλλά τόση όση να τους δώσει ένα μικρό boostάρισμα, ένα σπρώξιμο. Η κόκκινη γραμμή της πίεσης, ανάμεσα σε boostάρισμα και καταρράκωση της ψυχολογίας είναι λεπτή και ο κόσμος δεν θα πρέπει να την ξεπεράσει.

Βέβαια, τίποτα απ’ αυτά δεν θα ‘χουν σημασία, αν τo project αυτό δεν το πιστέψουν πρώτα οι ίδιοι άνθρωποι της ομάδας και η οικογένεια Σαββίδη και να δείξουν έμπρακτα την στήριξή τους. Στα δύσκολα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

22,497ΥποστηρικτέςΚάντε Like
6,736ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
71ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
118ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ