ΑρχικήΑπόψειςΚάλεντ Νάρεϊ: «Ασπρόμαυρος» στο πικ της καριέρας του

Κάλεντ Νάρεϊ: «Ασπρόμαυρος» στο πικ της καριέρας του

Το «ασπρόμαυρο» στοίχημα με τον πρώην μεσοεπιθετικό της Φορτούνα Ντίσελντορφ, η σταθερά ανοδική του πορεία, η βόλτα με το ανοιχτό λεωφορείο και… επόμενη στάση το γήπεδο της Τούμπας! – «Τούμπα, αυτή είναι η στάση μου». Κάλεντ Νάρεϊ, ετών 27.

Ανακοινώσεων συνέχεια για το «ασπρόμαυρο» συγκρότημα, δεδομένου ότι επισημοποιήθηκε με εκ νέου επικό τρόπο ο επόμενος εκλεκτός του ρόστερ ενόψει της επικείμενης αγωνιστικής περιόδου, Κάλεντ Νάρεϊ, έχοντας πραγματοποιήσει μία βόλτα με το τουριστικό λεωφορείο της Θεσσαλονίκης, η οποία αναμενόμενα τον οδήγησε στην Τούμπα.

«Τούμπα, αυτή είναι η στάση μου» και… Κάλεντ Νάρεϊ τετραετίας στον ΠΑΟΚ!

Ένας box to box εξτρέμ με «γεμάτα» νούμερα

Ελπίζοντας ότι θα συνεχίσει στο ίδιο αγωνιστικό μοτίβο, οι «ασπρόμαυροι» ενέταξαν στο έμψυχο δυναμικό τους τον κορυφαίο δημιουργό της δεύτερης κατηγορίας της Γερμανίας, ο οποίος ενσωματώθηκε στη Φορτούνα Ντίσελντορφ την περσινή αγωνιστική σεζόν, το συμβόλαιο του οποίου αναμενόταν να είχε διάρκεια δύο ετών, εντούτοις με την πρώτη καλύτερη προσωπική του χρονιά έβαλε σε τελευταίο χρόνο τη συνεργασία του.

Ειδικότερα, η περασμένη περίοδος ολοκληρώθηκε με το Νάρεϊ να πιστώνεται 14 ασίστ, τερματίζοντας πρώτος στη σχετική κατηγορία του εγχώριου πρωταθλήματος, γεγονός που από τη μία ναι μεν μπορεί να μη λέει πολλά, δεδομένου ότι οι ασίστ εξαρτώνται από την ευστοχία των συμπαικτών του στα καρέ, αλλά από την άλλη τόσο για τον ίδιο, όσο και για τους ιθύνοντες του Δικεφάλου είναι το σημείο «κλειδί», αναλογιζόμενοι το πικ του.

Το προαναφερθέν αφενός μεγιστοποιεί τις προσδοκίες που αναμένεται να υπάρχουν από τον πρώην μεσοεπιθετικό της Φορτούνα, κι αφετέρου δημιουργεί τις ανάγκες είτε της διατήρησης των περσινών του στατιστικών, είτε της βελτιστοποίησής τους.

Μάλιστα, αξίζει να αναφερθεί ότι πρόκειται για έναν εξτρέμ με σταθερή πρόοδο, έχοντας αυξήσει περιοδικά τις Key Passes του, με τους Θεσσαλονικείς να εξετάζουν πιο προσεκτικά την επιλογή τους βασισμένοι σε αυτές προκειμένου να τον αξιολογήσουν ασφαλέστερα στο δημιουργικό κομμάτι.

Από το 2015 και με χρονολογική σειρά στη δεύτερη κατηγορία της Γερμανίας έχει τα εξής νούμερα (0,8), (1,0), (0,6), (0,9), (1,5), (1,7), (2,00), ενώ αντλείται παράλληλα μία σταθερή άνοδος με σημαίνουσα εκτόξευση στην τελική δημιουργία την τελευταία τετραετία, με την υποσημείωση του εντυπωσιακού αριθμού ασίστ που κατέγραψε την περσινή χρονιά.

Επισημαίνεται ότι οι οκτώ από τις συνολικά 14 ασίστ του ήταν με σέντρα, οι δύο από εκτελέσεις κόρνερ κι η μία από εκτέλεση φάουλ, ενώ κοιτάζοντας εκ πρώτης όψεως τα νούμερα που έχει καταγράψει στη δεύτερη κατηγορία της Γερμανίας, καμία άλλη χρονιά δεν είχε δώσει ασίστ από στημένο, με τον αστερίσκο ότι σε συνολικά 155 παιχνίδια μόλις πέντε φορές είχε σκοράρει συμπαίκτης του από δική του σέντρα.

Σημειώνεται ότι ο Νάρεϊ τη σεζόν 2020/21 φορούσε τη φανέλα του Αμβούργου, πετυχαίνοντας τρία γκολ και μοιράζοντας μία ασίστ, ενώ την επόμενη χρονιά με το συγκρότημα του Ντίσελντορφ είχε ως απολογισμό οκτώ γκολ και 14 ασίστ, εκτοξεύοντας την αποτελεσματικότητά του στην παραγωγικότερη έως τώρα χρονιά του.

Εκτόξευση στα επιθετικά του νούμερα

Στο μέσο όρο της καριέρας του έχει παραχωρήσει και κερδίσει 1.3 φάουλ, εν αντιθέσει με την περσινή σεζόν, στην οποία αδιαμφησβήτητα ήταν πιο δραστήριος επιθετικά, ανακτώντας 1.5, ενώ πέραν της δημιουργίας, την περσινή καλύτερή του χρονιά απείλησε περισσότερο, δεδομένου ότι είχε συγκομιδή και στο σκοράρισμα με οκτώ γκολ, τέσσερα περισσότερα από τη διετή θητεία του στο Αμβούργο.

Αξίζει να επισημανθεί ότι έχει ένα μέσο όρο καριέρας 2.2 σουτ κάθε 90 λεπτο, με το ένα εκτός περιοχής, διατηρώντας το σταθερό, με το Νάρεϊ επιπλέον να αυξάνει ιδιαιτέρως την περσινή χρονιά και την απειλή του μέσα από την περιοχή, εκτελώντας 1.6 σουτ σε κάθε παιχνίδι, αθροιστικά δηλαδή 2.6.

Παράλληλα, υπογραμμίζεται ότι στη δεύτερη κατηγορία έχει πετύχει συνολικά 28 τέρματα, χωρίς να έχει βρει δίχτυα με το κεφάλι, ενώ αξιοσημείωτο το γεγονός ότι έχει πετύχει 21 γκολ με το δεξί, επτά με το αριστερό και δύο από αυτά με εκτέλεση φάουλ.

Όσον αφορά την περσινή αγωνιστική σεζόν, μάλιστα, μοίρασε τόσο τις εκτελέσεις του, όσο και την αποτελεσματικότητά του και στα δύο πόδια, σκοράροντας τέσσερα γκολ με το δεξί και ισάριθμα με το αριστερό, αποδεικνύοντας την ευχέρεια κινήσεών του με τη μπάλα, καθώς επίσης και τη δημιουργία φάσεων πάνω στην ταχύτητά του με τη χρησιμοποίηση και των δύο του ποδιών.

Συνυπολογίζοντας το παραπάνω, τρέχει διαγώνια συγκλίνοντας με τη μπάλα, κι εν συνεχεία είτε έχει την ικανότητα να κάνει το γέμισμα, είτε να τροφοδοτήσει συμπαίκτη του με την αναζήτηση κοντινής πάσας, θέτοντας ως βασική υποσημείωση και τη δυνατότητα ολοκλήρωσης φάσεως εντός της περιοχής.

Υπερόπλο για το Ραζβάν Λουτσέσκου και πολυεργαλείο στο ρόστερ του ενόψει της ερχόμενης αγωνιστικής σεζόν το γεγονός ότι έχει προσθέσει έναν ποδοσφαιριστή με βελτιωμένη σέντρα και υψηλή ικανότητα στο να κερδίζει στημένα, έχοντας την παράλληλη ευελιξία εκτέλεσής τους με υψηλά ποσοστά επιτυχίας!

Βοήθεια και στο ανασταλτικό κομμάτι

Οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά κι αυτό διακρίνεται αισθητά στην περίπτωση του Κάλεντ Νάρεϊ, δεδομένου ότι μπορεί να υπηρετήσει και αμυντικούς ρόλους, όντας ικανός να καλύψει τόσο τους συμπαίκτες του, όσο και να μπλοκάρει επιθετικούς μπακ, έχοντας σε 2.5 τάκλιν το 90λεπτό 1.7 πετυχημένα, ενώ συνάμα μετρά κι ένα κλέψιμο στο ίδιο χρονικό πλαίσιο.

Πρόκειται για έναν καθαρό εξτρέμ, με ικανότητα αφενός στην εκτέλεση και τη δημιουργία, κι αφετέρου στη δυνατότητα εφόσον χρειαστεί να πάρει κι ολόκληρη την πλευρά εξαιτίας της χρησιμοποίησής του σε αρκετές θέσεις -ιδίως- της δεξιάς πτέρυγας.

Πληροφοριακά στην καριέρα του έχει αγωνιστεί σε 79 παιχνίδια σαν δεξί μπακ και σε 14 ως αριστερό, αλλά κι ως δεξί κι αριστερό εξτρέμ σε 139 και 23 αγώνες αντιστοίχως, βοηθώντας τον ως εκ τούτου στην καλή αμυντική συμπεριφορά που προαναφέρθηκε.

Συμπερασματικά, ο ΠΑΟΚ θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί την εντυπωσιακή περσινή του χρονιά, όντας η πρώτη ομάδα που θα τον βγάλει από τις μικρές κατηγορίες της Γερμανίας και θα του δώσει το δικαίωμα να αγωνιστεί σε πρώτη κατηγορία που αναμένεται να κάνει πρωταθλητισμό, ελπίζοντας πως ο ποδοσφαιριστής θα συνεχίσει στο ίδιο μομέντουμ, κρατώντας ή και διευρύνοντας τα μέχρι πρότινος νούμερά του.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

22,501ΥποστηρικτέςΚάντε Like
6,323ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
70ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
122ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ