ΑρχικήΠοδόσφαιροΣαν σήμερα: Πρόκριση στον τελικό για τον Λόραντ

Σαν σήμερα: Πρόκριση στον τελικό για τον Λόραντ

Πέρασαν 41 χρόνια από το διπλό των «ασπρόμαυρων» εις βάρος της ΑΕΚ στο γήπεδο της Χαλκίδας.

Μόλις μια εβδομάδα μετά την τραγικό χαμό του Γκιούλα Λόραντ στον πάγκο της ομάδας στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ έπρεπε να μπει στη διαδικασία των διπλών αγώνων με την ΑΕΚ για την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος.

Τα λουλούδια που άφησαν οι ποδοσφαιριστές της ομάδας στο σημείο όπου καθόταν ο Ούγγρος προπονητής πριν την έναρξη της αναμέτρησης και τα μαύρα περιβραχιόνια ήταν το λιγότερο που μπορούσαν να κάνουν.

Η αναμέτρηση της Τετάρτης 3 Ιουνίου τελείωσε με νίκη υπέρ του ΠΑΟΚ, χάρη στο εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Κωστίκου στο 38ο λεπτό σε μια παράβαση που καταλογίστηκε σε χέρι του Ρήγα μέσα στην περιοχή ενώ προσπαθούσε να μαρκάρει τον Κούδα.

Ο ΠΑΟΚ έχασε πολλές ευκαιρίες για να αυξήσει τη διαφορά στο σκορ, ενώ οι κυριότερες ήταν με τον Κωστίκο (74′) και τον Γκουερίνο (89′) που είχαν κεφαλιές στο οριζόντιο δοκάρι. Η ΑΕΚ έχασε τη δική της ευκαιρία από τα έντεκα βήματα, αφού ο Φορτούλα απέκρουσε την εκτέλεση του Αρδίζογλου.

Η ρεβάνς έγινε μόλις δέκα ημέρες μετά, με τον ΠΑΟΚ να αντιμετωπίζει στο γήπεδο της Χαλκίδας την ΑΕΚ που είχε τιμωρηθεί για σοβαρά επεισόδια των ποδοσφαιριστών της στην αναμέτρηση της Νέας Φιλαδέλφειας με τον Άρη για τον προηγούμενο γύρο της διοργάνωσης.

Ο Δικέφαλος ξεπέρασε τα πρώτα λεπτά της αναμενόμενης πίεσης από την ΑΕΚ, η οποία κάμφθηκε εντελώς μετά το πρώτο γκολ του ΠΑΟΚ στο 52ο λεπτό μετά από μπαλιά ακριβείας του Κούδα και ωραίο τελείωμα με σουτ του Δαμανάκη. Ο ΠΑΟΚ είχε δοκάρι σε σουτ του Κωστίκου (73′) πριν φτάσει στο 2-0 με τον Γεωργόπουλο (78′).

Οι παίκτες της ΑΕΚ διαμαρτυρήθηκαν για την ακύρωση ως οφσάιντ του γκολ του Μαύρου (7΄) που σκόραρε από κοντά μετά από δοκάρι και ο ΠΑΟΚ για το πέναλτι που δεν δόθηκε στον Γκουερίνο στο 46ο λεπτό σε ανατροπή του από τον Ελευθεράκη.

Ο ΠΑΟΚ σε αυτή την αναμέτρηση αγωνίστηκε με την εξής σύνθεση:

Φίλης (46′ Φορτούλα), Γούναρης, Σάλαμον, Ιωσηφίδης, Σίγγας, Δαμανάκης, Κερμανίδης, Γεωργακόπουλος, Γκουερίνο, Κούδας, Κωστίκος (65′ Τριανταφυλλίδης).

πηγή: paokfc.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

22,501ΥποστηρικτέςΚάντε Like
6,323ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
70ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
123ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ