ΑρχικήΠοδόσφαιροΕπίθεση Μπαλτακού στον Αυγενάκη: «Δεν έχει καμία δουλειά να παίζει μπάλα»

Επίθεση Μπαλτακού στον Αυγενάκη: «Δεν έχει καμία δουλειά να παίζει μπάλα»

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος, μίλησε για το νέο του ρόλο, αλλά και για τους βασικούς του στόχους, κατηγορώντας τον Λευτέρη Αυγενάκη ότι εξυπηρετεί πρόσκαιρο συμφέρον αναφορικά με το θέμα της διαιτησίας.

Παράλληλα ο κ.Μπαλτάκος αναφέρθηκε και στη διαιτησία, επισημαίνοντας ότι δεν έχει κάποιο ρόλο ο εκάστοτε υπουργός σε τέτοια ζητήματα, ενώ αναφορικά με τον κ.Κλάτενμπεργκ, τόνισε ότι ακόμη δεν ξέρει τι θα γίνει με την ανανέωση της σύμβασής του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης:

«Το ποσοστό που πήραμε δίνει και αισιοδοξία, σημαίνει μια αποδοχή, μην ξεχνάμε ότι οι ενώσεις που ψηφίζουν, εκπροσωπούν το ποδόσφαιρο σε όλη την Ελλάδα, οπότε αυτό δίνει μια σταθερότητα, μια ενδυνάμωση στις προσπάθειες μας.

Ο βασικός μας στόχος είναι να αποκατασταθεί η κυριαρχία της ΕΠΟ στο ποδόσφαιρο, όπως θα έπρεπε να είναι βάσει του καταστατικού της και ο έτερος είναι να αποκατασταθεί η αξιοπιστία και το κύρος της Ομοσπονδίας. Εγώ θέλω να γίνει η ΕΠΟ ένας ποδοσφαιρικός οργανισμός εφάμιλλη με τις ομοσπονδίες των ευρωπαϊκών χωρών και να είναι όπως όλες οι άλλες ομοσπονδίες. Δύσκολο γιατί στην Ελλάδα υπάρχει καχυποψία, υπάρχει άρνηση, υπάρχει επιθετικότητα όλων κατά πάντων, αλλά πιστεύω στα δύο αυτά χρόνια που έχουμε ως διοίκηση μπορούμε να τα καταφέρουμε.

«Το κακό κλίμα δικαιολογείται διαχρονικά, δεν είναι κάτι που έγινε τώρα, για να το βγάλεις αυτό χρειάζεται χρόνος. Δεν μπορείς μια κατάσταση δεκαετιών να την αλλάξεις σε λίγο χρόνο, η προσπάθεια όμως θα γίνει, αυτό είναι σίγουρο».

Για τη διαιτησία:

«Για τη διαιτησία θέλω να πω ότι δεν υπάρχει περιθώριο παρερμηνείας. Τι δουλειά έχει ο κάθε υπουργός, που σήμερα είναι και αύριο δεν είναι, να περνάει διατάξεις για να εξυπηρετήσει ένα πρόσκαιρο συμφέρον, μια πρόσκαιρη δική του πολιτική, γιατί εγώ πιστεύω ότι είναι μόνο δικό του θέμα, προσωπικό, διαχωρίζω την κυβέρνηση απ’ αυτό. Τι δουλειά έχει να παίζει μπάλα ο υπουργός και να μην παίζει η ΕΠΟ; Δεν το καταλαβαίνω αυτό. Τότε η ΕΠΟ γιατί υπάρχει;

Ας καταθέσει το νομοσχέδιο, αλλά η ΦΙΦΑ και η ΟΥΕΦΑ δεν θα το αφήσουν, αν το κάνουν, θα γίνει κι αλλού. Τότε θα το διοικεί το ποδόσφαιρο ο υπουργός, θα γίνουν τα γνωστά μετά, θα κινδυνεύσουν οι εθνικές ομάδες, θα έχουν το πρόβλημα αποκλεισμού. Δεν ξέρω ακόμη τι θα γίνει με την υπόθεση του κ.Κλάτενμπεργκ, χρειάζομαι ενημέρωση, θα χρειαστεί να μιλήσω μαζί του και πάλι, εκείνο που γνωρίζω είναι ότι η σύμβαση του τελειώνει 30/7, οπότε θα το συζητήσουμε και θα δούμε τι θα γίνει».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

22,501ΥποστηρικτέςΚάντε Like
6,323ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
70ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
122ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ