ΑρχικήΠοδόσφαιροΤελικός που εξελίχθηκε σε παρωδία

Τελικός που εξελίχθηκε σε παρωδία

Ο τελικός στο ΟΑΚΑ δυστυχώς δεν είχε πρωταγωνιστή κάποιον παίκτη αλλά τον έμπειρο, όπως υποστήριξαν αυτοί που τον έφεραν, διαιτητή Λαόθ.

«Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται» λένε κάποιοι και όχι αδικαιολόγητα. Τεταμένη ήταν η ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ για αρκετά λεπτά, πριν τη “σέντρα” στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας, ανάμεσα στους οπαδούς του Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ, με την αστυνομία. Οι οπαδοί των δύο ομάδων δεν κατάφεραν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό στις εξέδρες, αλλά η ένταση στο ΟΑΚΑ είχε και συνέχεια.

Περίπου 15 οπαδοί του Παναθηναϊκού αλλά και κάποιοι του ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκαν την απουσία της αστυνομίας από το ταρτάν του στίβου και επιχείρησαν να συναντηθούν, έχοντας άγριες ορέξεις. Εν τέλει, οι αστυνομικοί τους πρόλαβαν και τους οδήγησαν σε οπισθοχώρηση και επιστροφή στις κερκίδες.

Βέβαια και στα «αγωνιστικά» δεν μπορούμε παρά να συμφωνήσουμε στο ότι η πρόθεση του ισπανού διαιτητή ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής. Από το 7ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Λαόθ κιτρίνισε τον Αουγκούστο, χωρίς δεύτερη σκέψη και χωρίς καμία διάθεση για συστάσεις και ομιλία. Φάνηκε ότι ήθελε να απορροφήσει από νωρίς την ένταση και να καθορίσει τους όρους του παιχνιδιού.

Είναι πραγματικά ανεπίτρεπτο σε τελικό Κυπέλλου να δίνεις κίτρινη κάρτα στα δύο από τα τρία χαφ της μίας ομάδας στα πρώτα 22 λεπτά (Ντόουγκλας, Σοάρες) και η άλλη ομάδα να δέχεται την πρώτη της κάρτα στο 67′ (Γκατσίνοβιτς). Στο φινάλε βέβαια η κίτρινη του Αουγκούστο ήταν, όπως αποδείχθηκε, μόνο η αρχή αυτού που θα ακολουθούσε.

O Παλάσιος στην συνέχεια κάνει κεφαλιά ψαράκι έχοντας ρίξει το σώμα του πολύ χαμηλά, με τον Βιεϊρίνια να μην σηκώνει καν ψηλά το πόδι και τον Ισπανό ρέφερι να πηγαίνει στο VAR και να δίνει πέναλτι ενώ για να το υποδείξει έφτασε από το VAR μέχρι την περιοχή. Ο Αϊτόρ ευστόχησε στο πέναλτι και κατευθύνθηκε στους οπαδούς του Δικεφάλου και αφού έκανε την χειρονομία «δεν σας ακούω» έπιασε επιδεικτικά τα γεννητικά του όργανα τινάζοντας στον αέρα για αρκετά λεπτά τον τελικό, με το VAR να μην ενημερώνει ποτέ τον Λαόθ για πιθανότητα κόκκινης κάρτας.

Όσο «μουδιασμένη» κι αν φάνηκε η προσέγγιση του ΠΑΟΚ στο ματς το πρώτο 30λεπτο, όλες οι κλασικές και μεγάλες ευκαιρίες είχαν την υπογραφή του. Το γιατί δεν του έδωσε κάτι σε 60 λεπτά αγώνα που ήταν ξεκάθαρα ανώτερος από τον αντίπαλό του είναι κάτι που θα πρέπει να «ενοχλήσει» παίκτες και Λουτσέσκου.

Και φυσικά ,σα να μην έφταναν όλα αυτά στην τελευταία φάση του αγώνα ο Χουάνκαρ δίνει αγκωνιά στον Μιτρίτσα μπροστά στα μάτια του Λαόθ, με τον Ισπανό να δείχνει στον Ρουμάνο κίτρινη κάρτα για θέατρο, με το VAR για άλλη μια φορά να μην το φωνάζει για να του πει πως υπάρχει παράβαση.

Χάθηκε ένα ματς για τον ΠΑΟΚ, ένας τελικός, χωρίς επί της ουσίας να απειληθεί ποτέ από τον αντίπαλό του. Πέρα από μία φάση στη μετάβαση για τον Παναθηναϊκό, τίποτα περισσότερο. Σε έναν τελικό που στιγματίστηκε από την τραγική διαιτησία του Ματέου Λαόθ, ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε με 1-0 από τον Παναθηναϊκό και δεν κατάφερε να κατακτήσει το 9ο Κύπελλο Ελλάδος της ιστορίας του.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

22,501ΥποστηρικτέςΚάντε Like
6,323ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
70ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
123ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ