ΑρχικήΑπόψειςΟ ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος του Ολυμπιακού αλλά του έλειψε η αποτελεσματικότητα

Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος του Ολυμπιακού αλλά του έλειψε η αποτελεσματικότητα

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να μην κέρδισε χθες στο Φάληρο αλλά πραγματοποίησε μια πολύ καλή εμφάνιση, η οποία πρέπει να αποτελέσει οδηγό για τους δύο τελικούς με τον Παναθηναϊκό, σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Η ομάδα του Δικεφάλου στο χθεσινό ντέρμπι κόντρα τον Ολυμπιακό έβγαλε αντίδραση και φρεσκάδα. Σημαντική παράμετρος της βελτιωμένης εικόνας του ΠΑΟΚ ήταν οι επιστροφές βασικών παικτών στην ενδεκάδα. Ακόμη και οι παίκτες που επιστρατεύθηκαν από τον πάγκο έδωσαν λύσεις και έδειξαν ότι είναι ετοιμοπόλεμοι ενόψει των δύο τελευταίων αναμετρήσεων της χρονιάς.

Από το χτεσινό παιχνίδι ξεχώρισε σίγουρα ο σκόρερ του μοναδικού γκολ του ΠΑΟΚ, Φελίπε Σοάρες, που έδειξε να εγκλιματίζεται καλύτερα στην ομάδα. Ο Πορτογάλος αποτελεί μία μεταγραφή – επένδυση του Γενάρη, λόγω και του νεαρού της ηλικίας του. Σε πρώτη φάση φαίνεται να προσπαθεί να δώσει λύσεις και να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που του δίνονται από τον προπονητή του. Αδιαμφησβήτητα, πρόκειται για μία περίπτωση που θα κριθεί από το καλοκαίρι.

Ο δεύτερος που ξεχώρισε περισσότερο ήταν ο Μάριος Τσαούσης, καθώς κατέγραψε την πρώτη του συμμετοχή με την φανέλα του ΠΑΟΚ. Μπήκε βασικός απέναντι στον Ολυμπιακό και πραγματοποίησε μια ικανοποιητική εμφάνιση, σε ένα ντέρμπι υψηλών απαιτήσεων και μάλιστα εκτός έδρας. Λόγω της απειρίας του αλλά και της έλλειψης ρυθμού, είχε μερίδιο ευθύνης στο γκολ που δέχτηκε η ομάδα του. Όμως, κάτω την πίεση πρέπει να δοθεί χρόνο στους νεαρούς από τις ακαδημίες και τον ΠΑΟΚ Β’, που αποτελούν περουσιακά στοιχεία της ομάδας και οφείλουμε να τα διαχειριστούμε προσεκτικά και να τα στηρίξουμε.

Ο βασικός λόγος που ο ΠΑΟΚ δεν έφυγε με το διπλό από το κατάμεστο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», ήταν η έλλειψη αποτελεσματικότητας στην τελική προσπάθεια. Τα έκαναν όλα σωστά οι παίκτες του Ράζβαν Λουτσέσκου μέχρι την στιγμή της τελευταίας απόφασης.

Με τα δεδομένα που προέκυψαν, το ματς της Τρίτης (17/5) με τον Παναθηνϊκό στην Τούμπα έχει αποκτήσει χαρακτήρα τελικού. Πιο συγκεκριμένα, θα είναι ο πρώτος τελικός της σειράς με τον Παναθηναϊκό, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι το Σάββατο είναι που διακυβεύεται ένας τίτλος, καθώς η αναμέτρηση για την 10η αγωνιστική των playoffs διατηρεί ανοιχτή τη δεύτερη θέση.

Και ανεξάρτητα από την Ευρώπη που έχει κλειδώσει εδώ και ημέρες, ο ΠΑΟΚ κινδυνεύει να βρεθεί από 2ος μέχρι 4ος. Είναι όμως θέμα γοήτρου για τους «ασπρόμαυρους », απέναντι σε μία ομάδα που βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση αγωνιστικά, έχοντας το μομέντουμ και τη ψυχολογία. Και σαφώς η νίκη και η εξασφάλιση της δεύτερης θέσης για τον ΠΑΟΚ θα είναι η μεγαλύτερη ψυχολογική ντόπα ενόψει του τελικού Κυπέλλου Ελλάδος.

.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

22,501ΥποστηρικτέςΚάντε Like
6,323ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
70ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
123ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ