ΑρχικήΠοδόσφαιροΤην κερδίζει όπως θέλει!

Την κερδίζει όπως θέλει!

Νέα σπουδαία νίκη για τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ που απέδρασε με γκολ του Τσόλακ!

Ο Δικέφαλος του βορρά ταξίδεψε για ακόμη μία φορά στο ΟΑΚΑ ώστε να αντιμετωπίσει την ΑΕΚ για τη δεύτερη αγωνιστική των πλέι οφ και επικράτησε των «κιτρινόμαυρων» με 0-1 και σκόρερ τον Αντόνιο Τσόλακ.

Ο ΠΑΟΚ βελτίωσε την απόδοσή του στο δεύτερο μέρος του ντέρμπι και με ένα πολύ όμορφο τέρμα κατάφερε να φτάσει στην πολυπόθητη νίκη λίγες ημέρες μετά τον Ευρωπαϊκό θρίαμβο στη Γάνδη.

Πώς ξεκίνησε

Με το καθιερωμένο 4-2-3-1 και αρκετές αλλαγές παρατάχθηκε ο ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ καθώς ο Ράζβαν Λουτσέσκου επέλεξε τους:

Πασχαλάκη, Λύρατζη, Ίνγκασον, Βαρέλα, Σίντκλεϊ, Κούρτιτς, Τσιγγάρα, Ζίβκοβιτς, Μιτρίτσα, Ζαμπά και στην κορυφή τον Τσόλακ.

Η εξέλιξη:

Αναγνωριστικά ήταν τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης με τις δύο ομάδες να αναλώνονται σε μονομαχίες που διαδραματίστηκαν στο χώρο του κέντρου ενώ απουσίασε το δημιουργικό παιχνίδι.

Αναφορικά με την εικόνα της αναμέτρησης ο ΠΑΟΚ έδωσε αρκετά μέτρα στην ΑΕΚ ώστε να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα της μεσοεπιθετικής τριάδας στην κόντρα επίθεση, ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν συνέβη με τους «ασπρόμαυρους» να εγκλωβίζονται.

Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε δίχως κάποια αξιοσημείωτη στιγμή σε ένα ημίχρονο από το οποίο έλειπε η ουσία και το θεαματικό ποδόσφαιρο καθώς αμφότεροι έμοιαζαν να ενδιαφέρονται περισσότερα για τα μετόπισθεν.

Τελείως διαφορετική ήταν η εικόνα του ΠΑΟΚ μετά την ανάπαυλα καθώς οι αθλητές του Ράζβαν Λουτσέσκου αύξησαν κατακόρυφα την απόδοσή τους με αποτέλεσμα να ανοίξουν το σκορ πριν τη συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου.

Πιο συγκεκριμένα, ο Μιτρίτσα πραγματοποίησε εξαιρετική κούρσα στον άξονα και με κάθετη πάσα «τρύπησε» την άμυνα της ΑΕΚ. Εκεί υποδέχθηκε την μπάλα ο Τσόλακ ευστοχώντας σε τετ α τετ απέναντι στον Στάνκοβιτς. Με αυτόν τον τρόπο οι φιλοξενούμενοι εξαργύρωσαν την υψηλή πίεση που άσκησαν σε όλα τα κομμάτια του γηπέδου.

Στη συνέχεια της αναμέτρησης ο Δικέφαλος του βορρά σπατάλησε δύο κλασικές ευκαιρίες να διπλασιάσει τα τέρματα του, ωστόσο, σε αμφότερες τις τελικές τόσο ο Τσόλακ όσο και ο Τσιγγάρας δεν κατάφεραν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα. Ο τερματοφύλακας των «κιτρινόμαυρων» εκ πρώτης είπε «όχι» στην κοντινή κεφαλιά του Κροάτη επιθετικού και εν συνεχεία στο τετ α τετ του Έλληνα μέσου.

Στο τελευταίο κομμάτι του ντέρμπι οι ρυθμοί έπεσαν σημαντικά με την εικόνα να θυμίζει την αντίστοιχη του πρώτου ημιχρόνου καθώς ο ΠΑΟΚ έχασε αρκετές δυνάμεις δεδομένης της αναμέτρησης στη Γάνδη.

Το σκορ δεν έμελλε να αλλάξει και η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου απέδρασε με ακόμη μία νίκη από το ΟΑΚΑ εξαργυρώνοντας την βελτίωση της εμφάνισης στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

22,501ΥποστηρικτέςΚάντε Like
6,323ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
70ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
122ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ