ΑρχικήΠοδόσφαιροΚυριάρχησε και «καθάρισε» ο ΠΑΟΚ!

Κυριάρχησε και «καθάρισε» ο ΠΑΟΚ!

Επιστροφή στις νίκες για τον Δικέφαλο, ο οποίος ανέβασε την απόδοση του και επικράτησε με εμφαντικό τρόπο του Απόλλωνα!

Ο ΠΑΟΚ υποδέχθηκε τον Απόλλωνα Σμύρνης στο πλαίσιο της όγδοης αγωνιστικής της Super League και επικράτησε με 4-1 της Αθηναϊκής ομάδας και σκόρερ τους Σβαμπ (π), Σφιντέρσκι, Μιχαηλίδη και Αουγκούστο (π).

Έτσι, η επιστροφή του κόσμου στο ιστορικό πέταλο της Θύρας 4 συνδυάστηκε με την επιστροφή στις νίκες για τον Δικέφαλος του βορρά, ο οποίος πάει στους 16 πόντους με το σημερινό αποτέλεσμα.

Αγωνιστικά, οι «ασπρόμαυροι» βελτίωσαν κατακόρυφα την απόδοση τους στο δεύτερο μέρος της σημερινής αναμέτρησης και κατάφεραν να πετύχουν δύο τέρματα σε διάστημα 5 λεπτών που έκριναν το παιχνίδι.

Πώς ξεκίνησε

Με αναμενόμενες αλλαγές παράταξε την αρχική ενδεκάδα ο Ράζβαν Λουτσέσκου επιλέγοντας σε 4-2-3-1 τους:

Πασχαλάκη, Τέιλορ, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Βιεϊρίνια, Σβαμπ, Αουγκούστο, Α. Ζίβκοβιτς, Καντουρί, Μπίσεσβαρ και στην κορυφή τον Σφιντέρσκι.

Η εξέλιξη:

Ιδανικό ήταν το ξεκίνημα για το Δικέφαλο του βορρά ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την πύρινη παρουσία του κόσμου του και άνοιξε το σκορ από το πέμπτο μόλις λεπτό της αναμέτρησης.

Ειδικότερα, η παράβαση στον Τέιλορ εντός περιοχής ήταν ξεκάθαρη με αποτέλεσμα να δοθεί άμεσα πέναλτι από τον Κουτσιαύτη. Το «κρύο αίμα» του Σβαμπ εμφανίστηκε και ο ΠΑΟΚ απέκτησε προβάδισμα από νωρίς ικανοποιώντας τον Ράζβαν Λουτσέσκου.

Η συνέχεια του αγώνα έμελλε να φέρει την ισοφάριση έπειτα από την ολιγωρία του Τέιλορ στο μαρκάρισμά που επιχείρησε απέναντι στον προσωπικό αντίπαλο του.

Ο Παμλίδης κατάφερε να ξεφύγει με σχετική ευκολία από τον Βραζιλιάνο αμυντικό και σκόραρε από κοντινή απόσταση εξουδετερώνοντας τον Πασχαλάκη.

Οι «ασπρόμαυροι» ανέκτησαν την κατοχή της μπάλας σε μία προσπάθεια να κυριαρχήσουν στο χώρο του άξονα, ωστόσο, οι ελλείψεις των επιθετικών πρωτοβουλιών εγκλώβισαν την ομάδα γύρω από την περιοχή του Απόλλωνα.

Η αυξημένη πίεση των Θεσσαλονικιών δεν απέδωσε καρπούς στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους παρά την αγωνιστική υπεροχή. Κάπως έτσι, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια έχοντας βρει από μία φορά γκολ.

Με σαφή πρόθεση να βρει δεύτερο τέρμα ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ καθώς όλες οι κινήσεις επιδεικνύαν πως βασικό στόχο αποτέλεσε η γρήγορη επίτευξη τέρματος που θα επανάφερε το προβάδισμα.

Αυτό ήρθε, ωστόσο, ο Καντουρί ήταν εκτεθειμένος τη στιγμή που βρήκε δίχτυα και το γκολ ακυρώθηκε μετά την υπόδειξη του Var για οφσάιντ.

Τελικά, το γκολ ήρθε ως απόρροια άρτιας ομαδικής ενέργειας στην οποία οι Μπίσεσβαρ, Καντουρί και Σφιντέρσκι συνεργάστηκαν ιδανικά με τον τελευταίο να επιχειρεί ένα εξαιρετικό πλασέ και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο Δικέφαλος έσπευσε να αποτυπώσει πλήρως την κυριαρχία του στον αγωνιστικό χώρο με τρίτο τέρμα και σκόρερ τον Γιάννη Μιχαηλίδη.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ζίβκοβιτς εκτέλεσε με φανταστικό τρόπο το φάουλ από την αριστερή πλευρά και ο αμυντικός του ΠΑΟΚ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με καρφωτή κεφαλιά.

Εν τέλει, η αναμέτρηση είχε ένα ακόμη τέρμα για τους Θεσσαλονικείς οι οποίοι έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στη σημερινή νίκη. Ο Τσούμπα Άκπομ ανατράπηκε εντός περιοχής ενώ ο Αουγκούστο ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι. Ο Βραζιλιάνος ευστόχησε γράφοντας το 4-1.

Με 4 τέρματα, λοιπόν, συνδυάστηκε η επιστροφή της ιστορικής Θύρας 4 στο γήπεδο της Τούμπας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

22,501ΥποστηρικτέςΚάντε Like
6,323ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
70ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
123ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ