ΑρχικήΠοδόσφαιροΔερμιτζάκης στο SDNA: «Η τακτική και η διάθεση των δύο ομάδων, θα...

Δερμιτζάκης στο SDNA: «Η τακτική και η διάθεση των δύο ομάδων, θα κρίνουν το Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ»

Ο άλλοτε προπονητής του ΠΑΟΚ, «σκανάρει» το μεγάλο ντέρμπι στο «Καραϊσκάκη». – Το αγωνιστικό προφίλ των δύο ομάδων, οι ισχυροί… κρίκοι, οι παίκτες – «κλειδιά» και η προπονητική «σκακιέρα» (Μαρτίνς Vs Λουτσέσκου).

Υπάρχουν πολλά ντέρμπι στην ατζέντα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ωστόσο τα «ραντεβού» του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ, αποτελούν κλασικά, παραδοσιακά και διαχρονικά μια ξεχωριστή κατηγορία μόνα τους. Για πολλούς και διαφορετικούς λόγους.

Ένα τέτοιο…ραντεβού έρχεται το βράδυ της Κυριακής (24/10) στο «Καραϊσκάκη» και συγκεντρώνει πάνω του όλα τα φώτα της δημοσιότητας.

Κι ως είθισται να συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις τα προγνωστικά – αναλύσεις έχουν την τιμητική τους, ρίχνουν το «αλατοπίπερο» και νοστιμεύουν το pre game του ντέρμπι.

Το  SDNA ζήτησε το report ενός άλλοτε προπονητή (και ποδοσφαιριστή) του ΠΑΟΚ κι ο Παύλος Δερμιτζάκης (περί ου λόγος) έβαλε στο «μικροσκόπιο» το μεγάλο ντέρμπι στο Φάληρο.

Παρεμπιπτόντως, ο 52χρονος τεχνικός πέρασε από τον πάγκο του «Δικεφάλου του Βορρά» στο ξεκίνημα της σεζόν 2010-11, ενώ από το καλοκαίρι του ΄20 έχει αναλάβει την τεχνική καθοδήγηση της Βέροιας  

«Πρώτα απ΄όλα να δώσουμε συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες για τη συμμετοχή τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Μακάρι να προχωρήσουν όσο πιο μακριά γίνεται και να φέρουν επιτυχίες και βαθμούς που έχει ανάγκη η Ελλάδα για την βελτίωση της θέσης της στην ευρωπαϊκή βαθμολογία…» τόνισε αρχικά ο Έλληνας τεχνικός και πρόσθεσε:

«Σε ό,τι έχει να κάνει με το μεταξύ τους παιχνίδι είναι πραγματικά κρίμα που δεν θα φιλοξενήσει κόσμο στις εξέδρες και δεν θα υπάρχει η ζεστή ατμόσφαιρα που χαρακτηρίζει τα ντέρμπι και κάποιοι παίκτες δεν θα έχουν έτσι την ευκαιρία να ζήσουν από κοντά για πρώτη φορά.  

Στο Καραϊσκάκη θα παίξουν δύο από τις καλύτερες ομάδες της χώρας. Περιμένω να γίνει ένα όμορφο παιχνίδι στο οποίο μεγάλο ρόλο ασφαλώς θα παίξει η τακτική, η διάθεση των δύο ομάδων και αυτή που θα δουλέψει περισσότερο για τη νίκη.

Άρα οι παίκτες θα είναι οι πρωταγωνιστές, με τους προπονητές να αλλάζουν τους σχηματισμούς όποτε κι όπου το κρίνουν απαραίτητο.

Για τον Ολυμπιακό δεδομένου πως είναι ο γηπεδούχος η νίκη μοιάζει μονόδρομος.

Ωστόσο όποιο κι αν είναι το τελικό αποτέλεσμα, δεν θα επηρεάσει καθοριστικά τις βαθμολογικές ισορροπίες αφού βρισκόμαστε ακόμα στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος.

Σίγουρα πάντως ο νικητής θα πάρει πόντους στο ψυχολογικό κομμάτι και εν όψει της συνέχειας που ακολουθεί».  

«Δεν έχουν βρει ακόμα την ταυτότητά τους»

– Για την αγωνιστική κατάσταση των δύο ομάδων με βάσει τα δείγματα γραφής που έχουν παρουσιάσει σε Ελλάδα και Ευρώπη:

«Τα ευρωπαϊκά παιχνίδια είναι κάτι τελείως διαφορετικά. Οι παίκτες τα βλέπουν αλλιώς και επιδιώκουν να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για να κερδίζουν πόντους.

Από κει και πέρα σε ό,τι αφορά τις εμφανίσεις τους εντός Ελλάδας, θα έλεγα πως και οι δύο ομάδες δεν έχουν βρει ακόμα την ταυτότητά τους και δεν έχουν πιάσει το ποσοστό απόδοσης που μπορούν βάσει του έμψυχου υλικού που διαθέτουν.

Ο ΠΑΟΚ προέρχεται από την γκέλα στο παιχνίδι με το Βόλο, ενώ ο Ολυμπιακός από μια δύσκολη και αγχωτική νίκη στα Γιάννενα.  

Και οι δύο δεν έχουν βρει αγωνιστικό ρυθμό και μέσω του ντέρμπι θέλουν να «χτίσουν» ένα καλό σερί αποτελεσμάτων και εμφανίσεων».

«Οι επιθετικές γραμμές το μεγαλύτερο…όπλο τους»

– Για τους ισχυρούς αγωνιστικούς…κρίκους των δύο ομάδων:

«Τόσο ο Ολυμπιακός, όσο και ο ΠΑΟΚ είναι ομάδες με δυνατές επιθετικές γραμμές κι αυτό αποτελεί το μεγαλύτερο…όπλο τους

Διαθέτουν ποδοσφαιριστές οι οποίοι έχουν το ταλέντο και την ικανότητα να δημιουργούν φάσεις στις αντίπαλες εστίες και να προβληματίζουν τις αντίπαλες άμυνες».

Οι παίκτες – «κλειδιά»

– Για τους κομβικούς παίκτες στα ρόστερ των δύο αντιπάλων:

«Από τον Ολυμπιακό θα ξεχώριζαν τον Ελ Αραμπί που είναι ένας  χαρισματικός σκόρερ και τον Μαντί Καμαρά που ξεχωρίζει στον κεντρικό άξονα συμμετέχει στην οργάνωση του παιχνιδιού και τελειώνει φάσεις.   

Από τον ΠΑΟΚ θα έλεγα τον Σβαμπ που έρχεται από πίσω και κάνει σπουδαία δουλειά, καθώς και τον Μπίσεβαρ που ξεχωρίζει με την ποιότητα που διαθέτει και τις οργανωτικές αρετές του».

«Μαρτίνς και Λουτσέσκου, ξέρουν

να προετοιμάζουν τους παίκτες

για τέτοιου είδους παιχνίδια»

– Για τη μάχη των πάγκων (Πέδρο Μαρτίνς Vs  Ραζβάν Λουτσέσκου):

«Και οι δύο προπονητές είναι ικανότατοι. Ξέρουν τι θέλουν και πως να προετοιμάζουν τις ομάδες τους ιδιαίτερα μάλιστα για τέτοιου είδους ματς.

Οι παίκτες ωστόσο είναι αυτοί που θα παίξουν το μεγαλύτερο ρόλο, αναλόγως της διάθεσης και του καθαρού μυαλού που θα έχουν την ώρα του ματς.

Οι πάγκοι σίγουρα μπορούν κατά τη διάρκεια του αγώνα να αλλάξουν κάποιες καταστάσεις, σχηματισμούς και πρόσωπα».

– Για το κυνήγι του φετινού τίτλου:

«Ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ έχουν προτεραιότητα, ενώ και η ΑΕΚ δείχνει πως διαθέτει καλό υλικό και μπορεί να είναι κι αυτή μέσα στους διεκδικητές του πρωταθλήματος».

Πηγή: SDNA

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

22,501ΥποστηρικτέςΚάντε Like
6,323ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
70ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
123ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ