ΑρχικήΜπάσκετΚατώτερος των προσδοκιών, θέλει δουλειά...

Κατώτερος των προσδοκιών, θέλει δουλειά…

Ο ΠΑΟΚ mateco ήταν κατώτερος των προσδοκιών στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος κόντρα στο Λαύριο

Ο ΠΑΟΚ mateco υποδέχτηκε στο «Παλατάκι» το Λαύριο Megabolt για την 1η αγωνιστική της Basket League. Αυτή είναι η πρώτη επίσημη αγωνιστική υποχρέωση του Δικεφάλου του Βορρά για τη σεζόν 2021-2022.

Το Λαύριο πατούσε καλύτερα σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, πετυχαίνοντας 30 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο και κρατώντας τον ΠΑΟΚ χαμηλά στην παραγωγικότητα. Αρκετά τα αμυντικά προβλήματα του Δικεφάλου του Βορρά, ο οποίος δέχθηκε καλάθι με όλους τους δυνατούς τρόπους, μη έχοντας απαντήσεις στην ευστοχία του Λαυρίου.

Η ομάδα του Άρη Λυκογιάννη χρειάζεται δουλειά για να πετύχει την περσινή ομοιογένεια και να μπορέσει να αντιμετωπίσει αντιπάλους με ίση ή και μεγαλύτερη ποιότητα από τον ίδιο. Ήταν εμφανές πως οι Θεσσαλονικείς χρειάζονται χρόνο για να βρουν την…συνταγή της προηγούμενης αγωνιστικής χρονιάς.

Η συγκινητική στιγμή…

Ο αγώνας ξεκίνησε με την εκδήλωση για τα 22 χρόνια από τον άδικο χαμό των 6 παιδιών, που έχασαν τη ζωή τους στις 4 Οκτωβρίου 1999 σε ένα τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη. Οι καλαθοσφαιριστές του ΠΑΟΚ άφησαν στεφάνια και λευκά τριαντάφυλλα στη μνήμη των αδικοχαμένων αετόπουλων, πριν από το τζάμπολ.

Η αρχική σύνθεση των 2 ομάδων

ΠΑΟΚ mateco: Ζερμέιν Λοβ, Μάλκολμ Γκρίφιν, Ντιλεό Ντέιβιντ, Μάρβιν Τζόουνς, Βλάντιμιρ Γιάνκοβιτς

Λαύριο Megabolt: Λιούις Μάρκους, Κάρτερ Τάισον, Μουράτος Βασίλης, Κακλαμανάκης Δημήτρης και Γκόινς Κένι

Δείτε την ανάλυση του PAOKnews.gr:

Το πρώτο καλάθι της σεζόν το έβαλε ο Αμερικανός σέντερ του ΠΑΟΚ Μάρβιν Τζόουνς! Μουδιασμένη ήταν η εμφάνιση του ΠΑΟΚ στα πρώτα λεπτά του αγώνα, ωστόσο ο ρυθμός ήταν έντονος, με τους φιλοξενούμενους να ακολουθούν τη ένταση του αγώνα καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης.

Κακή άμυνα, άστοχος ο ΠΑΟΚ

Μετά το πρώτο τάιμ άουτ, που ζήτησε ο Άρης Λυκογιάννης, το Λαύριο μπήκε στο παιχνίδι και έχτισε διαφορά ασφαλείας 9 πόντων, φτάνοντας το συνολικό σκορ στο 14-23.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να μειώσει τη διαφορά, ψάχνοντας σουτ 3 πόντων, ωστόσο υπήρξε αστοχία τόσο από τον Ντιλεό, όσο και από τον Γκρίφιν και Γιάνκοβιτς. Έτσι, ο Δικέφαλος του Βορρά «κόλλησε» και τελείωσε το πρώτο δεκάλεπτο με διαφορά 10 πόντων. Φανερή ήταν η αμυντική δυσλειτουργία του ΠΑΟΚ, ο οποίος δεν μπορούσε να αναχαιτίσει την επιθετική ορμή των αντιπάλων, οι οποίοι είχαν υψηλά ποσοστά ευστοχίας στα τρίποντα.

Προβληματικό δεύτερο δεκάλεπτο για τον ΠΑΟΚ

Άστοχος ο ΠΑΟΚ στην έναρξη του δεύτερου δεκαλέπτου, γεγονός που αποτυπώθηκε από το σκορ, το οποίο έφτασε 6 λεπτά πριν το ημίχρονο στο 20-34. Ο Λυκογιάννης ζήτησε τάιμ άουτ για να εφιστήσει την προσοχή των παικτών του. Παρόλα αυτά, το πρόβλημα της αστοχίας συνεχίστηκε. Ο ΠΑΟΚ δέχθηκε μόλις 4 βαθμούς σε 4 λεπτά, βελτιώνοντας σημαντικά την αμυντική δυσλειτουργία του, ωστόσο, δεν βρήκε λύσεις επιθετικά.

Οι προσπάθειες των ασπρόμαυρων για τρίποντα ήταν…άκαρπες, εντούτοις επέμειναν σε αυτές. Πήρε και δεύτερο τάιμ άουτ ο ΠΑΟΚ, όταν η διαφορά έφτασε στους 18 πόντους (!). Ο ΠΑΟΚ βρήκε καλάθι μετά από 6 λεπτά και κατάφερε να μειώσει τη διαφορά στους 11 πόντους. Δέχθηκε αστείο τρίποντο 2 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε της περιόδου από τη μέση του γηπέδου. Έτσι, ο ΠΑΟΚ πήγε στα αποδυτήρια με σκορ 36-47.

Προσπάθησε να μειώσει, αλλά μάταια

Ο ΠΑΟΚ μπήκε στο τρίτο δεκάλεπτο και «ροκάνισε» τη διαφορά, με στόχο να ξαναμπεί στη διεκδίκηση του αγώνα. Οι παίκτες του Λυκογιάννη έπαιρναν πρόχειρες αποφάσεις τόσο αμυντικά, όσο και επιθετικά.

Κατάφερε να μειώσει τη διαφορά στους 8 πόντους, ωστόσο το Λαύριο βρήκε τις απαντήσεις και αύξησε τη διαφορά και πάλι στους 14 πόντους στο φινάλε της τρίτης περιόδου.

Δεν πλησίασε ούτε στην 4η περίοδο

Χωρίς έμπνευση και ιδέες εμφανίστηκε και στην τελευταία περίοδο ο ΠΑΟΚ, ο οποίος δεν κατάφερε να πλησιάσει το Λαύριο. Το Λαύριο δεν παράτησε ούτε στιγμή τον αγώνα, παρά τη διαφορά, που είχε από τους γηπεδούχους. Μάλιστα, η διαφορά αυξήθηκε και στους 20 πόντους, με την αμυντική λειτουργία του ΠΑΟΚ να προβληματίζει ιδιαίτερα.

Τα τελευταία λεπτά του αγώνα ήταν διαδικαστικά για τις 2 ομάδες, με τους καλαθοσφαιριστές του ΠΑΟΚ να είναι εμφανώς απογοητευμένοι από την επίδοσή τους, αλλά και από τον τρόπου, που εξελίχθηκε ο αγώνας.

Το αξιοσημείωτο

Η ομάδα μπορεί να γνώρισε μια βαριά ήττα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, ωστόσο χειροκροτήθηκε και αποθεώθηκε από τον κόσμο στο γήπεδο, μετά τη λήξη της αναμέτρησης. Ο κόσμος θέλησε να δείξει με αυτό τον τρόπο ότι στηρίζει την προσπάθεια, που γίνεται από τους παίκτες, τον Άρη Λυκογιάννη, αλλά και τον Θανάση Χατζόπουλο.

Τα δεκάλεπτα: 10-20, 36-47, 53-67, 73-89


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

22,501ΥποστηρικτέςΚάντε Like
6,323ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
70ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
122ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ