Ομοσπονδία Αργεντινής: «Το ποδόσφαιρο δεν θα έπρεπε να βιώνει τέτοια επεισόδια»

Θέση για τα όσα συνέβησαν το βράδυ της Κυριακής (5/9), που είχαν σαν συνέπεια την διακοπή του αγώνα με την Βραζιλία πήρε η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αργεντινής.

Την δυσαρέσκεια της, για την διακοπή του αγώνα με την Βραζιλία, εξαιτίας του γεγονότος ότι τέσσερις παίκτες της Εθνικής ομάδας δεν τήρησαν τα μέτρα εναντίον του κορωνοϊού πήρε η ομοσπονδία της Αργεντινής.

Σε αυτή αναφέρεται χαρακτηριστικά πως η αποστολή της Αργεντινής ήταν στη Βραζιλία από τις 3 Σεπτεμβρίου τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Παράλληλα τονίζει μεταξύ άλλων σε αυτή, ότι δεν υπήρξε καμία ενέργεια των αρχών εναντίον των παικτών  που προέρχονταν από την Αγγλία, παρά μόνο όταν ξεκίνησε η αναμέτρηση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ομοσπονδία ποδοσφαίρου της Αργεντινής εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της για τη διακοπή της αναμέτρησης ανάμεσα στην εθνική ομάδα της χώρας και τη Βραζιλία στο Σάο Πάουλο. Είμαστε έκπληκτοι από τις ενέργειες της αστυνομίας από τη στιγμή που άρχισε ο αγώνας. Πρέπει να σημειωθεί πως η αποστολή της Αργεντινής ήταν στη Βραζιλία από τις 20:00 στις 3 Σεπτεμβρίου τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που προβλέπονται από την CONMEBOL για τη διεξαγωγή των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022. Μετά την έκθεση από τους αρμόδιους της CONMEBOL και τον διαιτητή, θα προωθήσουμε τις πληροφορίες στα αρμόδια τμήματα της FIFA. Το ποδόσφαιρο δεν θα έπρεπε να βιώνει τέτοια επεισόδια που υποβαθμίζουν το ευ αγωνίζεσθαι μιας τόσο σημαντικής διοργάνωσης».