ΑρχικήΠοδόσφαιροΑποκαλυπτικός Ίβιτς: μεταγραφές του 16, Τζαβέλλας και οι λόγοι αποχώρησης

Αποκαλυπτικός Ίβιτς: μεταγραφές του 16, Τζαβέλλας και οι λόγοι αποχώρησης

Μίλησε για όλους και για όλα ο πρώην προπονητής του ΠΑΟΚ, Βλάνταν Ίβιτς

Ο Βλάνταν Ίβιτς έδωσε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στο Sport24 και αναφέρθηκε σε πολλά φλέγοντα ζητήματα, τα οποία απασχολούν ακόμα και σήμερα τους φίλους της ομάδας. Μάλιστα αναφέρθηκε και στο περιστατικό με τον Γιώργο Τζαβέλλα, αλλά και στην παραίτησή του από την τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ.

Διαβάστε παρακάτω απόσπασμα της συνέντευξης:

Για τον Φερνάντο Σάντος:

Το μεγαλύτερο κομμάτι της καριέρας μου στην Ελλάδα το πέρασα με προπονητή τον Σάντος. Όλοι όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα τον ξέρουν, γιατί πέρασε από τρεις μεγάλες ομάδες. Έχει πετύχει πολλά και στις ομάδες που ήταν προπονητής και στην Εθνική Πορτογαλίας. Μπορώ να πω μόνο τα καλύτερα γι’ αυτόν. Είναι δίκαιος και καλός προπονητής. Προσπαθεί να πάρει το 100% από κάθε παίκτη, έχει τον τρόπο να κάνει την δουλειά του πετυχαίνοντας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Από τον Σάντος πήρα αρκετά πράγματα, όπως και από τους άλλους προπονητές με τους οποίους δούλεψα κράτησα όσα στοιχεία με ενδιέφεραν. Από τον Σάντος, ειδικά, πήρα την νοοτροπία της ομάδας. Έλεγε πως πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι και να δίνουμε το 100% για την ομάδα, να είμαστε σοβαροί από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, να είμαστε συγκεντρωμένοι και τόνιζε κάθε φορά πως η ομάδα είναι πάνω απ’ όλους. Δεν υπάρχει παίκτης που είναι πάνω από την ομάδα. Είναι μία μεγάλη αλήθεια αυτό. Γιατί το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα.

Για τις μεταγραφές του ΠΑΟΚ το 2016:

Ανέλαβα τον Μάρτιο του 2016 μετά τον Τούντορ. Μετά από λίγους μήνες μπήκαμε τελευταίοι στην βαθμολογία των πλέι οφ και τερματίσαμε πρώτοι. Η ομάδα αποφάσισε να συνεχίσουμε την συνεργασία μας για άλλα τρία χρόνια με συμβόλαιο 2+1 νομίζω. Αρχίσαμε να κάνουμε νέο σχεδιασμό για τα επόμενα χρόνια. Ο μοναδικός παίκτης που δεν επέλεξα εγώ το καλοκαίρι του 2016 ήταν ο Λέο Μάτος. Τον έκλεισαν πριν ανακοινώνουν την ανανέωση του συμβολαίου μου. Τον έφερε ο Λούμπος Μίχελ.

Και ο Βαρέλα ήρθε ως μεταγραφή της τελευταίας στιγμής από ρουμανική ομάδα. Ήταν μία περίπτωση που γνωρίζαμε εγώ, ο Λούμπος και ο Γιώργος Σαββίδης. Όλους τους άλλους που ήρθαν εκείνο το καλοκαίρι, τους μελέτησα επί 10 ώρες τον καθένα, πριν καταλήξω στην απόφαση να εισηγηθώ την απόκτησή τους. Δεν είδα μόνο τα ποιοτικά χαρακτηριστικά κάθε παίκτη, έψαξα και τον χαρακτήρα του.

Για παράδειγμα, θα μιλήσω για τον Κρέσπο, έπρεπε να πάρω φίλους μου στην Ισπανία που έπαιξαν μαζί του για να τους ρωτήσω τι χαρακτήρας είναι. Γιατί δεν ήθελα να φέρω κάποιον που είναι καλός παίκτης, αλλά δεν είναι καλός χαρακτήρας και θα δημιουργήσει προβλήματα στα αποδυτήρια, δεν ήθελα να φέρω παίκτη που δεν θα ταιριάζει μ’ αυτό που ήθελα να κάνω. Την ίδια έρευνα έκανα για όλους. Μιλάμε για εννιά παίκτες συνολικά, που ήταν καθαρές επιλογές δικές μου.

Θέλω να ξεκαθαρίσω, πάντως, ότι εγώ είμαι ένας άνθρωπος ο οποίος δεν μπορεί να πάρει κάτι που δεν δικαιούται. Η ομάδα πήρε το νταμπλ στη συνέχεια γιατί το άξιζε μαζί με έναν άλλο προπονητή. Εγώ είμαι χαρούμενος επειδή όλοι οι παίκτες που είχα φέρει τότε έμειναν για πολλά χρόνια στον ΠΑΟΚ. Αποτύχαμε μόνο στη μεταγραφή του Μπρικτς που ήρθε ως δεύτερος τερματοφύλακας του Παναγιώτη Γλύκου. Από τους 10 που φέραμε ο μοναδικός που δεν πέτυχε ήταν ο Μπρικτς που ήρθε και ως ελεύθερος, χωρίς να πληρώσει η ομάδα χρήματα για να τον αποκτήσει.

Είχαμε τον Κλάους και θέλαμε άλλο έναν επιθετικό, αλλά η ομάδα δεν ήθελε να κινηθεί για άλλον επιθετικό και έτσι ανέβηκε ο Κουλούρης ως δεύτερος. Δυστυχώς, ο Κλάους παρά την θέληση που είχε δεν ξεκίνησε καλά εκείνη την χρονιά. Μερικές φορές οι επιθετικοί δεν έχουν ρέντα. Περιμέναμε τον Ιανουάριο και όταν πουλήθηκε ο Γκάρι Ροντρίγκες και πήγε στη Γαλατά με τα λεφτά της πώλησής του φέραμε τον Πρίγιοβιτς από την Λέγκια και τον Ενρίκε από την Ρεν.

Ο Βλάνταν Ίβιτς και ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς
Ο Βλάνταν Ίβιτς και ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς EUROKINISSI

Ο Πρίγιοβιτς ήρθε με 1,9 εκατ. ευρώ και πουλήθηκε με 10 εκατ. ευρώ! Τον Πρίγιοβιτς δεν τον ήξεραν. Ούτε ο Μίχελ. Εγώ επέμεινα για την απόκτησή του και ευτυχώς στο τέλος δικαιώθηκα από τα αποτελέσματα, γιατί στην αρχή πολλοί τον ‘έκραζαν“.

Για το περιστατικό με τον Τζαβέλλα:

Δεν άφησα και δεν θα αφήσω ποτέ κάποιον παίκτη να δημιουργήσει προβλήματα στην ομάδα. Δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει κάτι τέτοιο στις ομάδες που είμαι εγώ. Είμαι ξεκάθαρος από την αρχή. Ποτέ δεν ήμουν ο προπονητής που διατάζει. Όλοι οι παίκτες μπορεί να κάνουν τεχνικά λάθη στο γήπεδο και άλλα λάθη εκτός γηπέδου, κι εγώ έκανα ως ποδοσφαιριστής, αλλά το σημαντικότερο για μένα είναι να καταλάβεις όταν είσαι ποδοσφαιριστής σε μία ομάδα πως υπάρχουν άλλοι 23-24 συμπαίκτες σου, οι οποίοι είναι όλοι σημαντικοί.

Για τους λόγους που έφυγε:

Επανέρχομαι τώρα στο ερώτημα “γιατί έφυγα”. Είχα τους λόγους μου. Πιστεύω, ότι όλοι τους ξέρουν. Είναι γνωστοί οι λόγοι για τους οποίους έφυγα. Δεν χρειάζεται να τους αναφέρω εγώ. Δεν βάζω το προσωπικό μου συμφέρον πάνω από το συμφέρον της ομάδας. Για μένα το προσωπικό μου συμφέρον είναι η επιτυχία της ομάδας.

Δεν κρύβομαι πίσω από το δάχτυλό μου προκειμένου να μείνω σε μία ομάδα. Δεν ρίχνουμε αλλού τις ευθύνες για να παραμείνουμε στη θέση μας, όταν δεν έχουμε πού αλλού να πάμε σε περίπτωση που φύγουμε από τον ΠΑΟΚ. Δεν μ’ αρέσει να συμβιβάζομαι. Πάντα παίρνω εγώ την ευθύνη και είμαι έτοιμος να πληρώσω το τίμημα της κάθε απόφάσής μου. Μετά τον ΠΑΟΚ πήγα σε δύο διαφορετικές χώρες, μπορεί να πάω και σε τρίτη και σε τέταρτη χώρα και δεν έχω πατήσει από τότε που έφυγα ποτέ στη Τούμπα.

Με ρωτάς εάν το μετάνιωσα που έφυγα τότε. Ξεκάθαρα, όχι. Όπως σου είπα είχα τους λόγους μου και όσο υπάρχουν αυτοί οι λόγοι δεν πρόκειται να γυρίσω. Τώρα, αν με ρωτήσεις, γιατί ο ΠΑΟΚ δεν ξαναπήρε πρωτάθλημα μετά το νταμπλ, δεν μπορώ να σου απαντήσω. Παρακολούθησα όλο αυτό το χρονικό διάστημα λίγα παιχνίδια του ΠΑΟΚ, ωσότου, δεν μπορώ να μιλήσω για ένα θέμα στο οποίο δεν έχω προσωπική άποψη. Δεν έχω επαφή με κανέναν στην ομάδα, δεν ξέρω τι γίνεται μέσα στην ομάδα και δεν μ’ ενδιαφέρει, υπό την έννοια, ότι δεν βρίσκομαι πλέον στον ΠΑΟΚ. Άρα, δεν μπορώ να κάνω και κάποιο σχόλιο γι’ αυτό το θέμα.

Για τον Ζίβκοβιτς:

Για τον συμπατριώτη μου τον Ζίβκοβιτς, αφού με ρωτάς, έχω να πω ότι είναι καλός πάικτης. Από τότε που ήρθε στον ΠΑΟΚ βρήκε ξανά τον εαυτό του. Μετά από την αγωνιστική απραξία στημ Μπενφίκα εδώ προσπαθεί να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί“.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

22,501ΥποστηρικτέςΚάντε Like
6,323ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
70ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
123ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ