ΑρχικήΠοδόσφαιροΓκάφα Αυγενάκη στον αθλητικό νόμο με το πρωτάθλημα της Super League 2

Γκάφα Αυγενάκη στον αθλητικό νόμο με το πρωτάθλημα της Super League 2

Μπάχαλο με τις ΠΑΕ της Super League 2 που έχουν μετοχικό κεφάλαιο μικρότερο από το προβλεπόμενο και θα πρέπει να κάνουν αύξηση, αλλά μέχρι πότε;

Διατάξεις που οδηγούν σε αντινομία υπάρχουν εντός του αθλητικού νόμου που ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα και εφόσον δεν διορθωθούν ενδέχεται να προκαλέσουν προβλήματα ακόμα και με την έγκαιρη συγκρότηση της Super League 2.

Συγκεκριμένα στο άρθρο 20 του νόμου προβλέπεται ότι οι Π.Α.Ε. της Super League 2 «οι οποίες έχουν μετοχικό κεφάλαιο μικρότερο από το ελάχιστο ποσό, που απαιτείται για την επαγγελματική κατηγορία στην οποία ανήκουν σύμφωνα με την παρ. 2, υποχρεούνται σε αύξηση του μετοχικού τους κεφαλαίου τουλάχιστον μέχρι το ελάχιστο όριο που απαιτείται για την κατηγορία αυτή. Η ολοσχερής καταβολή του ποσού της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου πρέπει να έχει πιστοποιηθεί το αργότερο δέκα (10) ημέρες πριν από την έναρξη του οικείου πρωταθλήματος. Αν παρέλθει άπρακτη η παραπάνω καταληκτική προθεσμία, η ομάδα της ενδιαφερόμενης Π.Α.Ε. αποβάλλεται από το πρωτάθλημα της κατηγορίας, στην οποία ανήκει».

Κατά τη διάρκεια τη συζήτησης του νομοσχεδίου ο υφυπουργός αθλητισμού έφερε τροπολογία που αναφέρει ότι οι  Π.Α.Ε. που θ’ αγωνιστούν στη Super League 2 οι  οποίες «κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος, έχουν μετοχικό κεφάλαιο μικρότερο από το ελάχιστο ποσό που απαιτείται, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 109 του ν. 2725/1999 (Α’ 121), για τη συμμετοχή τους στην επαγγελματική κατηγορία της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών (Super League 2), υποχρεούνται σε αύξηση του μετοχικού τους κεφαλαίου τουλάχιστον μέχρι το ελάχιστο απαιτούμενο για την κατηγορία αυτήν όριο. Η ολοσχερής καταβολή του ποσού της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου πρέπει να έχει πιστοποιηθεί έως την 23η.7.2021 κατά παρέκκλιση του άρθρου 68 του ν. 2725/1999 και των άρθρων 23 και επ. του ν. 4548/2018 (Α’ 104). Αν παρέλθει άπρακτη η παραπάνω καταληκτική προθεσμία, δεν χορηγείται το πιστοποιητικό της παρ. 3 του άρθρου 77Α του ν. 2725/1999

Στο νόμο που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβέρνησης ψηφίστηκαν και οι δύο διατάξεις. Η πρώτη που δίνει διορία στις ΠΑΕ μέχρι και δέκα ημέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος για να προχωρήσουν σε αύξηση του μετοχικού τους κεφαλαίου και η άλλη που για το ίδιο θέμα τους δίνει διορία μέχρι τις 23/7.

Η αντινομία αυτή πρέπει να εκλείψει με νέα τροπολογία που θα ξεκαθαρίσει την κατάσταση.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

22,501ΥποστηρικτέςΚάντε Like
6,323ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
70ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
121ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ