ΑρχικήΠοδόσφαιροΣΦ ΠΑΟΚ "Αμπαλαέα": "Θα μας βρείτε απέναντί σας"

ΣΦ ΠΑΟΚ “Αμπαλαέα”: “Θα μας βρείτε απέναντί σας”

Ξεκάθαρο μήνυμα του Συνδέσμου προς την κυβέρνηση για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο

Βολές κατά της κυβέρνησης έριξε ο ΣΦ ΠΑΟΚ “Αμπαλαέα” με αφορμή το νέο αθλητικό νομοσχέδιο το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα στη Βουλή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΠΑΡΕΞΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΝ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΝΩΡΙΣ….

Το νέο αθλητικό νομοσχέδιο, προβλέπει συγκεκριμένα: «Στις περιπτώσεις των αξιόποινων πράξεων του παρόντος άρθρου απαγορεύεται η οποιαδήποτε μετατροπή της στερητικής της ελευθερίας ποινής, σε παροχή κοινωφελούς εργασίας, καθώς και η αναστολή εκτέλεσης αυτής σύμφωνα με τα άρθρα 99 επ. Π.Κ.». Αυτό πρακτικά σημαίνει πως οποιοσδήποτε καταδικαστεί πρωτόδικα, ακόμη και για το άναμμα ενός πυρσού σε γήπεδο χωρίς να τον πετάξει μέσα (ναι, αυτούς τους πυρσούς που κοσμούν τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων και τα σποτ των καναλιών και μέχρι και ποδοσφαιριστές κρατούν), θα μπει κατευθείαν στη φυλακή, χωρίς να έχει οποιοδήποτε δικαίωμα σε αναστολή! Είναι απορίας άξιο το κριτήριο με το οποίο επιλέγεται η ιδιαίτερα σκληρή αυτή αντιμετώπιση για αυτήν την κατηγορία αδικημάτων, τα οποία μάλιστα, ως επί το πλείστον, αφορούν νεαρά άτομα (τα οποία ο ίδιος ο Ποινικός Κώδικας, για τις ηλικίες από 18 έως 25 τα θεωρεί ως «νεαρούς ενήλικες» αναγνωρίζοντάς τους ελαφρυντική περίσταση), και όχι για μία σειρά άλλων αδικημάτων, όπως π.χ. για περιπτώσεις εμπορίας ναρκωτικών ή πράξεων κατά της γεννετήσιας αξιοπρέπειας. Θα παρατηρηθεί λοιπόν το εξής αδιανόητο φαινόμενο: Ένας 18χρονος που άναψε έναν πυρσό σε γήπεδο, θα περάσει τον επόμενο χρόνο της ζωής του στην φυλακή, με ο,τι συνεπάγεται αυτό για την μετέπειτα ζωή του, αλλά ένας που θα καταδικαστεί για εμπόριο ναρκωτικών με αναγνώριση μίας ελαφρυντικής περίστασης, θα δικαιούται αναστολής! Ο συγκυριακός και για τα μάτια του κόσμου τρόπος νομοθέτησης, έρχεται σε αντίθεση και με τη γενικότερη φιλοσοφία ολόκληρης της αλλαγής του Ποινικού Κώδικα το 2019, ο οποίος δεν εξαρτά πλέον τη χορήγηση αναστολής από προηγούμενες καταδίκες.

Ακόμη πιο τρομακτικό είναι το γεγονός της απόλυτης κάμψης του εθνικά και υπερεθνικά κατοχυρωμένου τεκμηρίου αθωότητας. Σύμφωνα με αυτό, κάθε κατηγορούμενος τεκμαίρεται αθώος μέχρι την αμετάκλητη ποινική του καταδίκη. Αυτό σημαίνει ότι δεν αρκεί μία πρωτόδικη απόφαση, αλλά μία αμετάκλητη καταδίκη. Στην ποινική διαδικασία, υπάρχει πάντοτε η δυνατότητα για δεύτερο βαθμό δίκης (Εφετείο). Με το νέο αθλητικό νομοσχέδιο, η δυνατότητα έφεσης πρακτικά καταργείται. Κι αυτό γιατί οποιοσδήποτε καταδικάζεται σε πρώτο βαθμό, θα οδηγείται αμέσως στις φυλακές. Εάν η δίκη σε β’ βαθμό γίνει στην καλύτερη των περιπτώσεων σε 1 χρόνο και αυτός αθωωθεί, η αθώωση θα είναι σαν μην έγινε, καθώς αυτός θα έχει ήδη εκτίσει ένα χρόνο στις φυλακές.

Φυσικά, κάθε φορά που η εκάστοτε Κυβέρνηση θέλει να το παίξει αποφασιστική ή θέλει να περάσει καμιά δεκαριά βολικές διατάξεις για τον αθλητισμό, επαναφέρει τη συζήτηση στο ιδιώνυμο, το οποίο πρωτοέφερε ο Ορφανός το 2006. Το ιδιώνυμο είναι ένας νόμος που δεν υπάρχει σε καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε ότι με το Νόμο Ορφανού, που επαναφέρει ο Αυγενάκης τώρα, οπαδός του ΠΑΟΚ φυλακίστηκε για δύο μήνες στην Κομοτηνή για να αθωωθεί από το Εφετείο. Ο νέος αυτός νόμος με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσει αθώους στη φυλακή.

Οι ποινές χωρίς αναστολές σε νεαρούς, ακόμη και για μία εξύβριση που τελείται σε ένα γήπεδο, καταργούν κάθε έννοια των σκοπών της ποινής. Δεκαετίες εφαρμογής σκληρών και αυστηρών νόμων έχουν δείξει ότι έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επιδιώκουν. Η μη δυνατότητα χορήγησης αναστολής σε ένα, συνήθως, νεαρό άτομο, θα τον καταδικάσει για την υπόλοιπη ζωή του, με αποτέλεσμα χειρότερο από αυτό που υποτίθεται έρχεται να αποτρέψει ο Νόμος Αυγενάκη.

Όποιος λοιπόν έστω και συλληφθεί για αδίκημα που σχετίζεται με τον αθλητικό νόμο, θα υποχρεωθεί να δίνει παρών 2 ώρες πριν και 2 ώρες μετά από κάθε αγώνα σε Α.Τ., ενδεχομένως και σε όλα τα αθλήματα της ομάδας του. Κι αυτό πριν καν ακόμη καταδικαστεί. Σε περίπτωση καταδίκης, το μαρτύριο αυτό θα συνεχιστεί για 2 έως 5 χρόνια (αφού βγει από την φυλακή που θα έχει μπει). Μιλάμε για μία επιπλέον ποινή που ουσιαστικά αντιστοιχεί σε χρόνο επιπλέον έκτισης ποινής.

Παρότι δεν είναι αυτός ο ρόλος μας, είμαστε απολύτως σίγουροι ότι εν έτη 2021 υπάρχουν τα μέσα για να αποτρέψετε την είσοδο στα γήπεδα σε ανθρώπους που τους έχει απαγορευτεί, σύμφωνα με τις νομοθεσίες σας, χωρίς να πρέπει να είναι φυλακισμένοι ολόκληρα Σαββατοκύριακα, αλλά και καθημερινές αν υπάρχουν Ευρωπαϊκά και κύπελλα. Με μόνο ουσιαστικό αποτέλεσμα να μην μπορεί κανείς από τους ανθρώπους που δίνουν παρόν να βρούν κάποια δουλειά.

Σαν οπαδικό κίνημα που αντιλαμβάνεται πλήρως τις συνέπειες και που έχει βιώσει στο πετσί του τη ψήφιση τέτοιων νόμων, έχουμε χρέος να αναφέρουμε ότι στα μέτρα που θέλετε να περάσετε και στην κοινωνία φόβου που θέλετε να δημιουργήσετε θα μας βρείτε απέναντι σας.

Όπως μας βρήκατε απέναντι σας το ’06 και το ’09….

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

17,483ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7,253ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
64ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
88ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ