ΑρχικήΜπάσκετ"Πυρά" κατά Αυγενάκη: «Αντισυνταγματική στάση κατά του αθλήματος!»

“Πυρά” κατά Αυγενάκη: «Αντισυνταγματική στάση κατά του αθλήματος!»

Όσα ανέφερε ο Γιώργος Βασιλακόπουλος για τις εκλογές της ΕΟΚ και τη στάση του υφυπουργού αθλητισμού.

Για μία ακόμα φορά ο Γιώργος Βασιλακόπουλος επιτέθηκε στον Λευτέρη Αυγενάκη, με αφορμή τις παρεμβάσεις του στις εκλογές της ΕΟΚ, κάνοντας λόγο για αντισυνταγματική στάση, που προσβάλλει το αθλητικό κίνημα.

Στη δήλωσή του ο πρόεδρος της ΕΟΚ αναφέρει: «Η σαφώς αντισυνταγματική και αρνητική στάση  του κ.  Αυγενάκη κατά των αιρετών Αθλητικών Ομοσπονδιών, που έχει εκδηλωθεί με τις αλλεπάλληλες  αντισυνταγματικές, ανεμάρτιστες και παράνομες τροποποιήσεις του ν.  2725/1999, με την καταπάτηση της διεθνώς κατοχυρωμένης  αυτονομίας και ανεξαρτησίας τους, την καταστρατήγηση των εγκεκριμένων από τα ελληνικά δικαστήρια και από τις  διεθνείς Ομοσπονδίες καταστατικών τους, με την επιβολή αυθαίρετα  εκλογικών διαδικασιών σε βάρος της  αυθεντικότητας της βούλησης του εκλογικού σώματος, επεκτείνεται ανεπίτρεπτα  και με τάση ολοκληρωτισμού για τις Εθνικές Αθλητικές Ομοσπονδίες και τα μέλη των Δ.Σ. αυτών ρύθμιση επιχειρώντας επικοινωνιακά να υποβαθμίσει το κύρος τους στην κοινή γνώμη.

Με την ρύθμιση του άρθρου 44 που αποτελεί προσθήκη στο άρθρ9ο 52 Β΄ του ν.2725/1999 εισάγει τον Επιτόπιο έλεγχο των αθλητικών φορέων προσθέτοντας ένα και προφανώς αχρείαστο διαδικαστικό έλεγχο, μη αρκούμενος στα όσα ρητά ορίζονται στο τροποποιούμενο άρθρο. 52  του ως άνω νόμου και τις αρμοδιότητες που έχει το Ελεγκτικό Συμβούλιο, οι ορκωτοί λογιστές και φυσικά η Γενική Συνέλευση της Αθλητικής Ομοσπονδίας

Με τη νέα αυτή ρύθμιση αποδεικνύεται η έντονη αντίθεσή του στον κορυφαίο αιρετό διοικητικό  θεσμό του αθλητικού κινήματος και διεθνώς αναγνωρισμένο, την  Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία, αλλά και ο  κύριος στόχος του να τις καθυποτάξει  σε ένα ασφυκτικό έλεγχο, που δεν έχουν όμως την οποιαδήποτε σχέση με τις αρχές και αξίες του αθλητισμού.       

Η  σαφώς  αντισυνταγματική και  ολοκληρωτικού χαρακτήρα  αυτή νομοθετική επέμβαση αποτελεί προσβολή κατά του αθλητικού κινήματος δεν  έχει προηγούμενο ούτε σε αλήστου μνήμης καθεστώτα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

17,483ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7,253ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
64ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
88ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ