ΑρχικήΠοδόσφαιρο"Το καλοκαίρι μπορεί να ξεκινήσει η κατεδάφιση της Τούμπας"

“Το καλοκαίρι μπορεί να ξεκινήσει η κατεδάφιση της Τούμπας”

Ο Τάκης Δούμας μίλησε για τη Νέα Τούμπα

Ο αρχιτέκτων-μηχανικός της Νέας Τούμπας Τάκης Δούμας, παραχώρησε δηλώσεις στο “Metropolis Fm” 95,5 και μεταξύ άλλων είπε πως το επόμενο καλοκαίρι αναμένεται να αρχίσουν οι εργασίες κατεδάφισης του γηπέδου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τις διαδικασίες που υπάρχουν στο άμεσο μέλλον:

«Την Πέμπτη στις 12:00 το μεσημέρι περνάει ο φάκελος από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Θεσσαλονίκης. Θα κριθεί η μια και μοναδική ένσταση που κρίνεται ως αβάσιμη. Δεν έχει ουσιαστικό περιεχόμενο. Απ’ ότι έχω ακούσει, από την εισήγηση της Επιτροπής κρίνεται αβάσιμη. Έγινε από έναν πολίτη. Δεν παίζει ρόλο. Είναι τεχνικό ζήτημα, θεωρείται αβάσιμη. Έχει εφαρμογή αυτό που ζητείται, αλλά δεν έχει νόημα να κάνει κανείς ένσταση για να εφαρμοστεί ο νόμος. Ούτως ή άλλως θα εφαρμοστεί. Δεν κάνουμε κάτι παράτυπο. Λέει ότι θα πρέπει να ληφθεί υπόψη των κανονισμών κάτι που προβλέπεται ήδη. Επί της ουσίας δεν είναι ένσταση. Προφανώς αυτό που λέει η ένσταση, προβλέπεται από το νόμο. Έχει να κάνει με το ύψος της κατασκευής. Είναι μια τεχνική λεπτομέρεια σε τι απόσταση θα επιτραπεί το μέγιστο δυνατό ύψος».

Για τα επόμενα βήματα που θα ακολουθήσουν:

«Ο Δήμος δεν εγκρίνει κάτι. Θα κάνει μια συζήτηση για τη μοναδική ένσταση. Θα συζητηθεί στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και θα γνωμοδοτήσουν τα μέλη. Ο φάκελος θα φύγει στην Αθήνα για να ετοιμάζεται το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που θα σταλθεί στο ΣτΕ και μετά θα δούμε στα τέλη του χρόνου, ελπίζω, το Προεδρικό Διάταγμα».

Για το ότι παρατηρείται μια μικρή καθυστέρηση:

«Το Προεδρικό Διάταγμα το περίμενα του Αγίου Δημητρίου. Όχι, στα τέλη του έτους. Αν είναι ένα μήνα μετά, δεν θα αλλάξει κάτι τρομερά. Αυτό που αξίζει για τον κόσμο είναι η δήλωση του μεγαλομετόχου ότι τα 100 χρόνια θα μας βρουν στο νέο σπίτι μας. Σημαίνει ότι είναι διαδικαστικό ζήτημα να έρθει το Προεδρικό Διάταγμα και προετοιμάζονται οι ενέργειες, ώστε στα 100 χρόνια να έχει χτιστεί το γήπεδο».

Για την αναφορά του Ιβάν Σαββίδη στην οικονομική αυτάρκεια που πρέπει να αποκτήσει ο σύλλογος:

«Με εξέπληξε θετικά η δήλωση του κ. Σαββίδη. Είναι σωστή η αναφορά. Γεροί να είναι όλοι, οι άνθρωποι έρχονται και παρέρχονται. Τα σωματεία μένουν. Ένα σωματείο που πορεύεται με δικούς του πόρους δεν έχει ανάγκη κάποιον. Για όλους ισχύει αυτό».

Για το σχέδιο του γηπέδου:

«Πρέπει να πάμε στην τεχνική μελέτη του γηπέδου. Ωρίμασαν οι καταστάσεις πλέον και οι διαδικασίες. Είναι εφικτό και λογικό. Δεν θυμίζει πλέον παραμύθι ή κάτι πολύ μακρινό. Πολύ λογικό το επόμενο καλοκαίρι να αρχίζουν οι εργασίες κατεδάφισης της Τούμπας».

Για το ταμείο ανάκαμψης και τους όρους που απαιτεί:

«Δεν το γνωρίζω. Του Παναθηναϊκού για παράδειγμα είναι ώριμο Project. Αν αποκτήσει το Project του ΠΑΟΚ τέτοια ωριμότητα, μπορεί να διεκδικήσει μέρος των χρημάτων του Ταμείου Ανάκαμψης. Να κάνει μια μελέτη σχεδόν οριστική για το γήπεδο. Δεν έχουν ξεκινήσει. Ενδεχομένως να μην υπάρχει τέτοια ανάγκη ή στόχευση. Είναι εσωτερικά ζητήματα του επενδυτή που μόνο εκείνος ξέρει. Θεσμικά μπορώ να πω ότι το καλοκαίρι μπορεί να ξεκινήσει η κατεδάφιση της Τούμπας και η μετακόμιση του ΠΑΟΚ σε άλλο γήπεδο».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

22,501ΥποστηρικτέςΚάντε Like
6,323ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
70ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
121ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ