ΑρχικήΠοδόσφαιρο"Θέλω να παραμείνει ο Ελ Καντουρί"

“Θέλω να παραμείνει ο Ελ Καντουρί”

Διαβάστε τα όσα είπε ο Ραζβάν Λουτσέσκου στην…τεράστια συνέντευξη Τύπου στο γήπεδο της Τούμπας

Για όλους και για όλα μίλησε ο Ραζβάν Λουτσέσκου σε μια συνέντευξη χωρίς τελειωμό μετά την επιστροφή του στον ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για την αρχική του τοποθέτηση: 

«Ευχαριστώ τον Κυριάκο και όσους είναι εδώ και περιμένουν να επικοινωνήσουμε. Είμαι χαρούμενος και συναισθηματικά φορτισμένος αν και για μένα δεν έφυγα ποτέ από δω. Πραγματικά υπάρχουν συναισθήματα που με ξεπερνούν, αφού επιστρέφω εκεί που έζησα τα καλύτερα χρόνια της ζωής μου. Είναι περίεργο που μιλάω σε μια άδεια αίθουσα αλλά θα προσπαθήσω να δώσω τις απαντήσεις όση ώρα χρειαστεί».

Για τον λόγο για τον οποίο αποχώρησε το 2019: 

«Έχουμε δύο τρεις επιλογές. Να μιλήσουμε για τα παλιά και την ιστορία, ενώ έχουμε μιλήσει αρκετά για αυτό. Άλλη μια επιλογή είναι να μιλήσουμε για το μέλλον και να απολαύσουμε ξανά τίτλους και η τρίτη ότι δεν μπορώ να φύγω ξανά γιατί έχω ρήτρα επτά εκατομμυρίων και δεν θέλω να φύγω γιατί βρίσκομαι εδώ κι έχω ένα πλάνο στο οποίο θέλω να δουλέψω. Οπότε σε περίπτωση που δεν έχουμε επιτυχίες θα αναγκαστώ να φύγω γιατί αυτή είναι η ζωή των προπονητών. Η προσωπικότητα μου δεν μου επιτρέπει να σκέφτομαι έτσι, ήρθα εδώ για τίτλους».

Για την άποψη του «ξαναζεσταμένου» φαγητού:

«Εξαρτάται την γεύση. Αν δε σου αρέσει η γεύση, δε σου αρέσει. Εμένα μου αρέσει, τρώω με την ίδια ευχαρίστηση και το ξαναζεσταμένο φαγητό. Κρατάω τα πυροτεχνήματα ένα βράδυ πριν τη φιέστα με τον Λεβαδειακό και τη φιέστα. Έχω τις φοβερές εικόνες από τη φιέστα, τη χαρά των ανθρώπων, των παικτών των φιλάθλων, της διοίκηση. Θυμάμαι τα δάκρια μετά το παιχνίδι με τον ΠΑΣ γιατί κατάλαβα την φανταστική δουλειά που κάναμε όλοι μαζί και πόσο σημαντικό είναι να δείχνουν οι παίκτες του δυνατού χαρακτηρά τους. Τερματίσαμε αήττητοι το πρωτάθλημα. Κρατάω επίσης τον τελικό του ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ που κατακτήσαμε το νταμπλ. Την τεράστια ευτυχία στον Λευκό πύργο εκείνη τη βραδιά. Και θυμάμαι να μιλάω με τους συνεργάτες μου και να λέμε ότι πρέπει να πληρώνουμε εισιτήριο για τις προπονήσεις, λόγω της ποιότητας των ποδοσφαιριστών».

Για την σχέση του με την οικογένεια Σαββίδη: 

«Στο ποδόσφαιρο και στη ζωή υπάρχουν αυτές οι καταστάσεις. Έχω απαντήσει πάρα πολλές φορές για αυτό. Οι άνθρωποι έχουν διαφορετικές απόψεις. Ποτέ δεν έκρινα κανέναν. Η ιδιοκτησία έχει το δικαίωμα να πάρει μια απόφαση, δεν την κατηγόρησα δεν άσκησα κριτική. Όπως και εγώ έχω το δικαίωμα να έχω την δική μου άποψη. Πάντα λέω ότι θα είμαι πάντα ευγνώμων στην οικογένεια Σαββίδη γιατί με έκανε καλύτερο προπονητή, παρόλο που αυτό ήρθε από δύσκολες καταστάσεις και meeting. Με έκαναν να διαχειρίζομαι καλύτερα την πίεση. Θα είμαι πάντα ευγνώμων γιατί στην αρχή όταν αρκετός κόσμος δεν με υποδέχθηκε με ενθουσιασμό, η οικογένεια με υποστήριξε στη δουλεία μου και των συνεργατών μου. Πάντα σε οποιαδήποτε επιτυχία καταφέρναμε το μεγαλύτερο κομμάτι άνηκε στον μεγαλομέτοχο. Επειδή λογω αυτού βρισκόμασταν εδώ, λόγω αυτόυ βρισκόταν ποιοτικοί ποδοσφαιριστές. Αυτή είναι η πραγματική ιστορία. Εκτιμούμε πολύ την δουλειά που κάναμε μαζί και για αυτό είμαστε ξανά μαζί».

Για τη Θεσσαλονίκη:

«Δεν υπήρχα πολλά που έπρεπε να πούμε. Δεν είμαι ο άνθρωπος που του αρέσει να μιλά για πιθανότητες ή να θυσιάζω τον ένας στόχο για τον άλλον. Πρέπει να εστιάζουμε ότι βρίσκομαι στον ΠΑΟΚ. Και βρίσκομαι στον ΠΑΟΚ γιατί η ψυχή μου είναι εδώ. Η ευτυχία που είχα ζώντας εδώ και καταφέρνοντας αυτά τα μεγάλα αποτελέσματα. Η χαρά το ότι έτρεχα δίπλα στη θάλασσα. Η χαρά του να πηγαίνω στην προπόνηση και να βλέπω αυτούς τους παίκτες να δουλεύουν τόσο καλά. Να συναντώ ανθρώπους που δουλεύουν και δίνουν τα πάντα για την ομάδα, για να υπάρχει ενότητα και επιτυχία. Η ευτυχία του να βγαίνεις στην πόλη και να συναντάς την ατμόσφαιρα. Όλα αυτά με ώθησαν να επιστρέψω. Είχαμε μια πολύ ωραία κουβέντα με τον Σαββίδη. Υπήρχαν ωραίες αναμνήσεις παρά τις δυσκολίες. Ξανά θέλω να πω ότι θα είμαι ευγνώμων σε αυτόν γιατί όλα αυτά με οδήγησαν να επιστρέψω σε αυτά».

Για την πρόταση που του έγινε από την ΑΕΚ: 

«Αρχικά πρέπει να πω ότι ευχαριστώ τον κ. Μελισσανίδη για τα ωραία του λόγια. Το εκτιμώ. Δεν θέλω να μιλάω για πιθανότητες και καταστάσεις και την στρατηγική μου ή τις προτάσεις που είχα. Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν πολύ όμορφες στιγμές και άνθρωποι που μαθαίνεις να εκτιμάς. Δεν θέλω να επιστρέψω πάλι πίσω. Έχω πει τα πάντα για εκείνο το πρωτάθλημα, όλοι ξέρουν ποιος ήταν ο πρωταθλητής στο χορτάρι. Ήταν ο ΠΑΟΚ αλλά τον έχασε σε επιτροπές εκείνο τον τίτλο. Για μένα αυτό είναι αρκετό, πρέπει να προχωρήσουμε».

Για το αν έχει αλλάξει ο ίδιος: 

«Είμαι 52 χρονών και έχω περάσει από πολλές καταστάσεις. Η εμπειρία της Αλ Χιλάλ με οδήγησε να διαχειρίζομαι καλύτερα και την πίεση , αυτό φαίνεται και με την κατάκτηση του Champions League. Θεωρώ ότι είμαι διαφορετικός σε αυτό το κομμάτι με την καλή έννοια. Είμαι σίγουρος ότι με την πίεση ανταποκρίνομαι καλύτερα, ακόμα και αν μερικές φορές παραπονιέμαι στη γυναίκα μου για αυτό».

Για το ότι ο ΠΑΟΚ διαθέτει αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές: 

«Δεν αλλάζει για εμένα τίποτα. Είμαι ένας προπονητής που δουλεύω πάντα με το γκρουπ που έχω. Οπότε και σε αυτή την περίπτωση θα κάνω αυτό. Ποτέ δεν κοιτούσα την ηλικία των παικτών, οι καλύτεροι έπαιζαν στην ομάδα μας. Έχω τη φιλοσοφία, όπως και το σταφ μου, το να κάνουμε όσους περισσότερους ποδοσφαιριστές μπορούμε σε ένα γκρουπ που θα νιώθουμε σημαντικοί. Οπότε δεν με ενδιαφέρει αν ένας ποδοσφαιριστής είναι 35 χρονών ή 18. Ο Πέλκας, ο Λημνίος, ο Ζαμπά, ο Σφιντέρσκι, ο Άκπομ, ήταν μικροί και είχαν το περιθώριο να εξελιχθούν. Παράλληλα ερχόντουσαν και παιδιά των ακαδημιών στις προπονήσεις μας. Πιστεύω ότι ένας ποδοσφαιριστής μπορεί να βελτιωθεί όταν βρίσκεται σε μια καλά οργανωμένοι ομάδα που θα ξέρουν τι θα κάνουν. Στην αρχή δεν είμαι εύκολος προπονητής για τον παίκτη. Δουλεύουμε σε λεπτομέρειες και οι ποδοσφαιριστές θέλουν χρόνο. Αλλά αργότερα θα είναι πολύ εύκολο και για τους ίδιους να καταλάβουν τα όσα ζητάμε. Οπότε βρίσκομαι εδώ΄ με ενθουσιασμό , κίνητρο να δώσουμε στους ποδοσφαιριστές τη δυνατότητα να αναπτυχθούν μέσα από τη δουλειά που θα κάνουμε και την ποιότητα που έχουν».

Για τη μη ύπαρξη αθλητικού διευθυντή: 

«Η ομάδα χρειάζεται έναν αθλητικό διευθυντή. Κάθε τοπ κλαμπ έχει έναν αθλητικό διευθυντή. Σίγουρα η ομάδα θα υπογράψει κάποιον για αυτή τη θέση. Είναι θέμα χρόνου αλλά δεν αποτελεί έξτρα πίεση. Ανυπομονώ για την προετοιμασία, ο ΠΑΟΚ έχει ήδη ένα καλό σύνολο παικτών. Πιστεύω πολύ στην δουλειά και την οργάνωση, δεν είναι κάτι μυστικό και θεωρώ ότι οι παίκτες μπορούν να δώσουν πάρα πολλά και να παλέψουν για όλους τους στόχους».

Για το αν έχει εικόνα από το ρόστερ: 

«Είναι ξεκάθαρο ότι έχω εικόνα από το ελληνικό ποδόσφαιρο γιατί αγαπάω την Ελλάδα. Αλλά δεν ξέρω τι γίνεται ακριβώς μέσα στην ομάδα γιατί πρέπει να βρεθώ ανάμεσα στην ομάδα για να καταλάβω τι συμβαίνει. Να αισθανθώ το πως συμπεριφέρονται και αντιδρούν στις καταστάσεις. Είναι θέμα χρόνο να μπορέσω να έχω την πλήρη εικόνα για το σύνολο των παικτών».

Για το ότι ο ΠΑΟΚ πέρσι έδειξε δυσκολίες, όταν αγωνιζόταν σε σχηματισμό 4-3-2-1:

«Δεν θέλω να συγκρίνω πράγματα, γιατί όλοι είμαστε διαφορετικοί στον τρόπο δουλειάς. Πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ έχει τους ποδοσφαιριστές για να παίξει καλά σε διαφορετικά συστήματα. Πιστεύω ότι η ομάδα είναι δυνατή όταν υπάρχει ενότητα μέσα. Αυτή είναι η δική μου ευθύνη για να δημιουργήσει αυτές τις συνθήκες. Οι ποδοσφαιριστές μπορούν να δώσουν παραπάνω πράγματα από την ποιότητα τους αν έχουν το κατάλληλο κίνητρο. Κίνητρο για τους στόχους του κλαμπ, για τον ίδιο τους εαυτό, να είναι σημαντικοί και μέλος της ομάδας για να υποστηρίζουν την ομάδα, όχι μόνο τον εαυτό τους. Πιστεύω στη δουλειά, την οργάνωση τις λεπτομέρειες . Πιστεύω στην ίδια την οργάνωση και όχι απλά στο να αναλύεις τον αντίπαλο. Έχω μια εικόνα για το γκρουπ αλλά όχι πλήρη. Τους εμπιστεύομαι και είμαι σίγουρος ότι μπορεί να δώσουν παραπάνω».

Για την αμυντική λειτουργία: 

«Η φιλοσοφία μου είναι να είμαστε κυρίαρχοι. Η ομάδα που θέλει να κερδίζει πρέπει να είναι κυρίαρχη. Όταν κυριαρχείς ανεβαίνει η ψυχολογία των παικτών, αισθάνονται πιο δυνατοί. Για να κερδίσει μια ομάδα πρέπει να είναι καλά οργανωμένη όταν δεν έχει τη μπάλα στην κατοχή της. Αν δούμε τα κορυφαία κλαμπ, οι ομάδες που κατακτούν τίτλους είναι αυτές που δέχονται τα λιγότερα τέρματα. Είναι από τις πρώτες δουλειές που μπορούν να γίνουν. Έτσι πρέπει οι παίκτες να βάλουν την καλύτερη δουλειά τους για να πετύχουμε. Όταν πρέπει να οργανώσεις την επίθεση της ομάδα τα πράγματα είναι πιο δύσκολα. Είναι θέμα δουλειάς, ποιότητας, ταχύτητας, σκέψης. Έχει να κάνει με τη φιλοσοφία, τη δυνατότητα και την αυτοπεποίθηση. Για αυτό είπα ότι υπάρχουν πάρα πολλές λεπτομέρειες. Η βάση είναι να μην δεχόμαστε γκολ, είναι πάρα πολύ σημαντικό. Αλλά να μην δέχεσαι ακόμα και ευκαιρίες σου δίνει κάτι παραπάνω. Την αυτοπεποίθηση ότι είσαι πιο δυνατός».

Για την νέα πρόκληση: 

«Είναι μια καινούργια πρόκληση για εμάς. Ξέρω ότι όλοι περιμένουν να είμαστε η ίδια ομάδα που ήμασταν πριν από δύο χρόνια. Αυτό είναι μια διαφορετικού είδους πίεσης για μένα και το επιτελείο μου, το ξέρω. Ξέρω όμως ότι είναι ένα τελείως διαφορετικό γκρουπ με δώδεκα διαφορετικούς ποδοσφαιριστές. Υπάρχουν παίκτες που δεν έχω γνωρίσει ακόμα. Υπάρχει πολύ δουλειά μπροστά μας, για αυτό λέω ότι είναι μια νέα πρόκληση».

Για το αν θέλει να επιστρέψουν στην ομάδα ποδοσφαιριστές που τους είχε και παλιότερα: 

«Δεν έχω κανένα πρόβλημα, μου αρέσει να δουλεύω με ποδοσφαιριστές που με ξέρουν. Υπάρχουν παίκτες που βρίσκονται σε κατάσταση δανεισμού και το ερώτημα είναι μόνο το κίνητρο που έχουν για να επιστρέψουν. Δεν θυμάμαι τι είπα την πρώτη μου φορά πριν τέσσερα χρόνια, αλλά ξέρω τι θα σας πω. Όλοι οι προπονητές στον κόσμο λένε ότι θέλουν χρόνο και είναι σωστό. Αλλά την ίδια στιγμή ξέρουμε ότι δεν έχουμε χρόνο γιατί εσείς δεν θα μας επιτρέψετε να έχουμε χρόνο. Γιαυτό μέσω τις δουλειάς και τις τύχης πρέπει να πάρουμε τα αποτελέσματα αρχικά».

Για τις μεταγραφές και το αν θα ήθελε πίσω τον Πρίγιοβιτς:

«Ήδη μιλήσαμε για την στρατηγική των μεταγραφών, για το τι χρειαζόμαστε. Τις επόμενες ημέρες μέχρι την προετοιμασία είναι αρκετά σημαντικές αλλά και το πρώτο κομμάτι της προετοιμασίας που θα μπορούμε να καταλάβουμε περισσότερα πράγματα. Έχω αναφέρει ήδη δύο με τρεις θέσεις, αλλά όχι επειδή ο ΠΑΟΚ υστερεί σε αυτές. Περισσότερο για να φέρουμε παίκτες διαφορετικής ποιότητας και να μας δώσουν τη δυνατότητα να αλλάξουμε πράγματα όσο πριν τα παιχνίδια, όσο και κατά τη ροή των ποδοσφαιριστών ή πιθανόν λόγω των ποδοσφαιριστών που βρίσκονται στην ομάδα, γιατί έχουμε πολλά παιχνίδια την επόμενη σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις. Εκτιμώ πολύ τον Πρίγιο από την προηγούμενη θητεία του. Είχαμε δύσκολες καταστάσεις στην αρχή μεταξύ μας. Τελικά οι δυο μας ήρθαμε πολύ κοντά και απολαύσαμε τη περίοδο που βρισκόμασταν μαζί στην ομάδα. Είναι φανταστικός παίκτης, ειδικά όταν έχει κίνητρο. Είναι ένας σκόρερ, αλλά τώρα δεν ξέρω την κατάσταση του, γιατί ανήκει στην Ιτιχάντ και έχει ένα πολύ μεγάλο συμβόλαιο. Αυτό δεν αφορά εμένα».

Για τους στόχους: 

«Πάντα παίζουμε για να κερδίσουμε, αυτή είναι φιλοσοφία μας. Είμαστε εδώ για να παλέψουμε για το πρωτάθλημα, το Κύπελλο και για κάθε ευρωπαϊκό παιχνίδι. Αλλά το σημαντικότερο είναι να συγκεντρωνόμαστε πάντα στο επόμενο παιχνίδι. Ξέρουμε τις προσδοκίες του κόσμου. Θέλουμε να είμαστε χαρούμενοι στο τέλος της σεζόν. Ξέρουμε πολύ καλά πόσο ωραίο είναι να κερδίζεις το πρωτάθλημα, να είσαι αήττητος. Αλλά για να φτάσεις σε αυτό το επίπεδο πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος στο επόμενο παιχνίδι, να παίζεις σαν να είναι τελικός. Αυτός είναι ο στόχος μας. Οι παίκτες να γνωρίζουν ακριβώς τον μακροπρόθεσμο στόχο μας, αλλά και ότι πρέπει να είναι συγκεντρωμένοι στο επόμενο παιχνίδι».

Για τον πατέρα του και αν ο ίδιος είναι καλύτερος προπονητής: 

«Δεν μπορούμε να μπούμε στην κουβέντα για το ποιος είναι καλύτερος, ο πατέρας μου είναι στους δύο κορυφαίους προπονητές στην κατάκτηση τίτλων πίσω από τον Σερ Αλεξ. Με την ποιότητα που έχει δεν είναι προπονητής, εγώ είμαι. Αυτός είναι κάτι άλλο. Στα τελευταία χρόνια που δεν προπονούσε παρακολουθούσε τα παιχνίδια μου με ΠΑΟΚ και Αλ Χιλάλ. Υπέφερε για μένα για αλλά και πάλι ήθελε να προπονήσει. Το έκανε και νιώθει νεότερο. Αν σταματήσει μπορεί να αρχίσει το… τένις».

Για τα παιδιά των ακαδημιών που βρίσκονται στην πρώτη ομάδα:
«Όπως είπα πριν, δουλεύω με τους παίκτες που υπάρχουν στο σύνολο. Δεν κοιτάω την ηλικία. Δούλευα με νέους ποδοσφαιριστές όπως και πιο μεγάλους. Θεωρώ ότι μίλησα για τους παίκτες που είχα τότε στην ομάδα. Στη δική μας εποχή χρησιμοποιήσουμε ποδοσφαιριστές από την ακαδημία στις προπονήσεις. Εκείνη τη χρονική στιγμή είχαμε στην ομάδα ποδοσφαιριστές με τεράστια ποιότητα και είχαμε και μεγάλους στόχους. Μου δόθηκε τώρα αυτή η δουλειά με στόχο να κερδίσω και αυτό θα κάνω τώρα. Αν ένας παίκτης από την ακαδημία είναι καλύτερος από το γκρουπ θα αγωνιστεί, όπως και το αντίστροφο. Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε την στρατηγική μας. Είναι το νταμπλ και η ευρωπαϊκή πορεία, ή απλά να ανεβάσουμε παίκτες από την ακαδημία. Γιατί για να το κάνεις αυτό πρέπει να είσαι εκτός των στόχων. Οπότε εγώ μαζί με το επιτελείο μου θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα γκρουπ που θα κερδίζει, χωρίς να έχει σημασία η ηλικία του».

Για το ότι άφησε την Ελλάδα χωρίς VAR και τώρα υπάρχει: 

«Σκέφτομαι ότι θα είχα δύο τρόπαια πρωταθλήματος στο σπίτι μου, αν υπήρχε το VAR στην πρώτη θητεία».

Για τους Πασχαλάκη και Ζίβκοβιτς: 

«Γνωρίζω και τους δύο και ξέρω ότι καλοί τερματοφύλακες. Ο Πασχαλάκης είναι ένας διεθνής τερματοφύλακας. Θυμάμαι τον Ζίβκοβιτς από την Ξάνθη, ήμουν απόλυτα ικανοποιημένος, βελτιώνοντας τη φιλοσοφία μας. Όσο θυμάμαι τον Πασχαλάκη από την περίοδο που είμασταν μαζί στον ΠΑΟΚ ήταν φανταστικός. Ζήσαμε μεγάλες στιγμές. Ξέρω τη θέληση που έχουν να προπονηθούν , τους ξέρω κατά τη διάρκεια της προπόνησης. Δεν μπαίνω για τη διαχείριση των δύο, δεν με αφορά αυτή τι στιγμή, μιλάω για τις εμπειρίες μου. Δε νομίζω ότι χρειαζόμαστε αλλαγή σε αυτή τη θέση, δεν χρειαζόμαστε αλλαγή στη θέση του τερματοφύλακα».

Για το αν είχε επικοινωνία με τον Πάμπλο Γκαρσία:

«Όχι δεν είχα κάποια επαφή με τον Πάμπλο Γκαρσία για το τι γινόταν στην ομάδα. Βρέθηκα με τον Καρυπίδη για να μας αναφέρει τι γινόταν στην ομάδα. Γενικότερα δεν είναι στη δική μου λογική να επικοινωνώ με τους προηγούμενους προπονητές για να μάθω τα προβλήματα που είχε η ομάδα, προτιμώ να τα καταλάβω μόνος μου, αφού ο κάθε προπονητής έχει διαφορετική οπτική».

Για τη δική του φιλοσοφία της ενότητας για τον κόσμο:

«Δεν χρειάζεται να τους πω τίποτα, γιατί δεν είναι δικό μου πρόβλημα αυτό. Μιλάω για την ενότητα γιατί είναι κάτι που μας ακολουθεί γενικότερα σε όλες τις ομάδες που έχουμε αναλάβει με το σταφ. Είναι κομμάτι της δουλειάς μας. Δεν λέω ότι δεν υπήρχε ενότητα , ενδεχομένως να υπήρχε ενότητα και με τον Γκαρσία ή τον Φερείρα. Δεν μιλάω για τους προηγούμενους προπονητές. Αυτό που με αφορά είναι η δική μου φιλοσοφία και τα δύο χρόνια που βρισκόμουν εδώ. Είμαι πολύ χαρούμενος που ήμουν μέλος της ομάδας που έγραψε ιστορία στην Ελλάδα. Είμαι περήφανος που συνέβαλα στο να πάρει ο ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα μετά από 34 χρόνια. Είμαι περήφανος που κατάφερα σαν προπονητής, γιατί υπάρχουν κι άλλοι άνθρωποι που έχουν μερίδιο, που δώσαμε στον κόσμο της ομάδας την ευκαιρία να πανηγυρίσει το πρώτο αήττητο νταμπλ. Είμαι εδώ για να κερδίσω και όσο αν και δεν μου αρέσει αυτό, αν δεν τα καταφέρω θα πάρει άλλος προπονητής την ευκαιρία του. Αλλά το έχω ακυρώσει αυτό ήδη από την πρώτη μου απάντηση».

Για το ρόστερ που αριθμεί 33 ποδοσφαιριστές και το πόσους θέλει αυτός;

«Ιδανικά θέλω 26 με 28 ποδοσφαιριστές για εμένα. 22-23 ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται μέσα στο γήπεδο συν τέσσερις τερματοφύλακες».

Για το ότι ο ΠΑΟΚ τερμάτισε 26 βαθμούς πίσω από την κορυφή:

«Για αυτό είμαστε εδώ, για αυτό ήρθα εδώ. Οπότε δεν μιλάω για τους 26 πόντους διαφοράς και για την περίοδο που δεν ήμουν εδώ. Προσπάθησα να εξηγήσω ότι θα δουλέψω με τους παίκτες του κλαμπ, τη φιλοσοφία του παιχνιδιού και την ενότητα της ομάδας. Γνωρίζω ότι μέσω αυτής της φιλοσοφίας μπορεί να δώσουν παραπάνω πραγμάτα, αλλά αυτό αφορά την δική μας δουλειά, χωρίς καμία σύγκρισης. Για να κερδίσεις δεν έχουν να κάνουν μόνο οι μεταγραφές. Ναι μπορούν να δώσουν παραπάνω πράγματα, αλλά είναι σημαντικό πως δουλεύουν οι ποδοσφαιριστές σου και το κίνητρο που τους δίνεις. Αυτή είναι η γνώμη μου για το σύνολο και πραγματικά πρέπει να τους συναντήσω για να πω περισσότερα. Όπως είπα νωρίτερα έχω συζητήσει για 3-4 ποδοσφαιριστές που μπορούν να δώσουν διαφορετικά στοιχεία σε μας. Και θυμηθείτε ότι πρέπει να έχουμε ισορροπία. Θα το ακούσετε πολλές φορές αυτό».

Για το αν του ζητήθηκε η άποψη για τον επόμενο τεχνικό διευθυντή: 

«Δεν είναι η δουλειά μου να μιλήσω για τον αθλητικό διευθυντή. Η διοίκηση γνωρίζει ακριβώς για τους λόγους που θα προσλάβει κάποιον. Εγώ ξέρω τον λόγο που είμαι εδώ, και αυτός είναι να κερδίζω. Αν δεν τα καταφέρω θα φύγω».

Για το συμβόλαιο του Ομάρ Ελ Καντουρί και τον Μπίσεσβαρ που επιστρέφει από τον δανεισμό του:

«Θα είμαι χαρούμενος αν ανανεωθεί το συμβόλαιο του Ομάρ Ελ Καντουρί, γιατί θέλω να παραμείνει. Ο Μπίσεσβαρ είναι ένας φανταστικός παίκτης. Δεν μπορείς να μην τον αγαπήσεις. Είναι ποιοτικός, ταλαντούχος, ωραίος σαν χαρακτήρας. Θυμάμαι την πρώτη μας περίοδο εδώ και είχαμε τα προβλήματα μας, αλλά όλα λύνονταν με έναν όμορφο τρόπο που τον δεχόταν, έστω και με κάποια γκρίνια. Όταν κατάλαβε τι έπρεπε να κάνει, τον ρόλο του και τα τρεξίματα, έγινε ένας φανταστικός ποδοσφαιριστής».

Για το αν θέλει να παραμείνει στον ΠΑΟΚ ο Μάικλ Κρμέντσικ: 

«Δεν έχουμε συζητήσει την κατάσταση του Κρμέντσικ. Δεν έχουμε συζητήσει για αγορά, ίσως ένας ακόμα δανεισμός, αλλά ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει κάτι».

Για τον Χρήστο Τζόλη:

«Δεν χρειάζεται να τον πιέσουμε να ηγηθεί. Το μόνο που πρέπει να κάνει είναι να συνεχίσει να είναι ένας φανταστικός ποδοσφαιριστής. Έχω καταλάβει ότι είναι ένας καλός ποδοσφαιριστής, ένας καλός χαρακτήρας. Δεν ξέρω αν υπάρχουν προτάσεις για τον Τζόλη. Τώρα είναι στην ομάδα και θα είναι σε αυτή».

Για το αν είναι πιο δύσκολη η έναρξη αυτής ή της προηγούμενης του θητείας: 

«Δεν ξέρω τι να απαντήσω αλλά τελικά, λίγο πολύ είναι η ίδια κατάσταση. Πρέπει να κάνω τον κόσμο να σεβαστεί τη δουλειά μας στο τέλος της κάθε σεζόν. Δηλαδή να έχουμε μια επιτυχημένη σεζόν. Χωρίς να έχει σημασία για το αν τότε με υποδέχθηκαν με δυσπιστία και τώρα οι προσδοκίες είναι υψηλότερες. Εγώ είμαι διαφορετικός. Μετά από αυτά τέσσερα χρόνια έκανα ένα τεράστιο βήμα μπροστά. Είδα τελείως διαφορετικά τις καταστάσεις. Δεν αισθάνομαι την ίδια πίεση όπως πριν από τέσσερα χρόνια. Νιώθω ότι βελτιώθηκα πολύ. Αλλά ξέρω ότι αύριο να σας αποδείξω ότι είμαι ικανός για αυτή τη δουλειά στον ΠΑΟΚ».

Για το πρώτο πράγματα που θα πει στους ποδοσφαιριστές του:

«Ότι είναι πολύ καλοί ποδοσφαιριστές, ότι για τη ζωή τους πρέπει να είναι νικητές και ότι για να κερδίσουμε πρέπει να παλέψουμε, να δουλέψουμε και να παλέψουμε ξανά».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

22,501ΥποστηρικτέςΚάντε Like
6,323ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
70ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
123ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ