ΑρχικήΜπάσκετΕισαγγελικά... «πυρά» κατά Αυγενάκη!

Εισαγγελικά… «πυρά» κατά Αυγενάκη!

Σφοδρή επίθεση κατά του Υφυπουργού Αθλητισμού εξαπέλυσε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

H χθεσινή (26/5) επιστολή του Λευτέρη Αυγενάκη δημιούργησε νέες εντάσεις σχετικά με τις εκλογές της ΕΟΚ και έφερε την άμεση αντίδραση της Ομοσπονδίας, καθώς και του Γιώργου Βασιλακόπουλου. Λίγο αργότερα, ο ΕΟΔΥ «άδειασε» τον υφυπουργό Αθλητισμού και τώρα πήρε σειρά η η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, που έκανε επίθεση στον Αυγενάκη, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «αναφορές που στοχεύουν στο να κατευθύνουν την δικαιοδοτική κρίση των δικαστικών λειτουργών δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές σε ένα Κράτος Δικαίου».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με αφορμή την έγγραφη αναφορά του Υφυπουργού Αθλητισμού απευθυνόμενη προς την Πρόεδρο και τα μέλη του Τριμελούς Συμβουλίου Διοίκησης του Πρωτοδικείου Αθηνών, με την οποία ισχυρίζεται ότι ενόψει των επικείμενων αρχαιρεσιών μεγάλης αθλητικής ομοσπονδίας εκδόθηκαν προσωρινές διαταγές κατά παραπλάνηση δικαστικών λειτουργών, την ώρα που εκκρεμούν και άλλες αντίστοιχες αιτήσεις, επισημαίνουμε στους φορείς της Εκτελεστικής Εξουσίας, ότι στα πλαίσια της πολιτικής δίκης προβλέπονται τα νόμιμα ένδικα βοηθήματα, ώστε οι έχοντες έννομο συμφέρον να ασκούν ή να προστατεύουν τα δικαιώματά τους. Σε περίπτωση δε καταγγελίας εγκληματικών πράξεων αρμόδια είναι η Εισαγγελική Αρχή.

Ωστόσο αναφορές με άμεσες ή συγκαλυμμένες παραινέσεις προς τους δικαστικούς λειτουργούς, που στοχεύουν στο να κατευθύνουν τη δικαιοδοτική τους κρίση, δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές σε ένα Κράτος Δικαίου. Η Εκτελεστική Εξουσία οφείλει να αποδεικνύει εμπράκτως με τη στάση της την εμπιστοσύνη της στην ελληνική Δικαιοσύνη και στη Δικαστική Ανεξαρτησία».

Υπενθυμίζεται, ότι ο κ. Αυγενάκης στην καταγγελία που κατέθεσε έκανε λόγο για παραπλάνηση των δικαστικών λειτουργών, μέσω εικονικών αντιδικιών σωματείων του μπάσκετ σε συμπαιγνία με την προσωρινή διοίκηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης υπό την προεδρία του Γιώργου Βασιλακόπουλου, για έκδοση προσωρινών διαταγών συμμετοχής των σωματείων στις εκλογές της ΕΟΚ, παρότι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου 4726/2020.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού ανέφερε μεταξύ άλλων πως «σωματεία που δεν πληρούν τους όρους του νόμου 4726/2020 και επομένως δεν δικαιούνται να συμμετάσχουν με δικαίωμα ψήφου στις επικείμενες αρχαιρεσίες, σε συμπαιγνία με την ως άνω αθλητική Ομοσπονδία (ΕΟΚ), προσφεύγουν ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών ακολουθώντας τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων.

Επικαλούνται ότι στερούνται το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι, δυνάμει απόφασης αναρμόδιου κατά το καταστατικό της Ομοσπονδίας οργάνου της και συγκεκριμένα δυνάμει απόφασης της Εκτελεστικής Επιτροπής και όχι του αποκλειστικά αρμόδιου Διοικητικού Συμβουλίου της και αφού ζητούν την προσωρινή αναστολή εκτέλεσης της απόφασης της κατά το καταστατικό αναρμόδιας Εκτελεστικής Επιτροπής, ζητούν επιπλέον και την έκδοση προσωρινής διαταγής, η οποία επιτρέπει την εγγραφή τους στον εκλογικό κατάλογο των επικείμενων αρχαιρεσιών της ομοσπονδίας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

17,476ΥποστηρικτέςΚάντε Like
6,322ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
62ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
83ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ