ΑρχικήΠοδόσφαιροΠλήρωσε τις απουσίες και τα... μεγάλη λάθη

Πλήρωσε τις απουσίες και τα… μεγάλη λάθη

Πλήρωσε απουσίες και τα λάθη του ο Δικέφαλος, του οποίου η θέση απειλείται.

Ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε τον Αστέρα στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Superleague και γνώρισε την ήττα με σκορ 2-1. Οι “ασπρόμαυροι” πλήρωσαν τις απουσίες τους και τα μεγάλη λάθη στο αμυντικό κομμάτι πετώντας 3 βαθμούς στην Αρκαδία με αποτέλεσμα να απειληθεί η δεύτερη θέση του.

Παρακάτω ακολουθεί η ανάλυση του PAOKnews.gr:

Πώς ξεκίνησε

Σημαντικές αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα παρέταξε ο Πάμπλο Γκαρσία λόγω των πολυάριθμων απουσιών. Αναλυτικότερα σε ένα 4-2-3-1 επιλέχθηκαν οι:

Ζίβκοβιτς, Σοάρες, Μιχαηλίδης, Βαρέλα, Βιεϊρίνια, Τσιγγάρας, Καντουρί, Μουργκ, Ουάρντα, Λάμπρου και στην κορυφή ο Κρμέντσικ.

Ξεκίνημα με χαμηλούς ρυθμούς

Τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης δεν χαρακτηρίστηκαν από την έντονη προσπάθεια και τις σημαντικές ευκαιρίες με τις δύο ομάδες να διατηρούν τη συγκέντρωση τους στο χώρο του κέντρου, χωρίς κάποια επιθετική πρωτοβουλία.

Παράλληλα, η αδυναμία του Δικεφάλου να μεταβιβάσει την μπάλα στο μεσοεπιθετικό κομμάτι οδήγησε τους ποδοσφαιριστές σε βαθιές μπαλιές, οι οποίες δεν είχαν μεγάλη τύχη παρά τη θετική παρουσία του Τσέχου επιθετικού.

Κυριάρχησε και απείλησε αλλά… μάταια

Μετά το μισάωρο οι “ασπρόμαυροι” αύξησαν την απόδοση τους και κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς όμως, να μετατρέψουν κάποια τελική σε τέρμα.

Τόσο με τον Μουργκ όσο και με τον Ουάρντα οι Θεσσαλονικείς απείλησαν τους γηπεδούχους εντούτοις η τύχη και ο Τσιφτσής δεν επέτρεψαν να αλλάξει το σκορ υπέρ του ΠΑΟΚ.

Δέχθηκε τέρμα κόντρα στη ροή του αγώνα

Το πρόβλημα της ανασταλτικής λειτουργία του Δικεφάλου εμφανίστηκε έπειτα από δύο παιχνίδια που διατηρήθηκε το μηδέν παθητικό αφού σε μία ανύποπτη φάση οι Αρκάδες άνοιξαν το σκορ.

Ο Σίτο υποδέχτηκε τη μπάλα έπειτα από σέντρα από δεξιά, και με σουτ στην κίνηση νίκησε τον Ζίφκοβιτς κάνοντας το 1-0 στο Θ. Κολοκοτρώνης βάζοντας δύσκολα στην ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία.

Μία στιγμή ολικής αδράνειας ήταν αρκετή ώστε να διαταραχθεί η άμυνα σε τέτοιο βαθμό ώστε να σκοράρουν οι ποδοσφαιριστές του Αστέρα.

Εφιαλτική επανεκκίνηση

Μόνο έτσι δεν θα φανταζόταν την επανέναρξη του παιχνιδιού ο Ουρουγουανός τεχνικός καθώς στην πρώτη τελική του ημιχρόνου οι γηπεδούχοι διπλασίασαν τα τέρματα τους με τον Φερνάντεζ.

Σε μία ανυποψίαστη φάση ο Μπαράλες κέρδισε τη μονομαχία του αέρα από τον Βαρέλα και η κάκιστη αντίδραση του Μιχαηλίδη έδωσε την ευκαιρία στον αντίπαλο του να τον υπερκεράσει στο σπριντ και να σκοράρει.

Μειώνει με… κίνηση Ζίβκοβιτς

Η ποιότητα του Σέρβου μεσοεπιθετικού έγινε αντιληπτή και στην Αρκαδία και ο ίδιος με τη χαρακτηριστική του κίνηση κατάφερε να μειώσει το σκορ σε 2-1 βάζοντας το Δικέφαλο στο παιχνίδι.

Η απουσία του στο πρώτο μέρος ήταν αισθητή και ο ΠΑΟΚ φάνηκε ιδιαίτερα εγκλωβισμένος στο μεσοεπιθετικό κομμάτι με αποτέλεσμα να μειώσει τις επιλογές του αναφορικά με την επιθετική του έκφραση.

Εντούτοις, το τέρμα του Σέρβου δεν έφτασε στην προσπάθεια των “ασπρόμαυρων” για την κατάκτηση ενός θετικού αποτελέσματος γνωρίζοντας την ήττα με 2-1.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

22,501ΥποστηρικτέςΚάντε Like
6,323ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
70ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
123ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ