ΑρχικήΠοδόσφαιροΚούγιας: «Δικαιώθηκε ο ΠΑΟΚ, ταλαιπωρούν πολύ τον Μαρινάκη!»

Κούγιας: «Δικαιώθηκε ο ΠΑΟΚ, ταλαιπωρούν πολύ τον Μαρινάκη!»

Όσα δήλωσε ο ιδιοκτήτης της ΑΕΛ για τα αναθεωρημένα δελτία, τη δικαίωση του ΠΑΟΚ και την… ταλαιπωρία του Μαρινάκη.

Αναλυτικότερα όσα ανέφερε:

Για την απόφαση της ΕΠΟ για τα δελτία της ΑΕΛ πριν το ματς με την Λαμία:

«Την Παρασκευή δεν κρίνεται μόνο το φύλλο αγώνας, που συνέταξε ο κ. Κουτσιαύτης, κρίνεται και η δική μας ένσταση. Για αυτό τον λόγο κλήθηκε και η Λαμία. Κατά την άποψη μας θα έπρεπε να αρχίσει το ματς ο διαιτητής, όπως έγινε στο ΑΕΚ – ΠΑΟΚ πέρσι στα πλέι οφ, που υπήρχαν δελτία που δεν είχαν θεωρηθεί το ματς έγινε. Υπήρχαν 14 παίκτες του ΠΑΟΚ στα πλέι που δεν είχαν κάρτες υγείες. Ο ξένος διαιτητής εκείνου του αγώνα ερμηνεύοντας σωστά τους κανονισμούς άρχισε τον αγώνα. Μπορεί η αντίπαλη ομάδα να μην έχει πρόβλημα, όπως δεν είχε η ΑΕΚ. Είναι δικαίωμα της κάθε ομάδας να κάνει ένσταση ή όχι, έτσι λέει ο κανονισμός ή οποισδήποτε τρίτος που έχει έννομο συμφέρον και να χάσει το ματς με 3-0 στα χαρτιά. Ο Κουτσιαύτης έκανε τρομερά πράγματα, γιατί ένας αγώνας όπως λέει ο νόμος δεν μπορεί να γίνει για τρεις λόγους. Να μην παραταχθεί στο γήπεδο ενώ έχεις αποχωρήσει από το πρωτάθλημα, να μην φτάσει στο γήπεδο και η τρίτη περίπτωση να κατέβει στον αγωνιστικό χώρο με λιγότερους από εννέα παίκτες για να παίξει. Αφού παραταχθούν οι ομάδες, αφού τις καλέσει στο γήπεδο, αν τελικώς είναι άνω των εννέα γίνεται το ματς και μετά το τέλος του ματς αν υπάρχει θέμα με τα δελτία, μπορεί να γίνει ένσταση. Εμείς πήγαμε στο γήπεδο, αποχώρηση από το πρωτάθλημα δεν έχουμε κάνει, άρα δεν υπάρχει κάτι. Βασίστηκαν σε ένα έγγραφο που έλεγε ότι ανακλήθηκαν δέκα δελτία των μεταγραφών που κάναμε τον Γενάρη. Ήταν μια απόφαση της ΕΙΜ της ΕΠΟ. Πράγματι όπως προκύπτει ο εκτελεστικός διευθυντής της ΕΠΟ, ο κ. Δέδες διαβίβασε στην ΕΙΜ ότι την βεβαίωση στις 28 Γενάρη σφραγίστηκε μια επιταγή της ΑΕΛ που παρουσιάστηκε στην τράπεζα στις 25 Γενάρη, ενώ υπάρχει 75 μέρες διορία για να σφραγιστή. Εμάς μας κοινοποιήθηκε χθες από την τράπεζα για το σφράγισμα. Αυτή την απόφαση εμείς την μάθαμε από τον διαιτητή, όλοι βρισκόμασταν στην Λαμία στα γραφεία δεν είναι κανείς γιατί δεν ήταν εργάσιμη ημέρα. Έφτασε ένα μέιλ στα γραφεία το Σάββατο στις 14:19 που ήταν ίδιο με το χαρτί που πήρε ο Κουτσιαύτης. Εμείς δεν το πληροφορήθηκαμε. Δεν πήραμε ούτε με δικαστικό επιμελητή, ούτε με κάποιο επίσημο τρόπο.

Μας δίνει εξοφλητική απόφαση η ΕΠΟ ότι δεν υπάρχει καμία οφειλή. Λέει ο νόμος όταν δίνεις μια επιταγή αντί χρημάτων αν δεν υπάρχει αντίθεση συμφωνια, γίνεται χάρη εξοφλήσεως. Όταν υπάρχει συμφωνία τότε η επιταγή ανεξαρτήτως αν πληρωθεί η όχι, είναι σαν να έχει εξοφληθεί. Εμείς χάσαμε από το τηλεοπτικό συμβόλαιο 320.000 ευρώ, δεν έχουμε διαρκείας που ήταν 500.000 ευρώ, δεν έχουμε εισιτήρια αγώνα που είναι από τις 300.000 έως 500.000 ευρώ. Μειωμένα έσοδα από χορηγούς, δεν έχουμε τίποτα. Είμαστε πληττόμενη επιχείριση. Η ΕΠΟ πονηρά δεν έχει κάποιον οικονομικό κανονισμό. Ενώ έχει οικονομικά δικαστήρια, όμως αναλογικά εφαρμόζονται οι κανονισμοί της ΦΙΦΑ. Η ΕΙΜ δελτίων της ΦΙΦΑ και επειδή η ΕΠΟ λειτουργεί βάσει αυτών όταν ανακαλέσει δελτίο, να καλέσεις αυτόν που του ανακαλείς το δελτίο για να δώσουν εξηγήσεις. Ενώ έχει σφραγιστεί η επιταγή, εκδίδει δελτία των νέων παικτών η ΕΠΟ, που έπαιξαν με τον Βόλο και Κύπελλο με τον ΠΑΟΚ. Τελευταίο δελτίο, τρεις μέρες πριν βγει η απόφαση για την ανάκληση των δελτιών. Θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει τον Βόλο ή αν είχαμε καλύτερη εικόνα στην Τούμπα να είχαμε περάσει τον ΠΑΟΚ, δεν μας ενημέρωσαν για τίποτα.

Από το 1981 δίναμε και προσωπικές μας επιταγές και μόλις έφτανε η μέρα πληρωμής μας ρωτούσαν αν θα πληρώσουμε ή θα αντικαταστήσουμε την επιταγή. Ο κ. Δέδες που ήταν στην διοίκηση της ΑΕΚ και επί Μελισσανίδη μάλιστα στέλνει στα κρυφά ότι σφραγίστηκε επιταγή της ΑΕΛ και δεν το κάνει την ημέρα που σφραγίστηκε. Δεν το αναφέρει στον Γραμμένο ούτε στον ταμία που είναι υπεύθυνος για αυτά τα θέματα. Μίλησα και με τον Γραμμένο και με τον Λασκαράκη που είναι ο υπεύθυνος ταμίας.

Ακόμα και το Σάββατο πρωί αν μου έλεγαν ότι σε μισή ώρα ότι η ΕΙΜ συνεδριάσει, σε πέντε λεπτά επειδή είχαμε 62.000 ευρώ στον λογαριασμό μας στην Πειραιώς, θα είχαμε φροντίσει να πληρώσουμε. Δεν μας είπαν ότι θα μας ανακαλέσουν τα δελτία, εμείς τα περάσαμε αυτά τα λεφτά μέσω ηλεκτρονικής πληρωμής. Μόνο η κατάθεση των χρημάτων ήταν αρκετή για να μην ανακληθούν τα δελτία. Μέσα σε ένα λεπτό, αν μας ενημέρωναν, θα είχε λυθεί το θέμα, αλλά δεν μας ενημέρωσαν. Με το που εμείς βάλαμε τα λεφτά αυτά, από την Δευτέρα οι υπάλληλοι της ΕΠΟ παρακαλούσαν για να πάμε να πάρουμε τα δελτία, τα πήραμε εμείς με καθυστέρηση χθες. Μας έβγαλαν και το δελτίο του Γερμανού που πήραμε. Δεν μας κάλεσαν την Παρασκευή, εμείς χθες τα πήραμε.

Μας το κάνουν αυτό ενώ είμαστε στο γήπεδο, ενώ έχουμε 20 παίκτες και μέσα σε αυτούς τρεις τερματοφύλακες. Έμεναν από τους 11, να παίξουν εννέα και να παίξουμε με εννέα για να διασυρθούμε και να νομιμοποιήσω αυτή την διαδικασία. Κλείδωνεται στα αποδυτήρια ο Κουτσιαύτης και του λέω ότι εμείς θέλουμε να παίξουμε κανονικά γιατί γνωρίζω ότι αυτές οι παρατυπίες δεν υπάρχουν. Του είπα ότι αυτή η απόφαση είναι άκυρη και είμαι καλός δικηγόρος, του διαβάζω το άρθρο 125 του κώδικα πολιτικής δικονομίας και λέει μια απόφαση έχει ισχύ όταν κοινοποιείται νομίμως. Εδώ η απόφαση ήρθε σε μέιλ και μέρα Σάββατο, ενώ ο νόμος λέει ότι απαγορεύεται να γίνει οποιαδήποτε κοινοποίηση. Είναι άκυρη η κοινοποίηση, αφού δεν υπάρχει οφειλή και έδωσαν από την ΕΠΟ βεβάιωση για αυτό. Συγχρόνως έχουμε κάνει προσφυγή – έφεση στο διαιτητικό δικαστήριο έχοντας όλους αυτούς τους νομικούς ισχυρισμούς. Είναι βέβαιο ότι θα γίνει το παιχνίδι, την Παρασκευή ο αθλητικός δικαστής θα αναβάλλει την υπόθεση.

Από τότε που κανει κουμάντο το παρασκήνιο του ελληνικού ποδόσφαιρου και ο Γιάννης ο Παπαδόπουλος είναι το νο2 στην ΑΕΚ, αυτός έβαλε τον Δέδε εκεί. Αντί να παίρνει 3.000 ευρώ στην ΑΕΚ, στην ΕΠΟ παίρνει 20.000 ευρώ.

Ο Πανουργίας στην Λαμία έκαναν και την ενδεκάδα που θέλανε να παίξουν! Θέλουν να ρίξουν την ΑΕΛ; Θα σας έλεγα τι θα ρίξουν…

Ο Απόλλωνας Λάρισας είναι η πιο βρώμικη ομάδα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Βάσει της έρευνας που έχει γίνει που παρουσιάστηκε από τον Αυγενάκη έχει 24 στημένα παιχνίδια.

Για την απόφαση της Εφέσεων:

«Από προσωπική μου επιλογή δεν πήγα ούτε στο CAS ούτε στην Εφέσεων. Δεν παρέστη αυτό που έκανα στον πρώτο βαθμό. Άκουσα την απόφαση, δεν την έχω και δεν γνωρίζω την διαδικασία με την Εφέσεων. Μου είπαν ότι είναι 100 σελίδες, δεν θα πάρω θέση. Επειδή ο Ολυμπιακός πανηγύρισε για την ακεραιότητα των δικαστών και ο ΠΑΟΚ τους έλεγε πουλημένος και τώρα ο Ολυμπιακός λέει για σκάνδαλο, ενώ ο ΠΑΟΚ πανηγυρίζει.

Δεν είναι βέβαιο ότι έχουμε τελειώσει, γιατί μπορεί να πάει ο Ολυμπιακός στο CAS. Και οι προηγούμενες αποφάσεις ήταν από τακτικούς δικαστές και η Εφέσεων η νυν και η προηγούμενη, για την ίδια υπόθεση βγήκαν διαφορετικές αποφάσεις. Λέτε για ταλαιπωρία του ΠΑΟΚ έναν χρόνο; Γιατί ο Μαρινάκης από το 2012 δεν έχει ταλαιπωρηθεί με όσα ακούγονται και γίνονται; Δικαιώθηκε σε όλα, ακόμα και για το Noor 1 έχει απαλλαγεί. Δικαστές δεν είναι εκεί; Όταν η δικαιοσύνη θεωρείται θεμέλιο της δημοκρατίας και είναι ανεξάρτητη αρχή. Ο ΠΑΟΚ πανηγυρίζει για την δικαιοσύνη γιατί τον δικαίωση, ο Ολυμπιακός πανηγυρίζει για την απαλλαγή Μαρινάκη. Οπωσδήποτε και είναι δικαίωση του ΠΑΟΚ η απόφαση της Εφέσεων».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

22,501ΥποστηρικτέςΚάντε Like
6,323ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
70ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
122ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ