ΑρχικήΠοδόσφαιροΚόντρα Ερασιτεχνικής ΑΕΛ-Κούγια!

Κόντρα Ερασιτεχνικής ΑΕΛ-Κούγια!

Με δημόσια επιστολή της, η Ερασιτεχνική ΑΕΛ ζητάει από τον Αλέξη Κούγια να πουλήσει την ΠΑΕ ΑΕΛ το καλοκαίρι και με αυτόν τον τρόπο να την σώσει.

Η επιστολή της Ερασιτεχνικής προς την ΠΑΕ ΑΕΛ :

Κύριοι, με την παρούσα επιστολή, βάσει του καταστατικού της ΠΑΕ και τις διατάξεις του αθλητικού νόμου, αιτούμαστε από το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας και τη μεγαλομέτοχο Ι.Κ.Ε. “Ανίκητο Άλογο” όπως συγκαλέσει Έκτακτη Γενική Συνέλευση Μετόχων της ΠΑΕ Α.Ε.Λ.

Απευθυνόμαστε δημόσια σε εσάς, διότι αφενός η τρέχουσα οικονομική και διοικητική κατάσταση της ΠΑΕ μας προβληματίζει αναφορικά με το μέλλον της, αφετέρου αφουγκραζόμενοι την ανησυχία του φίλαθλου κοινού σχετικά με την αγωνιστική θέση της οφείλουμε να επισημάνουμε τους κινδύνους.

Αναλυτικά:

– Η πάγια οικονομική θέση της ΠΑΕ, όπως αυτή αποτυπώνεται στους πρόσφατους ισολογισμούς, σε συνδυασμό με τις τρέχουσες συνθήκες, καθώς και τις υποχρεώσεις προς Δημόσιο και τρίτους, μας κάνει επιφυλακτικούς για το μέλλον της, κάτι που θα σας έχει επισημανθεί κατ’ επανάληψη από μέρους μας.

– Η πρόσφατη παραίτηση του μέχρι πρότινος Διευθύνοντος Συμβούλου της ΠΑΕ και της ΙΚΕ, κ. Μάρκου, δημιουργεί, εκτός από απορίες, κενό προς αναπλήρωση, ειδικά για μια τόσο σημαντική θέση.

– Η κακή βαθμολογική θέση της ομάδας και κυρίως η κάκιστη αγωνιστική της εικόνα γεννά ανασφάλεια για την πορεία της στο τρέχον πρωτάθλημα.

Είναι διαχρονική μας πεποίθηση πως η θέση της Α.Ε.Λ. είναι στην Α΄ Εθνική και δη σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Τόσο το πρόσφατο όσο και το μακρινό παρελθόν μας έχουν διδάξει με τον πιο σκληρό τρόπο πως ενδεχόμενος υποβιβασμός συνοδεύεται με γιγάντωση οικονομικών προβλημάτων, συσσώρευση χρεών και εντέλει ακραία υποβάθμιση της ομάδας. Αποτελεί καθήκον μας ως ιδρυτές της ΠΑΕ να προειδοποιούμε, να ελέγχουμε και να προστατεύουμε από τέτοιους κινδύνους, ακριβώς όπως το ορίζει και ο Νόμος.

Παράλληλα, έχουμε εκφράσει αρκετές φορές την άποψή μας πως η νυν μεγαλομέτοχος εταιρεία και οι πρακτικές διοίκησής της μας βρίσκουν αντίθετους σε θέματα αρχών, προόδου και ανάπτυξης του οργανισμού Α.Ε.Λ.

Για τους λόγους αυτούς, είναι πεποίθησή μας πως το Δ.Σ. και ο κ. Κούγιας οφείλουν να επικεντρωθούν στο έπακρο αποκλειστικά σε δύο στόχους:

α) Την παραμονή της Α.Ε.Λ. στην κατηγορία (αυτό σίγουρα δεν θα επιτευχθεί με δανεικούς που θα διεκπεραιώνουν το έργο τους, ούτε ΜΟΝΟ με τους φιλότιμους πλην άπειρους φερέλπιδες νεαρούς).

β) Την πώληση της εταιρείας το αργότερο με τη λήξη της αγωνιστικής περιόδου.

Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη το αίτημα μας και να προσκαλέσετε την Έκτακτη Γενική Συνέλευση Μετόχων το συντομότερο δυνατόν (έστω και με εννέα άτομα παρόντες, τηρώντας τα μέτρα της κυβέρνησης) για να συζητηθούν εκτενώς τα ανωτέρω για το καλό της αγαπημένης μας Α.Ε.Λ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ”

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΥΓΙΑ

“Θέλω να σας ευχαριστήσω για το ειλικρινές ενδιαφέρον σας, παρά το ότι έχετε να δείτε έστω και ένα παιχνίδι της ένδοξης ποδοσφαιρικής ομάδας μας, αφού ασχολείστε με απόλυτη επιτυχία με όλα τα τμήματα της ερασιτεχνικής, τα οποία κυριαρχούν εδώ και χρόνια στις τελευταίες τοπικές κατηγορίες της Λάρισας στα τοπικά πρωταθλήματα, αλλά έφτασε η στιγμή να σας πληροφορήσω ότι άκουσα την συμβουλή σας και έχω πουλήσει τις μετοχές της ΑΕΛ έναντι του ποσού των 10.000.000€, έχω εισπράξει προκαταβολή 9.900.000€ για να διευκολύνω τους αγοραστές, ώστε να εξασφαλίσουν τα υπόλοιπα έως το τέλος του πρωταθλήματος.

Οι υποψήφιοι αγοραστές ήταν 21 και εγώ διάλεξα έναν επιχειρηματία από την Γλυφάδα που έχει έδρα το Opus και δεν έχει καμία σχέση με τον κ. Πηλαδάκη για τον οποίο όταν δημιούργησε χρέη 19.000.000€ και οδήγησε την ομάδα στα τοπικά πρωταθλήματα, του είχατε ζητήσει ως τερματοφύλακες της ΑΕΛ, 100 φορές να κάνει γενική συνέλευση, αλλά αυτός ο προδότης της ιδέας της ΑΕΛ αγνόησε εσάς που την διαφημίζεται κάθε μέρα.

Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένος ο Καινούργιος Χρόνος και για εσάς και για τις επιχειρήσεις σας”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

22,501ΥποστηρικτέςΚάντε Like
6,323ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
70ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
123ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ