ΑρχικήΠοδόσφαιρο"Είναι σκληρό και δύσκολο το αντίο"

“Είναι σκληρό και δύσκολο το αντίο”

Το δικό του “αντίο” μέσω του ΠΑΟΚ TV έστειλε ο Αμπέλ Φερέιρα κάνοντας τις τελευταίες του δηλώσεις ως προπονητής του ΠΑΟΚ

Αναλυτικά όσα είπε στην κάμερα του PAOK TV ο Πορτογάλος προπονητής:

Για το ότι δεν είναι ποτέ εύκολα τα αντίο:

«Όχι είναι σκληρό και δύσκολο μιας και ο ΠΑΟΚ μου έδωσε την ευκαιρία να συνεχίσω να βελτιώνομαι ως προπονητής και θα μου επιτρέψετε να κάνω έναν μίνι απολογισμό της όλης ιστορίας.
Όλα ξεκίνησαν πριν από έναν χρόνο και κάποιους μήνες, όταν ένας νεαρός προπονητής αποφάσισε να βγει από την ζώνη άνεσης του και να αποδεχτεί μια μεγάλο πρόκληση να έρθει στον ΠΑΟΚ, γνωρίζοντας ότι η ομάδα προέρχονταν από την καλύτερη σεζόν της ιστορίας της. Η λογική έλεγε ότι τα πράγματα την επόμενη χρονιά θα ήταν πολύ δύσκολα, μιας και πολλές ομάδες στην Ευρώπη δυσκολεύονται να διατηρήσουν τα σκήπτρα τους. Αποδέχτηκα αυτή την πρόκληση με την πεποίθηση ότι μπορούμε να έχουμε επιτυχία στον σύλλογο, έχοντας δει και εικόνες με τους φιλάθλους της ομάδας και το πάθος με το οποίο ζουν τα ντέρμπι, κάτι που μου αρέσει και εμένα να νιώθω στο πετσί μου. Αυτό ήταν το κάλεσμα μου.

Οπότε ευχαριστώ την οικογένεια Σαββίδη για την προσπάθεια που έκαναν για να με φέρουν εδώ. Έχω την πεποίθηση ότι σήμερα φεύγω όντας καλύτερος προπονητής. Ένα τεράστιο ευχαριστώ στους παίκτες μου, γιατί προπονητής χωρίς παίκτες δεν υπάρχει. Ότι πέτυχα, οφείλεται σε εκείνους. Στην προσπάθεια, τους κόπους και τα παιχνίδια που έκαναν. Ένα μεγάλο ευχαριστώ επίσης σε όλους στην διοίκηση στην Τούμπα, τον κ. Μάκη, την κ. Μαρία, που έκαναν τα πάντα για να με βοηθήσουν, σε όλο τον κόσμο στην Νέα Μεσημβρία, το ιατρικό επιτελείο, τους φροντιστές, σε όσους φρόντιζαν τα γήπεδα, στην Μόρφη που μας έτρεφε καλύτερα από όλους εδώ στην Ελλάδα, μου συμπεριφερόταν καλύτερα και από την μητέρα μου και πραγματικά ήμασταν μια οικογένεια σε όλες τις στιγμές. Στις νίκες ή στις ήττες. Οι απαιτήσεις του συλλόγου δεν μας επιτρέπουν να χαλαρώσουμε ούτε μια στιγμή, η πίεση είναι συνεχής αλλά αυτό είναι προνόμιο και μας κάνει να κυνηγάμε τους τίτλους.
Και αν μου επιτρέπετε μια συμβουλή, βοηθήστε και στηρίξτε τον επόμενο προπονητή, έχετε μεγαλύτερη ισορροπία στις αντιδράσεις μετά από νίκες ή ήττες. Δεν είμαστε η καλύτερη ομάδα αν νικάμε, ούτε η χειρότερη αν χάνουμε. Πιστέψτε στον σύλλογο και στους παίκτες της ομάδας γιατί αυτοί είναι και αν τους αποδοκιμάζουμε, αποδοκιμάζουμε την ομάδα και η αλήθεια είναι ότι η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη που ζει και αναπνέει με πάθος για το ποδόσφαιρο.
Ζητώ συγγνώμη για τα πολλά λάθη που σίγουρα έκανα. Όλες μου οι αποφάσεις έγιναν με γνώμονα να βοηθήσω την ομάδα να νικήσει και ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου δόθηκε να βελτιωθώ ως προπονητής και ως άνθρωπος. Δεν θα μπορούσα να μην πω, ωστόσο και θέλω να το καταλάβει ο κόσμος, ότι για να ευχαριστήσω την επαγγελματική μου πλευρά, σε ένα άλλο κομμάτι μου κόστισε πολύ αυτή η επιλογή. Μιλώ για την οικογένεια μου, οπότε τους ευχαριστώ και αυτούς για ότι περάσαμε μαζί αν και από απόσταση, αλλά το πάθος και η αδρεναλίνη του να είσαι προπονητής είναι κάτι πολύ δυνατό μέσα μου. Ευχαριστώ πολύ, πάμε ΠΑΟΚάρα!».

Για τι το κρατάει ο ίδιος από το πέρασμα του από τον ΠΑΟΚ:

«Όπως είπα την ένταση με την οποία ζουν το ποδόσφαιρο εδώ, καθώς και την αγάπη και την οποία με αγκάλιασε ο κόσμος που συναντούσα σε κάθε πιθανό και απίθανο μέρος, εστιατόρια, καθαριστήρια, αρτοποιία κτλ.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στον κύριο Φερνάντο Σάντος, που είναι από τους βασικούς υπευθύνους για την έλευση μου εδώ μιας και με ενθάρρυνε να αποδεχτώ αυτή την πρόκληση. Φεύγω από εδώ πολύ καλύτερος προπονητής από ότι ήρθα. Από τα βάθη της καρδιάς μου, ευχαριστώ όσους με βοήθησαν, γιατί πίσω από τον προπονητή είναι ένας άνθρωπος. Και ο πολύς κόσμος γνώρισε μόνο τον προπονητή, λίγοι γνώρισαν τον άνθρωπο. Και νομίζω ότι είμαι καλύτερος ως άνθρωπος παρά ως προπονητής.
Θα είμαι ένας από εσάς τώρα και θα σας υποστηρίζω από έξω. Πάμε ΠΑΟΚάρα! Ευχαριστώ πολύ».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

22,501ΥποστηρικτέςΚάντε Like
6,323ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
70ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
123ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ