17 C
Thessaloniki
Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020, 01:16
Αρχική Μπάσκετ «Μόνο ο λαός του ΠΑΟΚ μπορεί να σώσει αυτή την ομάδα»

«Μόνο ο λαός του ΠΑΟΚ μπορεί να σώσει αυτή την ομάδα»

Όσα είπε ο Θανάσης Χατζόπουλος για το τμήμα μπάσκετ του ΠΑΟΚ

Μια άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε το μέλος του Δ.Σ. της ΚΑΕ ΠΑΟΚ και ηγέτης αυτής της νέας προσπάθειας, Θανάσης Χατζόπουλος, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό της Θεσσαλονίκης (“ΤV 100”).

Αναλυτικά όσα είπε ο Θανάσης Χατζόπουλος στην «TV100»:

Για την νίκη απέναντι στην Λάρισα για το Κύπελλο:

«Στο ξεκίνημα του αγώνα ήταν λίγο δύσκολο για τα παιδιά. Μπήκαν λίγα νευρικά στο ματς αλλά μετά τα πρώτα 15 λεπτά αρχίσαμε να παίζουμε καλό μπάσκετ, έβγαλαν ενέργεια, έδειξαν ποιότητα και νομίζω ότι έγινε ένα καλο παιχνίδι. Χαιρόμαστε που πήραμε την νίκη και την πρόκριση στην επόμενη φάση. Όλη η ομάδα πήγε πολύ καλά ειδικά το δεύτερο ημίχρονο».

Για τον σχεδιασμό της ομάδας φέτος:

«Κατ’αρχήν θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα ανταγωνιστικό σύνολο και να κάνουμε μια ομάδα που θα μπορέσει να διακριθεί, όσο γίνεται δηλαδή να διακριθεί στο ελληνικό πρωτάθλημα και να έχει όσο καλύτερη πορεία γίνεται στους αγώνες του Κυπέλλου. Από εκεί και πέρα, την Ευρώπη την αποκλείσαμε από την αρχή καθαρά και μόνο για οικονομικούς λόγους και για να μην υπάρχουν τα έξοδα που χρειάζεται σε αυτή την διοργάνωση. Με αυτό το σκεπτικό επιλέξαμε τους παίκτες, συστήθηκε μια ομάδα έχει αρκετά νέα παιδιά γιατί είχαμε τα παιχνίδια από βδομάδα σε βδομάδα και όχι δυο παιχνίδια μέσα σε μια εβδομάδα. Σχεδιάστηκε η ομάδα με τέτοιο τρόπο για να μπορεί να ανταποκριθεί σε όλη την νέα σεζόν».

Για την παραμονή Μαργαρίτη στον ΠΑΟΚ:

«Φυσικά ήταν ο πρώτος στόχος ήταν να κλείσει ο αρχηγός. Είναι ένας άνθρωπος που βρίσκεται εννέα χρόνια σερί στην ομάδα και θέλουμε να ξεκινήσουμε από τον αρχηγό. Έχει προσφέρει την ψυχή του στην ομάδα και είναι ακόμα στην… εφηβεία του ο Βαγγέλης. Δείχνει ότι έχει πολλά χρόνια ακόμα μπροστά του».

Για τους ξένους παίκτες που αποκτήθηκαν:

«Οι ξένοι επιλέχθηκαν, ειδικά αυτοί που αγωνίζονται στην περιφέρεια, ήταν παιδιά που έχουν παίξει όλοι στο ελληνικό πρωτάθλημα. Αυτό σημαίνει ότι γνωρίζουν το περιβάλλον και θέλαμε να τους ενσωματώσουμε στην ομάδα για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε μια δυνατή περιφέρεια μαζί με κάποιους ποιοτικούς Έλληνες που έχουν κλείσει. Στόχος μας να φτιάξουμε μια ανταγωνιστική περιφέρεια, κάναμε κάποιες επιλογές Ελλήνων και στους ψηλούς για να έχουμε περισσότερες επιλογές ξένων στα γκαρντ, γιατί οι κανόνες λένε ότι πρέπει να έχουμε μέχρι έξι στο ρόστερ. Προτιμήσαμε να πάμε με περισσότερους ξένους στα γκαρντ και λιγότερους μέσα στην ρακέτα».

Για την προσπάθεια εξυγίανσης και τα οικονομικά προβλήματα της ΚΑΕ ΠΑΟΚ:

«Το θέμα των χρεών είναι εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Το πώς δημιουργήθηκαν είναι γνωστό νομίζω, από εκεί και πέρα τόσα χρόνια, απλώς αποπληρωνόταν τα παλιά χρέη, δημιουργώντας νέα και συντηρούνταν μια τέτοια κατάσταση εδώ και πολύ καιρό. Αυτό θα πρέπει να καταφέρουμε και να το αλλάξουμε. Όπως έχω πει πολλές φορές, αυτό θα αλλάξει μόνο με την συμμετοχή του κόσμου. Ως τώρα ζητούσαμε την βοήθεια του κ. Σαββίδη που έχει βοηθήσει πάρα πολύ το μπάσκετ, ας μην κρυβόμαστε. Έχει βοηθήσει με εκατομμύρια ευρώ, αλλά δεν είναι η λύση. Για να σβηστούν όλα τα χρέη πρέπει να μαζευτεί ένα σημαντικό ποσό χρημάτων και να συνεχίσουμε να λειτουργούμε την ομάδα μη δημιουργώντας καινούργια. Και σε ένα βάθος 3-4-5 χρόνων να μπορέσει η ομάδα να ξεχρεώσει και να λειτουργεί αυτόνομα».

Για την συμμετοχή του κόσμου :

«Μόνο ο λαός του ΠΑΟΚ μπορεί να σώσει αυτή την ομάδα. Στην πρόθεση μας είναι να ανοίξουμε μια αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, όπου θα μπορέσει ο κόσμος να μπει και με ότι μπορεί ο καθένας, αρκεί να μαζευτεί μεγάλη μάζα. Εκεί είναι που θα μπορέσουμε έστω πολλοί άνθρωποι με λίγα λεφτά ο καθένας να μπορέσει να στηριχθεί αυτή η προσπάθεια και να μπορέσουμε να μειώσουμε τα χρέη. Το να τα μηδενίσουμε όλα τα χρέη με μια αύξηση, είναι ουτοπικό και πολύ ρομαντικό. Τα χρέη είναι εκατομμύρια ευρώ, είναι πάνω από 3.000.000 ευρώ, τουλάχιστον μαζί με τα δάνεια του κ. Σαββίδη είναι πάνω από 6.000.000 με 6.500.000 ευρώ!

Για τα δάνεια του Ιβάν Σαββίδη:

«Είναι η αλήθεια ότι δεν τα απαιτεί τώρα αυτά τα λεφτά ο κ. Σαββίδης. Δεν έχει πει ακόμα τίποτα για αυτά τα λεφτά, απλώς υπάρχουν και φαίνονται σαν χρέη της ομάδας και θα πρέπει να δούμε πως μπορούμε να διευθετήσουμε. Να συμφωνήσουμε με τον κ. Σαββίδη και να είμαστε σωστοί απέναντι του.

Το πλάνο μας είναι να βγούμε πρώτα στον κόσμο, να δούμε τι χρήματα θα μπορέσουμε να συγκεντρώσουμε και από εκεί και πέρα έχοντας συγκεντρώσει τα χρήματα να μπορούμε να πάμε ότι πάμε σε συγκεκριμένο νούμερο στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Θα δοθεί μια περίοδος περίπου δυο μηνών, όπου όποιος οπαδός θέλει μπορεί να καταθέσει χρήματα σε έναν ειδικό λογαριασμό που θα δημιουργηθεί σε τράπεζα. Από εκεί και πέρα ότι ποσό μαζευτεί θα είναι η ΑΜΚ. Αν 100.000 κόσμος δώσει από 20 ευρώ τότε θα έχουν μαζευτεί 2.000.000 ευρώ, αυτό θα ήταν μια τεράστια αναπνοή για την ομάδα. Δεν θα λύσει το πρόβλημα αλλά θα είναι τεράστια αναπνοή να πληρωθούν σημαντικές οφειλές που «πνίγουν» την ομάδα στην λειτουργία της όπως είναι η εφορία, οι παλιοί παίκτες και οι μάνατζερ που «κυνηγάνε» τον ΠΑΟΚ. Αν δεν αποπληρωθούν κάθε χρόνο θα υπάρχει η απειλή των ban που δυσκολεύει πάρα πολύ το έργο μας, όχι μόνο της δικής μας αλλά γενικότερα.

Θα γίνει ένα κάλεσμα στον κόσμο, μια συνέντευξη Τύπου για να ενημερωθούν όλοι για την προσπάθεια μας. Με τον Ιβάν Σαββίδη δεν έχουμε μιλήσει γιατί δεν βρίσκεται εδώ. Αυτή η περίοδος του κορονοϊού, είναι πολύ δύσκολη και καταλαβαίνετε ότι όλοι μας φοβόμαστε λίγο ή πολύ τον κορονοϊό. Κακά τα ψέματα κανείς δεν είναι… άτρωτος ή αθάνατος. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, θέλουμε να είναι προστατευμένος ο κ. Σαββίδης γιατί είναι ο άνθρωπος που έχει πραγματικά βοηθήσει τον ΠΑΟΚ. Όχι μόνο στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ, αλλά σε όλα τα τμήματα. Επίσης με τις επενδύσεις του έχει βοηθήσει και την Βόρεια Ελλάδα, αλλά και την Ελλάδα γενικότερα».

Για τον αν θα πληρώσει ο Ιβάν Σαββίδης φέτος ΕΦΚΑ και εφορία και τι θα συμβεί σε περίπτωση που δεν το κάνει:

«Αν δεν πληρώσει είναι η αλήθεια ότι θα είμαστε πολύ δύσκολα. Δεν ξέρω αν θα τα βγάλουμε πέρα. Υπάρχουν τρομερές δόσεις σε παλιούς παίκτες, υπάρχει κάθε μήνα δόση στην FIBA, δόσεις σε παίκτες και μάνατζερ. Αν δεν τα πληρώσεις θα γυρίσουν όλο το συνολικό παλιό συμβόλαιο ξανά πάνω. Πρώτα από όλα θα υπάρξει και πάλι απαγόρευση μεταγραφών και δεύτερον δεν θα μπορούμε να αλλάξουμε παίκτη κατά την διάρκεια της σεζόν.

Φέτος για εμάς ένα μεγάλο ντεσαβαντάζ είναι ότι δεν θα έχουμε την παρουσία του κόσμου. Παίζουμε κάθε ματς στην ουσία κεκλεισμένων των θυρών. Αυτό είναι για ομάδες όπως εμείς, τεράστιο πλήγμα. Ο ΠΑΟΚ έχει κόσμο και μπορεί να γεμίσει το γήπεδο, να κόψει πολλά εισιτήρια.

Πέρσι στο ΠΑΟΚ – Άρης είχαμε sold out, στο ΠΑΟΚ – -Παναθηναϊκός έμειναν μόλις 300 εισιτήρια αδιάθετα, αυτό σημαίνει ότι πρόκειται για βασικά έσοδα. Η Θεσσαλονίκη βλέπω ότι πηγαίνει αρκετά καλά σε θέματα κρουσμάτων, ίσως θα πρέπει η πολιτεία να σκεφτεί να αφήσει τον κόσμο να μπει στα γήπεδα, γιατί και οι ομάδες έχουν ανάγκη τα έσοδα».

Για την επιλογή του Κώστα Μέξα:

«Πέρσι ήρθε ο κ. Μέξας στον ΠΑΟΚ σε μια πολύ δύσκολη εποχή για την ομάδα, θυμάστε ότι η ομάδα ήταν έτοιμη να πέσει κατηγορία. Παρά το γεγονός αυτό δεν φοβήθηκε, ήρθε, προσπάθησε, βελτίωσε κάποια πράγματα, δυστυχώς ήρθε ο κορονοϊός και διέκοψε το πρωτάθλημα. Μέσα μου πίστευα ότι ο ΠΑΟΚ δεν θα πέσει γιατί είχαμε μπροστά μας που μπορούσαμε να κάνουμε τις νίκες που θέλαμε για να μείνουμε. Αλλάξαμε κάποιους παίκτες αρκετούς, ήταν δύσκολο να προσαρμοστούν, αλλά στα επόμενα ματς θα ήμασταν καλύτεροι».

Για την παρουσία του στις σουίτες της Τούμπας:

«Ναι εδώ και πολλά χρόνια βλέπω τα ματς από τις σουίτες της Τούμπας. Όταν είχε φτιάξει ο Σαββίδης τις νέες σουίτες και είχε επεκταθεί ένα τοιχίο και έκοβε κάπως την οπτική από εκεί που έβλεπα τα ματς, ήρθε και μου είπε ο ίδιος για το αν ενοχλεί η νέα θέση της σουίτας, επειδή κάποιες θέσεις στην σουίτα μέσα δεν έβλεπαν καλά την περιοχή κοντά στο ένα σημαιάκι του κόρνερ».

Για την αποχώρηση του Βιεϊρίνια:

«Μου είναι πολύ δύσκολο να εκφράσω την πραγματική μου άποψη για αυτό τον παίκτη. Για μένα ο Βιεϊρίνια δεν έπρεπε να φύγει από τον ΠΑΟΚ και έπρεπε να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια εδώ. Δεν ξέρω τους λόγους για αυτή την απόφαση να μην ανανεωθεί το συμβόλαιο του, αλλά κατά την γνώμη μου όπως έκανα προσωπικά με τον Βαγγέλη τον Μαργαρίτη… τις σημαίες σου τις κρατάς, δεν τις υποστέλλεις. Στα ματς με την Κράσνονταρ έλειψε η εμπειρία των παικτών με παραστάσεις όπως ο Βιεϊρίνια, όπως ο Μάτος, ο Μαουρίσιο ενδεχομένως. Για μένα ήταν ένα λάθος και ήρθε η τιμωρία με τον αποκλεισμό».

Για το τι χρειάζεται περισσότερο ο οργανισμός ΠΑΟΚ:

«Η… ιπποδύναμη που χρειάζεται αυτή την στιγμή ο οργανισμός ΠΑΟΚ στο μπάσκετ αυτή την στιγμή είναι καθαρά οικονομική. Το έχω πάρα πολλές φορές ότι ο ΠΑΟΚ είναι ένα σωματείο με τέτοια ιστορία που πραγματικά είναι καθαρά οικονομικό το θέμα. Αν έχουμε τα χρήματα για να τα καταφέρουμε να σταθούμε, είμαι σίγουρος ότι ομάδα θα τα πάρει πάρα πολύ καλά. Είμαι ένας άνθρωπος που δεν βγάζει τα πόδια από το πάπλωμα, αν δεν ξέρω ότι μπορώ να τα καλύψω, οπότε δεν πρόκειται να αφήσω να ξεφύγει ή ξοδέψουμε παραπάνω λεφτά από όσο μπορούμε. Νομίζω ότι η ομάδα που έγινε και με το συγκεκριμένο μπάτζετ, υπάρχει πολύ καλή σχέση ποιότητας – χρήματος. Πιστεύω ότι θα φανεί και στην διάρκεια. Θεωρώ ότι έχουμε αρχίσει καλά και το αν θα συνεχίσουμε καλα θα φανεί και από τα αν βρούμε τα… άλογα μας. Τα άλογα μας είναι τα ευρώ!».

Για την αλλαγή φιλοσοφίας στο ρόστερ του ΠΑΟΚ στο ποδόσφαιρο:

«Σε κάποιες περιπτώσεις, όπως αυτή του Λέο Μάτος, που ήταν κοντά στο να βρει άλλη ομάδα και μετά ξαναγυρνάει, να πω την αλήθεια δεν είναι και τόσο καλή η εικόνα. Θα πρέπει να αποφασίσει η ομάδα αν τους θέλει ή όχι, για να φέρει άλλους αν αποχωρήσουν. Αυτές είναι οι αποφάσεις προπονητή, τεχνικού διευθυντή και φυσικά του ιδιοκτήτη, χωρίς να πέφτει κάποιος λόγος σε εμάς».

Για το αν η απουσία Σαββίδη φέρνει διοικητική αρρυθμία:

«Σίγουρα όταν λείπει ο πρόεδρος δεν είναι και το καλύτερο, αλλά δεν γνωρίζω και τι επικοινωνία υπάρχει. Αν τα ξέραμε όλα, θα ήμασταν και… μάγοι. Σίγουρα δυσχεραίνει το κλίμα και δεν ξέρουμε πόσο συχνή είναι αυτή η επικοινωνία που έχει με τα στελέχη της διοίκησης. Φαντάζομαι πως ναι, προκύπτει κάποια αρρυθμία».

Για τις ακαδημίες της ΚΑΕ ΠΑΟΚ:

«Το γεγονός ότι στέκομαι στο οικονομικο, είναι στα πάρα πολλά και διάφορα προβλήματα που έχει η ομάδα. Το ότι οι ακαδημίες πρέπει να λειτουργήσουν, πραγματικά σας λέω ότι οι ακαδημίες μας λειτουργούν. Σας καλώ να δείτε φέτος την εφηβική ομάδα του ΠΑΟΚ, όπου έχω εμπλακεί προσωπικά ο ίδιος και δεν το έχω δημοσιοποιήσει. Μπορεί να χάσαμε τον Τανούλη, αλλά προσπάθησα να τον κρατήσω με δικές μου ενέργειες, αλλά ήταν προσωπική του επιλογή να φύγει. Δεν μπορείς να τον κρατήσεις αν δεν θέλει να μείνει, εμείς δεν του είχαμε προτείνει συμβόλαιο και προτίμησε να πάει στον Προμηθέα. Δεν φταίνε οι ομάδες πάντα, αλλά φταίει και ο νομοθέτης. Ο νόμος δεν υποχρεώνει τον παίκτη να παραμείνει 1-2 χρόνια στην ομάδα την μεγάλη μετά την παρουσία του στις ακαδημίες. Του κάναμε προσφορά συμβολαίου, αλλά προτίμησε να φύγει. Πέσαμε όλοι επάνω του, του δείξαμε ότι τον θέλουμε από τον κ. Σταυρόπουλο μέχρι και εμένα. Έχουμε παιδιά στην ακαδημία όπως ο Ιατρίδης και ο Καραγιαννίδης. Αυτοί οι δυο δουλεύουν σκληρά με την πρώτη ομάδα και δεν θα αφήσουμε σε καμία περίπτωση να χαθούν άλλα ταλέντα. Όταν κάποια στιγμή αποχωρήσω, έχω όνειρο να αφήσω παρακαταθήκη Ελλήνων παικτών δικών μας ή έστω από άλλες ακαδημίες. Να χτίσει ξανά έναν ελληνικό κορμό και να μην χρειάζεται να κουβαλάει πάντα 5-6 Αμερικανούς. Αυτό έχω στο μυαλό μου, απλά αυτή την περίοδο μας… πνίγουν υποθέσεις χρεών. Είναι θέματα που δεν λύνονται.

Ήδη στην ακαδημία του ΠΑΟΚ έχει έρθει ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στην Ελλάδα. Ένα παιδί που δεν ξέρω πως δεν το είδε κανένας μέχρι τώρα. Το παιδί λέγεται Ρούμογλου Απόστολος και ήρθε με μεταγραφή από την Ξάνθη. Κάναμε μεγάλες προσπάθειες για να έρθει. Στα 17 του έχει ύψους 2.02 και παίζει στις θέσεις 1-2-3, έχει φυσικά προσόντα και τεχνικά χαρίσματα πολύ σπουδαία. Δεν κάτσαμε με σταυρωμένα χέρια, παρά το γεγονός ότι δοκιμάστηκε στην ΑΕΚ και τον προσέγγισε και ο Ολυμπιακός. Πήγαμε τον κλείσαμε και τον φέραμε. Παρόλο που οι ακαδημίες δεν ανήκουν στην ΚΑΕ, αλλά στον ΑΣ ΠΑΟΚ ασχολούμαστε. Δεν αφήνω τίποτα στην τύχη».

Για τον ΑΣ ΠΑΟΚ και την βοήθεια του προς την ΚΑΕ:

«Όχι δεν μας βοηθάει ο ΑΣ ΠΑΟΚ. Έχει άλλες προτεραιότητες ο ερασιτέχνης και δεν γίνεται να μας βοηθήσει οικονομικά. Έχει υποχρεώσεις φαντάζομαι, σίγουρα θα χρειαζόμασταν βοήθεια, αλλά από την άλλη ο ΑΣ ΠΑΟΚ έχει να συντηρήσει τόσα τμήματα, τι να πρωτοπληρώσει; Έχει και το τμήμα του βόλεϊ που τα τελευταία χρόνια πρωταγωνιστεί και δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι να βρεθεί η οικονομική δυνατότητα».

Για το δικό του μέλλον στην ΚΑΕ ΠΑΟΚ και το αν σκέφτεται να γίνει μεγαλομέτοχος:

«Όχι, δεν το σκέφτομαι αυτό το ενδεχόμενο. Δεν μπήκα προς Θεού για να πάρω την ομάδα. Καθαρά η θέληση μου είναι να μπορέσω να βοηθήσω τον ΠΑΟΚ να φύγει από την λάσπη, τίποτα παραπάνω. Δεν θέλω να εμπλακώ παραπάνω. Δεν ήρθα να κρατήσω καμία καρέκλα, έχω και τα άλογα μου και τρέχω στο εξωτερικό σε διεθνείς αγώνες. Πέρσι συμμετείχα και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ως αμαξοδηγός, εκεί είμαι αθλητής και θέλω να παραμείνω αθλητής σε αυτό το επίπεδο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Βιεϊρίνια: «Γύρισα στο σπίτι μου!»

Οι πρώτες δηλώσεις του Πορτογάλου μετά την επιστροφή στον ΠΑΟΚ

Έκτακτο: Τέλος ο Μάτος από τον ΠΑΟΚ!

Ο Βραζιλιάνος μπακ συμφώνησε με ομάδα της πατρίδας του για δυο χρόνια

Το αντίο του Μάτος: «Πονάει η καρδιά μου»

Το συγκινητικό αντίο του Λέο Μάτος

Δίνει το “οκ” ο Σαββίδης, αποχωρεί ο Μάτος

Τους λόγους αποχώρησης του εξέφρασε στον Ιβάν Σαββίδη ο Μάτος

Ανέβηκε στη βαθμολογία της UEFA η Ελλάδα

Σε ποια θέση βρίσκεται η χώρα μας

Η ψαριά του Ιβάν

Το ιδιαίτερο χόμπι του Ιβάν Σαββίδη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

15,672ΥποστηρικτέςΚάντε Like
6,099ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
40ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

“Θα έπρεπε να ήταν πιο διαβασμένος ο ΠΑΟΚ”

Τι είπε ο Σταύρος Σαράφης για το χθεσινό παιχνίδι

«Αγωνιστήκαμε χωρίς φόβο απέναντι στον ΠΑΟΚ»

Ο αθλητικός διευθυντής της Ομόνοιας, Νεόφυτος Λάρκου, μίλησε για το χθεσινό παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ

Ο Γιώργος Σαββίδης αποχαιρέτησε τον Μάτος (pic)

Τι έγραψε στο Instagram ο Γιώργος Σαββίδης

Το promo για πρεμιέρα Basket League (vid)

Τίποτα δεν έμεινε για το τζάμπολ της Basket League

Πρόβλημα με Σβιντέρσκι

Προληπτικά εκτός προπονήσεων ο Κάρολ Σβιντέρσκι

Δίνει το “οκ” ο Σαββίδης, αποχωρεί ο Μάτος

Τους λόγους αποχώρησης του εξέφρασε στον Ιβάν Σαββίδη ο Μάτος