ΑρχικήΠοδόσφαιρο«Είμαστε οικογένεια, δικαιούμαστε την πρόκριση!»

«Είμαστε οικογένεια, δικαιούμαστε την πρόκριση!»

Όσα δήλωσε ο νεαρός ποδοσφαιριστής για την αναμέτρηση του Βόλου και της Τούμπας.

Με αφορμή την παρουσία του στην ομάδα του ΝΠΣ Βόλος μίλησε ο νεαρός ποδοσφαιριστής του Δικεφάλου τόσο για τη σημερινή αναμέτρηση όσο και για το Ευρωπαϊκό παιχνίδι της Τούμπας.

Αναλυτικότερα, ο Λευτέρης Λύρατζης δήλωσε:

Πώς έχει ξεκινήσει η σεζόν για σένα σε προσωπικό επίπεδο σε σχέση με την ομάδα;

«Φέτος για μένα ξεκίνησε λίγο δύσκολα η χρονιά γιατί ήμουν με το γκρουπ των ποδοσφαιριστών που ξεκίνησαν εκτός πρώτης ομάδας, μαζί με άλλα 4-5 παιδιά. Παρόλα αυτά οι συγκυρίες το έφεραν έτσι ώστε να ενσωματωθώ ξανά με την πρώτη ομάδα, κάτι για το οποίο ήμουν έτοιμος και το έδειξα και στον αγωνιστικό χώρο».

Πώς βλέπεις την ομάδα στο φετινό της ξεκίνημα;

«Μ’ αυτές τις δύο τελευταίες προσθήκες νομίζω πως έχει αρχίσει να διαθέτει ένα πλήρες ρόστερ. Έχουμε δημιουργήσει ένα καλό κλίμα και σιγά-σιγά έχει αρχίσει και φαίνεται και στο γήπεδο. Τ’ αποτελέσματα βέβαια, τα δύο τελευταία, δεν ήταν αυτά που έπρεπε αλλά θα το βελτιώσουμε».

 Από αυτά που βίωσες πέρσι κι από αυτά που έβλεπες την περσινή σεζόν έστω κι από απόσταση, πού εντοπίζεις τις κύριες διαφορές με τον φετινό ΠΑΟΚ;

«Δε νομίζω ότι υπάρχουν μεγάλες διαφορές, θα έλεγα πως πάνω κάτω είναι τα ίδια. Κυρίως είναι το θέμα του προπονητή. Τόσο ο κ. Λουτσέσκου όσο και ο κ. Φερέιρα έχουν την ίδια πνευματική αντίληψη, νομίζω πως λειτουργούν το ίδιο. Μας έχουν φουλ συγκεντρωμένους μέσα στον αγωνιστικό χώρο, σ’ αυτό που έχουμε να κάνουμε».

Λέγοντας το ίδιο υποθέτει κανείς πως αναφέρεσαι στο οικογενειακό κλίμα, την ενότητα στ’ αποδυτήρια και όχι μόνον …

«Ναι, πάνω από όλα είμαστε μια οικογένεια και φαίνεται αυτό».

Βλέποντας τον αγώνα της περασμένης Τρίτης στο Κράσνονταρ, τί σκέψεις σου άφησε;

«Βασικά είχε πολύ καλό ρυθμό το παιχνίδι, μου άρεσε πάρα πολύ προσωπικά. Και οι δύο ομάδες έδωσαν το 100%. Εντάξει είναι όλα ανοικτά. Θα έρθει εδώ η ομάδα της Κράσνονταρ, εμείς θα δώσουμε το 100% για να πάρουμε την πρόκριση, αυτήν που δικαιούμαστε».

Παίζοντας έτσι απέναντι σε μια – ακόμη – ομάδα αυτού του επιπέδου, ικανή να πλαισιώσει τους ομίλους τους Champions League, πιστεύεις πως η ομάδα απέδειξε κάποια πράγματα, πρωτίστως απέναντι στον ίδιο της τον εαυτό για τις δυνατότητές της;

«Ναι, γιατί πρωτίστως πρέπει ν’ αποδεικνύουμε στον εαυτό μας κι όχι για τους άλλους. Αποδείξαμε πως ο ΠΑΟΚ είναι μια μεγάλη ομάδα και μπορεί να σταθεί σ’ αυτό το επίπεδο άνετα. Και πιστεύω πως στο ματς της Τετάρτης θα το αποδείξει άλλη μια φορά».

Πόσο δύσκολη είναι αυτήν η μετάβαση από την Ευρώπη στα του πρωταθλήματος;

«Δεν είναι πολύ δύσκολη … Μόνον αυτά τα ταξίδια, όπως αυτό που ήταν η ομάδα στη Ρωσία, να επιστρέψεις … τώρα το ταξίδι στον Βόλο. Μόνον αυτό είναι το δύσκολο. Παρόλα αυτά σε θέματα συγκέντρωση δε νομίζω πως έχουμε προβλήματα εμείς οι παίκτες».

 Τον Βόλο τον γνωρίζεις αρκετά καλά από την εκεί παρουσία σου την περσινή σεζόν, ενώ ήταν και μια από τις ομάδες που αντιμετωπίσατε σε φιλικό αγώνα στο πλαίσιο της προετοιμασίας. Η άποψή σου σχετικά;

«Στο φιλικό δεν ήμουν εγώ αλλά την ομάδα του Βόλου τη γνωρίζω, πέρασα εκεί μια χρονιά, την πρώτη μου επαγγελματική χρονιά. Είναι μια ομάδα η οποία δίνει το 100% σε κάθε παιχνίδι, παλεύει για τον κάθε βαθμό και ‘καθρέπτης’ είναι το γήπεδο γι’ αυτήν την ομάδα. Από εκεί και πέρα … εντάξει, εμείς θα κοιτάξουμε αυτό που κάνουμε εμείς σε κάθε ματς».

Τι πρέπει να προσέξετε περισσότερο σήμερα;

«Δε νομίζω πως υπάρχει κάτι συγκεκριμένο. Να μπούμε μέσα έχοντας κυρίαρχο ρόλο και ν’ αντιμετωπίσουμε τον αγώνα με σοβαρότητα».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

22,501ΥποστηρικτέςΚάντε Like
6,323ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
70ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
123ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ