ΑρχικήΠοδόσφαιρο«Είμαστε οικογένεια»

«Είμαστε οικογένεια»

Ο Γιάννης Μιχαηλίδης μίλησε στην κάμερα της NOVA ενόψει του σημερινού αγώνα πρωταθλήματος με τον Ατρόμητο.

Αναλυτικά ο σέντερ μπακ του Δικεφάλου είπε:

Έχοντας ήδη βιώσει play off ως βασικός στην πρώτη ομάδα και με ανάλογο ξεκίνημα στη νέα σεζόν, πλέον έχεις συνειδητοποιήσει την πραγματικότητα του ονείρου σου;

«Για μένα όλο αυτό είναι … πρωτόγνωρο. Όταν στην αρχή των πλέι οφ ξεκίνησα ν’ αγωνίζομαι και να παίρνω τα πρώτα λεπτά συμμετοχής δεν μπορούσα να το συνειδητοποιήσω. Από αρχηγός στην Κ19 βασικό μέλος στην πρώτη …. Συνεχίζω να δουλεύω σκληρά, προσπαθώ καθημερινά να γίνομαι καλύτερος, δίνω το 100% και προσπαθώ να κερδίζω τη θέση μου παιχνίδι με παιχνίδι».

Αυτήν η νέα πραγματικότητα που βιώνεις έχει εμπλουτιστεί μ’ ευρωπαϊκές παραστάσεις κόντρα σε ομάδες που μέχρι πρότινος παρακολουθούσες στην τηλεόραση. Πόσο το δυναμώνει όλο αυτό πλέον που ζεις;

«Ναι, είναι όντως ένα όνειρο, γιατί όταν κάθεσαι στο σπίτι σου και βλέπεις Champions League και ξαφνικά βρίσκεσαισε μια θέση που να παίζεις εσύ ο ίδιος στα προκριματικά και τώρα στα πλέι οφ … Νιώθω πολύ υπερήφανος, χαρούμενος για μένα, για την ομάδα, για τους στόχους που έχουμε θέσει και πετυχαίνουμε καθημερινά. Συνεχίζουμε … Θα πάμε εκεί την Τρίτη να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα, να επιστρέψουμε εδώ για να πάρουμε την πρόκριση στους ομίλους».

 Είχες άγχος μπαίνοντας σ’ αυτά τα ματς;

«Δεν είμαι παίκτης που αγχώνομαι τόσο. Επικεντρώνομαι στο πώς θα δώσω το 100% για να κερδίσει κάτι η ομάδα από μένα. Όχι άγχος παικτικό απλά η θέληση για το 100%».

Μπαίνοντας σ’ αυτά τα νέα ποδοσφαιρικά … «λημέρια» ας πούμε, ποιοί ήταν αυτοί που σε βοήθησαν περισσότερο για να παρουσιαστείς όσο το δυνατόν καλύτερος;

«Αρχικά, η βοήθεια ξεκίνησε από την προετοιμασία. Οι συμπαίκτες μου με βοήθησαν πάρα πολύ και οι παλιοί και οι καινούριοι, οι προπονητές μας και καθημερινά οι συνεχίζουν να με βοηθούν, τόσο στο Πρωτάθλημα όσο και στο Champions League όπως και στο Κύπελλο που θα έρθει».

 Δεν είναι μόνον το αγωνιστικό κομμάτι είναι και το ψυχολογικό …

«Ναι, βέβαια … Εννοείται, εννοείται … Πάνω από όλα είναι το ψυχολογικό, το αγωνιστικό βγαίνεις και δίνεις αυτό που είσαι».

-Σε ότι έχει να κάνει με τους συμπαίκτες σου που αγωνίζονται στην ίδια θέση με σένα, επειδή είχαμε δει και στα play off τον Ίνγκασον σε ρόλο καθοδηγητή πυκνά-συχνά …

«Οι παίκτες που αγωνίζονται στη θέση μου, με βοηθούν όλοι λίγο περισσότερο, γιατί καταλαβαίνουν και την κατάσταση που βρίσκομαι γιατί έχουν περάσει κι αυτοί από το ίδιο σημείο».

Πόσο σημαντικό είναι για σένα πως στην πρώτη ομάδα έχεις ως συμπαίκτες παιδιά με τα οποία ήσασταν μαζί και στην Κ19, όπως ο Τζόλης και ο Λύρατζης;

«Όταν ξεκινάς μια χρονιά στην Κ19 μαζί – για παράδειγμα – με τον Τζόλη και φτάνεις να παίζεις στη βασική 11άδα της πρώτης ομάδας μαζί με τον Χρήστο, έχεις μια ‘χημεία’ παραπάνω, μια συνεργασία παραπάνω, μια ελευθερία να το πω κι αυτό βγαίνει σε καλό δικό μου και της ομάδας».

 Τι συμβουλεύεις τους μικρότερους πλέον;

«Εννοείται να δουλεύουν καθημερινά και βλέπουν πως είναι το ποδόσφαιρο. Από τη μια στιγμή είσαι στην Κ19 από την άλλη είσαι στην πρώτη ομάδα, από τη μια στον πάγκο κι από την άλλη βασικός, ποτέ δεν ξέρεις. Δουλεύεις και πρέπει να είσαι έτοιμος σε κάθε παιχνίδι, σε κάθε προπόνηση, σε κάθε … λεπτό».

Κλείνοντας το κεφάλαιο «πρόκριση» της περασμένης Τρίτης, ποιό πιστεύεις πως ήταν το στοιχείο εκείνο που σας έδωσε την πρόκριση;

«Αρχικά, το πιστεύαμε πριν έρθει όλο αυτό, πριν καν μάθουμε τον αντίπαλο το πιστεύαμε πως μπορούμε και όποιος και να ήταν ο αντίπαλος θα μπορούσαμε να τα καταφέρουμε. Δίνουμε το 100% σε κάθε παιχνίδι, ξέρουμε ποιοί είμαστε και θέλαμε πάρα πολύ να περάσουμε για να κάνουμε και το επόμενο βήμα, την υπέρβαση που λέμε, να μπούμε στους ομίλους».

Πέραν του αμιγώς αγωνιστικού τι επιπλέον πιστεύεις πως σας έδωσε αυτήν η νίκη-πρόκριση;

«Μπορώ να πω πως ο προπονητής μας βοήθησε πάρα πολύ σε θέμα εμψύχωσης και τις προηγούμενες ημέρες και στα αποδυτήρια και κατά τη διάρκεια του παιχνδιού. Έπαιξε βασικό ρόλο αυτό αλλά γενικά είμαστε μια οικογένεια και δίνουμε τα πάντα».

Παρά τις όχι και τόσες αλλαγές σε πρόσωπα η φετινή ομάδα δείχνει διαφορετική από την περσινή. Είναι κάτι που το αντιλαμβάνεστε κι εσείς;

«Δεν είναι διαφορετική ομάδα ως προς τα πρόσωπα, κάποια λίγα που έχουν έρθει. Στο ‘δέσιμο’ είναι γιατί όταν ξεκινάει μια χρονιά που ξαφνικά ο προπονητής ήρθε μια μέρα χωρίς να καταλάβουμε τι έγινε με τον προηγούμενο προπονητή ήρθε και δεν μπόρεσε σε μια μέρα να περάσει τη φιλοσοφία τη δικιά του. Πρέπει να του δοθεί χρόνος για να τη δείξει. Όπως έγινε τώρα, του δόθηκε χρόνος, έδειξε ότι μπορεί, τι πιστεύει για μας, για τη δουλειά που έχουμε ρίξει ένα χρόνο τώρα που είναι εδώ κι όσο περνάει ο καιρός γινόμαστε και καλύτεροι».

Με λίγα λόγια τι ομάδα προσπαθείτε να δημιουργήσετε;

«Να δίνουν όλοι αυτό που μπορούν και να είμαστε όλοι μια οικογένεια, να έχουμε καλά αποδυτήρια και να το βγάζουμε αυτό στο γήπεδο και σε θέαμα και σε αποτελέσματα».

Η δεύτερη αγωνιστική σας φέρνει στην Τούμπα ως αντίπαλο τον Ατρόμητο. Οι σκέψεις σου σχετικά;

«Εννοείται πως θα μπούμε για να κερδίσουμε τους τρεις βαθμούς, να δώσουμε ότι έχουμε και δεν έχουμε, για να πάμε την Τρίτη στη Ρωσία να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα που θα μας δώσει τη δυνατότητα να πάρουμε την πρόκριση στη ρεβάνς, εδώ στην Τούμπα. Ο Ατρόμητος είναι μια πολύ καλή ομάδα, πολύ οργανωμένη, με πολύ καλό προπονητή για μένα. Δύσκολο ματς, αρκετά δύσκολο … Έχουν κάποιες απουσίες αλλά εμάς δε μας ενδιαφέρει αυτό. Θα μπούμε να παίξουμε αυτό που ξέρουμε για να πάρουμε τη νίκη».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

22,501ΥποστηρικτέςΚάντε Like
6,323ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
70ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
123ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ