ΑρχικήΜπάσκετ«Έχω μεγαλώσει με το μπάσκετ και δε θα μπορούσα να το αφήσω...

«Έχω μεγαλώσει με το μπάσκετ και δε θα μπορούσα να το αφήσω να καταρρεύσει»

Οι δηλώσεις του επιχειρηματία, Θανάση Χατζόπουλου, αναφορικά με την εμπλοκή του στο τμήμα μπάσκετ του Δικεφάλου

Σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης μίλησε ο γνωστός για τα “ασπρόμαυρα” αισθήματά του επιχειρηματίας, Θανάσης Χατζόπουλος, και αναφέρθηκε σε όλα τα θέματα του τμήματος μπάσκετ του συλλόγου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την κατάσταση που παρέλαβε η καινούργια διοίκηση:

«Έχουμε ξεκινήσει από τον Ιούλιο μια προσπάθεια να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκεται η ΚΑΕ. Όπως ήταν γνωστό, έτσι κι αλλιώς, τα χρέη ήταν δυσβάσταχτα. Παρόλα αυτά, προσπαθήσαμε να κάνουμε κάποιους διακανονισμούς. Με κάποιους αθλητές και μάνατζερ, έχουμε έρθει σε συμφωνίες, με κάποιους άλλους είμαστε ακόμα στη διαδικασία των διακανονισμών. Υπάρχει η Εφορία, το ΕΦΚΑ και τα λοιπά, τα οποία προσπαθούμε να διευθετήσουμε για να μπορέσει η ομάδα να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα».

Για τη δημιουργία της ομάδας για τη νέα σεζόν:

«Το ρόστερ έχει κλείσει. Έχει δημιουργηθεί μια καλή ομάδα και πιστεύω ότι θα είμαστε ανταγωνιστικοί του χρόνου. Φυσικά, ο πρώτος στόχος είναι να επιβιώσει οικονομικά η ομάδα, γιατί όσο καλές και να είναι οι μεταγραφές, αν δε μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις οικονομικές υποχρεώσεις, δε θα έχουμε μέλλον».

Για τη δική του οικονομική συμβολή και αν περιμένει κάποια βοήθεια από την πλευρά Σαββίδη:

«Ακόμα δεν έχουμε καταφέρει να έχουμε κάποια επικοινωνία. Σίγουρα, θα είναι σημαντική μια βοήθεια της οικογένειας Σαββίδη, γιατί χωρίς αυτή, τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα. Εκτός του τρέχοντος μπάτζετ και τα άλλα έξοδα της χρονιάς, έχουμε να αντιμετωπίσουμε και παλαιότερα χρέη, τα οποία τα ξέρει και ο κόσμος. Είναι πάρα πολλά. Δυστυχώς θα το χαρακτήριζα σαν… επικίνδυνη αποστολή. Εγώ, όμως, έχω μεγαλώσει με το μπάσκετ και δε θα μπορούσα, μέσα από την καρδιά μου, να αφήσω αυτό το τμήμα να καταρρεύσει. Γι’ αυτό μπήκα. Με θεωρούν πολλοί τρελό που μπήκα για να προσπαθήσω».

Για την επιλογή του Κώστα Μέξα για τον πάγκο:

«Ο κ. Μέξας ήρθε πέρσι σε μία πολύ δύσκολη περίοδο για την ομάδα και, ηθικά, ήταν σωστό να συνεχίσει. Είχε ένα πλάνο στο μυαλό του, το είχαμε συζητήσει, μας το παρουσίασε και με αυτό πορευόμαστε. Οι μεταγραφές που έχουν γίνει είναι πολύ καλές. Υπάρχουν και κάποια «στοιχήματα», με νέους παίκτες όπως ο Μήτρου-Λονγκ. Στο παρελθόν ο ΠΑΟΚ έχει δείξει, ότι με ανάλογες μεταγραφές, είχε πετύχει και ανέδειξε παίκτες, όπως ο Κούπερ. Ξαναπάμε σε ένα μείγμα έμπειρων και νέων παικτών, να δημιουργηθεί μία ανταγωνιστική ομάδα και του χρόνου, με το καλό και αν… υπάρχουμε, να πάμε ξανά και στην Ευρώπη. Όλοι μαζί είδαμε το πλάνο, τους διαθέσιμους παίκτες και με το πλάνο αυτό του κ. Μέξα, μπορώ να πω ότι αρκετά γρήγορα κλείσαμε τους παίκτες. Επειδή υπήρχαν κάποια θέματα με τους Αμερικάνους, λόγω κορονοϊού, έπρεπε να βιαστούμε λίγο, για να προλάβουμε τη γραφειοκρατία και να μπορέσουν να έρθουν στην Ελλάδα».

Για τη διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας και τη στήριξη του κόσμου, μέσα σε αυτές τις συνθήκες:

«Τα εισιτήρια διαρκείας βγήκαν και κατ’αρχήν, είναι διαρκείας στήριξης, γιατί δε μπορούμε να ξέρουμε τι θα υπάρχει από το Σεπτέμβριο και μετά με τον κορονοϊό. Το γεγονός είναι ένα. ΠΑΟΚ χωρίς τον κόσμο του, δεν υπάρχει! ΠΑΟΚ είναι ο κόσμος του. Αν δε στηρίξει ο κόσμος το τμήμα μπάσκετ, δε νομίζω ότι θα μπορέσει να επιβιώσει ο ΠΑΟΚ. Αυτή είναι η πικρή αλήθεια».

Για το PAOK TV και αν έχουν γίνει συζητήσεις:

«Υπάρχουν κάποιες συζητήσεις, απλά είμαστε σε αναμονή έλευσης Σαββίδη, για να παρθούν αποφάσεις. Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται έσοδα. Το τμήμα μπάσκετ, είναι καθαρά θέμα εσόδων. Πρέπει να δούμε πως θα φέρουμε έσοδα στην ομάδα και για το λόγο αυτό, έχουμε προσλάβει κι έναν άνθρωπο στο τμήμα μάρκετινγκ. Για να το οργανώσουμε όσο καλύτερα γίνεται και να μπορέσει η ομάδα να επιβιώσει».

Για τη διοικητική εμπλοκή του στο μπάσκετ:

«Έχω και μία μικρή προϊστορία με την ΠΑΕ, αλλά για λίγο χρονικό διάστημα. Στο μπάσκετ, ήμουν χορηγός, βοηθούσα τις προηγούμενες διοικήσεις όσο μπορούσα. Για μένα, το μπάσκετ σε κρατάει σε αγωνία μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Είναι πολύ συναρπαστικό άθλημα για μένα και ίσως το ότι ασχολήθηκα από μικρός, με κάνει να είμαι πιο κοντά».

Για το αν θα υπάρξει διεύρυνση στο διοικητικό σχήμα:

«Εμείς είμαστε ανοικτοί σε αυτό το θέμα, απλά θα πρέπει να υπάρχει πραγματική βοήθεια και στην προκειμένη περίπτωση, θα πρέπει η βοήθεια αυτή, να είναι κυρίως οικονομική. Είμαστε ανοικτοί σε κάθε είδους βοήθειας, δεν ήρθαμε εδώ για να κρατήσουμε καρέκλες. Αν υπάρχουν άλλοι άνθρωποι που μπορούν και θέλουν να βοηθήσουν, πολύ ευχαρίστως. Απλώς έπρεπε να ξεκινήσουμε για να δουλεύει η ομάδα. Δε μπορούσαμε να περιμένουμε, να συζητάμε και να γίνουν τα περσινά, που τελευταία στιγμή προσπάθησαν να μαζευτεί μια διοίκηση, να γίνει μια ομάδα γρήγορα, με τα αποτελέσματα που είδαμε. Γι’ αυτό, το σκεπτικό φέτος ήταν να ξεκινήσουμε πιο γρήγορα εμείς και εφόσον υπάρχουν κι άλλοι, που θέλουν να βοηθήσουν, θα είναι χαρά μας. Όσο πιο πολλοί, τόσο καλύτερα.

Ο ΠΑΟΚ θέλει την πλατιά μάζα του κόσμου να έρθει κοντά. Στις σκέψεις μας είναι και η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Να μπει ο κόσμος και να γίνει κι εκείνος μέτοχος της ομάδας. Αν μπορεί να δημιουργηθεί μία βάση ΠΑΟΚτσήδων που να μπορούν να βοηθήσουν την προσπάθεια και θα συνεχίσουν κάθε χρόνο, μέχρι να ορθοποδήσουμε την ομάδα και να ξεχρεώσει τα πάντα, δε θα υπήρχε μεγαλύτερη χαρά για μένα».

Για τις υποθέσεις που δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία για διακανονισμό:

«Προσπαθούμε να τα διακανονίσουμε και να έρθουμε σε συνεννόηση. Οι παίκτες βλέπουν μια προσπάθεια και μια ομάδα που έχει ξεκινήσει και πληρώνει κάποια πράγματα, σιγά-σιγά, γιατί δε μπορούν να γίνουν όλα από τη μία μέρα στην άλλη. Είναι τόσες πολλές υποθέσεις, που ήταν αδύνατον να τα κάνουμε από μια μέρα στην άλλη. Έχουμε να διακανονίσουμε… 37 παίκτες! Συν τους μάνατζερ, συν τους προπονητές… Δεν είμαστε μάγοι να τα κάνουμε σε μία μέρα και με τις οικονομικές δυνατότητες που έχουμε, πορευόμαστε».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

22,501ΥποστηρικτέςΚάντε Like
6,323ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
70ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
122ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ