ΑρχικήΠοδόσφαιρο«Το CAS δικάζει από μηδενική βάση»

«Το CAS δικάζει από μηδενική βάση»

Ο Τάκης Μπαλτάκος σχολίασε τις νομικές κινήσεις της ΠΑΕ ΠΑΟΚ αναφορικά με την προσφυγή της στο CAS ώστε να δικαιωθεί από τις κατηγορίες περί πολυιδιοκτησίας με την Ξάνθη.

Ο έμπειρος νομικός τόνισε, μεταξύ άλλων, πως το Ευρωπαϊκό δικαστικό σώμα εξετάζει από την αρχή την υπόθεση, γεγονός που αυξάνει τις πιθανότητες του Δικεφάλου να αθωωθεί από μία στημένη υπόθεση που είχε εκφραστές παράγοντες και αρμόδια όργανα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο εκ των νομικών εκπροσώπων του ΠΑΟΚ:

Για το πότε είναι η τελευταία μέρα για την προσφυγή του ΠΑΟΚ στο CAS και που βρίσκεται τώρα η υπόθεση: «Στις 5 Μαϊου είναι η τελευταία μέρα για το CAS. Μέχρι τότε ο ΠΑΟΚ έχει δικαίωμα να προσφύγει στο CAS. Δεν είναι απλό να μεταφραστούν τόσες σελίδες. Όλα αυτά γίνονται τώρα. Πρέπει να προετοιμαστεί το έδαφος, να τα πάρει ο Ελβετός δικηγόρος, να τα μελετήσει, να γράψει ένα πρωτόλειο, να μεταφραστεί αυτό το πρωτόλειο Στις 5 Μαϊου είναι η τελευταία μέρα. Τώρα γίνεται η προετοιμασία για το CAS».

Για το αν θα προσφύγει ο Ολυμπιακός στο CAS για μεγαλύτερη τιμωρία του ΠΑΟΚ: «Δεν μπορώ να κρίνω τι θα κάνει ο Ολυμπιακός. Σίγουρα θα προσφύγει στο CAS ο Ολυμπιακός. Το επιχείρημα τους δεν μπορεί να ευσταθεί. Η τροπολογία λέει από πότε ισχύει. Ισχύει από 1η Ιουλίου του 2019. Το CAS θα εξετάσει την υπόθεση από την αρχή. Ο Ολυμπιακός όμως θα προσφύγει σίγουρα στο CAS».

Για αυτό που είπε ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ , Σοφοκλής Πιλάβιος για το ότι δεν μπορεί να γίνει χειρότερη η θέση του ΠΑΟΚ: «Αυτά που είπαμε στην Επιτροπή Εφέσεων, γιατί ο Ολυμπιακός επέμενε, είναι ότι αυτή η διαδικασία από τον μεσαίωνα και μετά έχει καταργηθεί. Δεν μπορεί να γίνει χειρότερη η θέση του κατηγορουμένου. Δεν γίνεται ποτέ στα ποινικά δικαστήρια, εκτός αν υπάρχει εισαγγελέας που εδώ δεν υπάρχει. Αυτό που είπε ο Σοφοκλής Πιλάβιος είναι σωστό. Δεν μπορεί να γίνει χειρότερη η θέση του ΠΑΟΚ».

Για το αν θα μπει το CAS στην ουσία και σε σύντομο χρονικό διάστημα πριν τελειώσουν τα play offs: «Δεν ξέρουμε πότε θα ολοκληρωθούν τα πλέι οφ. Το CAS μπορεί να κινηθεί γρήγορα και να βγάλει απόφαση. Αυτή είναι η εκτίμηση μου. Ο χρόνος αρκεί. Η ουσία της υπόθεσης είναι ότι κάποιος που αγόρασε 7 προπονητικά γήπεδα, πρέπει να αποδειχθεί ότι ελέγχει τον κ. Συγγελίδη που έχει το 95% της ΠΑΕ Ξάνθης.. Το ερώτημα είναι απλό. Μπορεί ο Καλπαζίδης των επτά βοηθητικών γηπέδων να ελέγχει το κ Συγγελίδη; Αυτό είναι το βασικό ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί.

Το CAS δικάζει Denovo… δηλαδή εκ νέου. Κάθε υπόθεση εκδικάζεται από μηδενική βάση. Γι’ αυτό θέλει ο ΠΑΟΚ να πάει στο CAS. Εκεί έχει πολύ σοβαρές πιθανότητες να πάει καλά ο ΠΑΟΚ. Το σημείο 0 είναι το CAS το ίδιο. Θα πρέπει να γίνει η δίκη κανονικά. Όλα θα εξαρτηθούν στα υπομνήματα που θα γίνουν στο CAS και τις αγορεύσεις. Θα εξετάσει τα στοιχεία που παρουσιάζονται ενώπιον του, αλλά θα έχει στην διάθεσή του και την απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού της ΕΠΟ. Από την πρώτη στιγμή, επιμέναμε ότι θέλουμε να εκδικαστεί η υπόθεση στην ουσία. Στην ουσία δεν μπορεί να τεκμηριωθεί καμία πολυϊδιοκτησία. Δεν έγινε δεκτό το αίτημά μας. Στο CAS όμως πρέπει να το εξετάσουν από την αρχή».

Για το αν επιλέξει ο ΠΑΟΚ αν θα είναι τριμελές ή μονομελές; «Δεν μπορώ να απαντήσω γιατί δεν εχει γίνει γνωστό κάτι. Εκτίμηση μου είναι ότι θα πάει σε τριμελές, ώστε να υπάρχει και άνθρωπος που θα έχει υποδειχθεί από τον ΠΑΟΚ».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

22,501ΥποστηρικτέςΚάντε Like
6,323ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
70ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
122ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ