ΑρχικήΠοδόσφαιρο"Ο ΠΑΟΚ το 2018 με ξένο διαιτητή θα είχε κατακτήσει το Πρωτάθλημα"

“Ο ΠΑΟΚ το 2018 με ξένο διαιτητή θα είχε κατακτήσει το Πρωτάθλημα”

Όλα όσα είπε ο πρώην αθλητικός διευθυντής της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Λούμπος Μίχελ.

Ο πρώην διαιτητής και πρώην αθλητικός διευθυντής της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Λούμπος Μίχελ, φιλοξενήθηκε στη συχνότητα του “Metropolis 95,5” και μίλησε αναφορικά με το ντέρμπι του 2018, μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, που έμελλε να κρίνει τη μοίρα του πρωταθλήματος, λέγοντας πως τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά αν υπήρχε ξένος διαιτητής.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Δεν θα το ξεχάσω ποτέ αυτό το ντέρμπι. Τώρα… γελάω κάπως με όλα αυτά, όμως, τότε ήταν πολύ έντονα τα συναισθήματα. Ηταν η πιο αρνητική εμπειρία που έχω ζήσει ποτέ στο ποδόσφαιρο. Θα ήθελα να την ξεχάσω, αλλά δεν γίνεται. Και ο ΠΑΟΚ ως κλαμπ, και οι παίκτες, όλη η Βόρεια Ελλάδα άξιζε να κερδίσει, αλλά του στέρησαν το Πρωτάθλημα που, τελικά, κρίθηκε στα χαρτιά» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Δεν μου έμεινε ένα πράγμα από εκείνο το βράδυ. Θέλω να πω ότι δεν έχω παράπονο από τους παίκτες, ακόμη και ο Βράνιες είχε έρθει στα αποδυτήρια μας καθώς είχε καταλάβει την δυσκολία μας. Με ενόχλησε περισσότερο η αγενής συμπεριφορά κάποιων παραγόντων της ΑΕΚ που όρμηξαν και με διαμαρτυρίες ήθελαν να αλλάξουν την απόφαση του διαιτητή. Αυτό ήταν το πιο ενοχλητικό. Η πίεση για να αλλάξει η απόφαση των διαιτητών. Ο ΠΑΟΚ θα είχε κερδίσει με ξένο διαιτητή και ενδεχομένως θα είχε κατακτήσει το Πρωτάθλημα. Ηταν ένα ντέρμπι, ένα σημείο που άλλαξε πολλά στο ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς μετά ήρθαν σταθερά οι ξένοι διαιτητές».

Συγκεκριμένα για τον Κομίνη υπογράμμισε: «Αν είσαι κομμάτι ενός συστήματος αυτό σε βοηθάει. Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα αυτός ο διαιτητής θα είχε τιμωρηθεί. Από τους λάθους χειρισμούς που έκανε θα είχε πάει τουλάχιστον μία κατηγορία κάτω, αν δεν είχε πάει σπίτι του και δεν είχε τελειώσει η καριέρα του. Τεχνικά, από την άποψη της κατανόησης του παιχνιδιού, είναι ο καλύτερος διαιτητής στην Ελλάδα, όμως, δεν θα τον ήθελα ποτέ σε ντέρμπι γιατί είναι πολύ αδύναμος ψυχολογικά. Εχει αδύναμο χαρακτήρα, δεν μπορεί να χειριστεί ντέρμπι. Τα ντέρμπι χρειάζονται άλλους διαιτητές, όπως για παράδειγμα ο Τζήλος».

Σημείωσε ότι: «Θυμάμαι καλά ότι στον αγωνιστικό χώρο ήταν ο γενικός αρχηγός της ΑΕΚ και κρατούσε ένα tablet. Συνομιλούσε με Αθήνα και έπαιρνε συμβουλές από εκεί. Οι παίκτες της ΑΕΚ δεν είχαν καμία διάθεση να μην συνεχίσουν τον αγώνα, αυτός τους πίεζε, ήταν απόφαση των επισήμων της ΑΕΚ να μείνουν στα αποδυτήρια. Οι ποδοσφαιριστές δεν ήθελαν να διακοπεί, πήγαν και τους είπαν ότι πρέπει να σταματήσει το ματς. Κάπως έτσι φτάσαμε σε αυτή την κατάσταση, όπως διαμορφώθηκε.»

Κατέληξε λέγοντας: «Από την πρώτη στιγμή ο κ. Σαββίδης ήθελε δικαιοσύνη, fair play για τους παίκτες, όχι προνομιακή διαχείριση. Αυτό το βρήκε μόνο με τους ξένους διαιτητές, που επέτρεψαν να φανεί η αξία της ομάδας. Δεν είναι τυχαίο ότι πήραν τόσους τίτλους τα τελευταία χρόνια. Η δική μου άποψη είναι ότι τα ντέρμπι με Ολυμπιακό και ΑΕΚ εκείνη την σεζόν έπρεπε να γίνουν με ξένους διαιτητές. Το είχα πει από πριν στον κ. Σαββίδη.

Με την ΑΕΚ εντάξει, έγινε αυτή η φάση, αλλά από το ματς με τον Ολυμπιακό είχε ξεκινήσει όλη η ιστορία, με όσα έκανε Γκαρθία. Εγώ πίεζα τον κ. Σαββίδη από την προηγούμενη χρονιά, ότι είναι καλό να επιμείνει στους ξένους διαιτητές. Θέλω να διευκρινίσω το εξής. Τεχνικά οι Ελληνες διαιτητές είναι μία χαρά. Το βλέπουμε με τον Σιδηρόπουλο, ο οποίος έχει σφυρίξει μέχρι και ημιτελικά Τσάμπιονς Λιγκ. Στην Ελλάδα είναι στρεσαρισμένοι, φοβούνται, αυτό είναι το πρόβλημα. Το έχουν περιγράψει πολλοί άνθρωποι που αντιλαμβάνονται ότι δεν ισχύουν πράγματα που ισχύουν σε άλλες χώρες».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

22,501ΥποστηρικτέςΚάντε Like
6,323ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
70ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
122ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ