ΑρχικήΠοδόσφαιροΠΟΠΣ: "Απαιτούμε δημόσια συγγνώμη της ΠΑΕ Ολυμπιακός για την ρατσιστική αναφορά"

ΠΟΠΣ: “Απαιτούμε δημόσια συγγνώμη της ΠΑΕ Ολυμπιακός για την ρατσιστική αναφορά”

Επίσημη ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων, αναφορικά με την ρατσιστική ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός, ενάντια στον Ιβάν Σαββίδη.

Αποφασισμένη να μην αφήσει το θέμα να ξεχαστεί εύκολα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματίων εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση, με την οποία ζητά, όπως χαρακτηριστικά γράφει, “άμεση επανόρθωση και τη δημόσια συγγνώμη της ΠΑΕ Ολυμπιακός για την ρατσιστική αναφορά σε βάρος του Έλληνα ποντιακής καταγωγής Ιβάν Σαββίδη”. Παράλληλα, μέσω της ανακοίνωσης, η ΠΟΠΣ γνωστοποίησε και την σύγκλιση έκτακτης σύσκεψης στα γραφεία του Συλλόγου Σανταίων Θεσσαλονίκης, για να αποφασιστεί η αντίδραση των σωματείων, στην ρατσιστική αυτή αναφορά.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση:

Οργή και αγανάκτηση για την κατάπτυστη και ρατσιστική αναφορά σε βάρος του Ιβάν Σαββίδη.

Με οργή και αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε την κατάπτυστη και ρατσιστική ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός, μία ανακοίνωση που προσβάλει βάναυσα τον Ιβάν Σαββίδη και στο πρόσωπό του το σύνολο του ποντιακού ελληνισμού.

Η πορεία και η προσφορά του Ιβάν Σαββίδη στον Ελληνισμό είναι γνωστή σε όλους και δεν αφήνει το παραμικρό περιθώριο στον οποιονδήποτε να αμφισβητεί την καταγωγή του. Άξιος συνεχιστής των προγόνων του, των Ελλήνων που κράτησαν άσβεστη τη φλόγα του Ελληνισμού στις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, ο Ιβάν Σαββίδης επένδυσε και συνεχίζει να επενδύει στην Ελλάδα της κρίσης, τη στιγμή που γηγενείς επιχειρηματίες αποφάσισαν να μεταφέρουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων απαιτεί την άμεση επανόρθωση και τη δημόσια συγγνώμη της ΠΑΕ Ολυμπιακός για την ρατσιστική αναφορά σε βάρος του Έλληνα ποντιακής καταγωγής Ιβάν Σαββίδη.

Οι συνεχιζόμενες επιθέσεις σε βάρος του Ποντιακού Ελληνισμού από συγκεκριμένα κέντρα δεν μπορούν να μας αφήνουν αδιάφορους.

Για το λόγο αυτό, η Ομοσπονδία μας συγκαλεί έκτακτη σύσκεψη σήμερα, Παρασκευή 24.1.2020 και ώρα 5.00μ.μ. στα γραφεία του Συλλόγου Σανταίων Θεσσαλονίκης, Μοναστηρίου 13, 7ος όροφος, με τη συμμετοχή των μελών του Δ.Σ. της Π.Ο.Π.Σ. και μελών Ποντιακών Σωματείων, προκειμένου να αποφασιστεί από κοινού η αντίδραση σε αυτά τα φαινόμενα ρατσισμού.

Με εκτίμηση για το Δ.Σ. της Π.Ο.Π.Σ.

Η Πρόεδρος
Χριστίνα Σαχινίδου

Ο Γεν.Γραμματέας
Κωνσταντίνος Σαμουρκασίδης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

22,501ΥποστηρικτέςΚάντε Like
6,323ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
70ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
122ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ