ΑρχικήΔιάφοραΗ Αικατερίνη Σακελλαροπούλου νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας με 261 "ναι"

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας με 261 “ναι”

Είναι και επίσημα η πρώτη γυναίκα που θα βρεθεί στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα – Πώς ψήφισαν τα κόμματα

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία στη Βουλή για την ανάδειξη προέδρου της Δημοκρατίας. Έτσι, η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου είναι και επίσημα η πρώτη γυναίκα που θα βρεθεί στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα, με 261 «Ναι». Η ανώτατη δικαστικός εκλέχθηκε σήμερα Τετάρτη σε μια ιστορική ψηφοφορία στη Βουλή, με ευρεία πλειοψηφία.

Υπέρ της κυρίας Σακελλαροπούλου ψήφισαν 261 βουλευτές -πολλοί περισσότεροι από τους 200 που απαιτούνταν για την εκλογή της- από τη Νέα Δημοκρατία, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ. Απόντες ήταν ο Αντώνης Σαμαράς, που είχε ενημερώσει ότι θα απουσιάζει σε ταξίδι στις ΗΠΑ, και οι Αλεξιάδης και Συρμαλένιος του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι που για λόγους υγείας δεν παρευρέθηκαν στην ψηφοφορία. Ο Άγγελος Συρίγος της Νέας Δημοκρατίας ψήφισε με επιστολική ψήφο.

Έκπληξη, ωστόσο, ήταν και η απουσία του Κώστα Ζουράρι από την ψηφοφορία, στην οποία ακούστηκαν και 33 «παρών». Στις 13:30, ο Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, συνοδευόμενος από τους αντιπροέδρους του Σώματος θα μεταβούν στο γραφείο της κυρίας Σακελλαροπούλου στο ΣτΕ για να της ανακοινώσουν το αποτέλεσμα. Η ορκωμοσία της νέας Προέδρου της Δημοκρατίας, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής, θα γίνει στις 20 Μαρτίου, μετά τη λήξη της θητείας του απερχόμενου Προέδρου, Προκόπη Παυλόπουλου.

Πηγή: ethnos.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

22,501ΥποστηρικτέςΚάντε Like
6,323ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
70ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
123ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ