ΑρχικήΠοδόσφαιρο«Η πιο ηχηρή απάντηση του ΠΑΟΚ - Ξεπέρασε ακόμα και το VAR...

«Η πιο ηχηρή απάντηση του ΠΑΟΚ – Ξεπέρασε ακόμα και το VAR ο ΟΣΦΠ!»

Με ποιον τρόπο ο ΠΑΟΚ θα δώσει την πιο ηχηρή του απάντηση; Γιατί ο Ολυμπιακός νιώθει να κυριαρχεί σε όλα τα επίπεδα και ποιους έχει συμμάχους; Η χαμένη ευκαιρία της Εθνικής και άλλα πολλά μόνο στον Πρωινό Τύπο.

Xαρτί… Ο πιο όμορφος τρόπος να γράφεις, ο πιο όμορφος τρόπος να διαβάζεις. Κι αν το SDNA υπηρετεί τη σύγχρονη μορφή ενημέρωσης κι αν η τεχνολογία ποδοπατάει τον ρομαντισμό, κάποιες αξίες αξίζει να παραμένουν στην επιφάνεια.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΓΗΣ – LIVE SPORT

Ο Ατρόμητος ήταν πέρυσι μια από τις ελάχιστες ομάδες που κέρδισε παράσημο στο στήθος υποχρεώνοντας σε ισοπαλία τον αήττητο πρωταθλητή  ΠΑΟΚ. Άρα δεδομένος είναι σήμερα ο βαθμός δυσκολίας για τον Δικέφαλο, ο οποίος μάλιστα δεν βρίσκεται σε καλό φεγγάρι. Θυμίζω ότι κέρδισε με την ψυχή στο στόμα τον Πανιώνιο, Πολύ σημαντικό γεγονός για τους φιλοξενούμενους ότι ο Φερέιρα θα έχει στην αποστολή τους Βαρέλα, Ελ Καντουρί και Αουγκούστο. Σήμερα θα δοθεί μια πρώτη απάντηση αν ο «τσακισμένος» λόγω Ευρώπης ΠΑΟΚ έχει απορροφήσει τους κραδασμούς. Αν νικήσει στο Περιστέρι, θα πρόκειται για τεράστιο «διπλό». Και θα αποτελέσει την πιο ηχηρή απάντηση ότι ο «πρωταθλητής είναι εδώ. Διαφορετικά, η εσωστρέφεια θα ενταθεί και η αμφιβολία θα μπει για τα καλά στο πετσί του κλαμπ…

ΤΑΣΟΣ ΤΣΑΤΑΛΗΣ – ΩΡΑ

Αλλά υπάρχει μόνο μία περίπτωση που το VAR δεν λειτούργησε και από αυτή τελικά ευνοημένος είναι ο ΟΣΦΠ. Ακόμη κι αν δεχτούμε τη λογική Τσίκινη, που έλεγε πως ήταν οφσάιντ που έπρεπε να δοθεί πρώτα, αυτό δεν αφαιρεί κάτι από την τελική εύνοια στον ΟΣΦΠ.

Γιατί από τη στιγμή που «χάθηκε» το πλάνο, χάθηκε και η όποια πιθανότητα να πάρει μια απόφαση σε βάρος του ΟΣΦΠ ο διαιτητής κι ας ήταν τελικά και λανθασμένη που λέει ο λόγος. Που κατά τη γνώμη μου δεν θα ήταν λανθασμένη, αλλά ας πάρουμε κι αυτή την περίπτωση.

Δεν έχω την απόλυτη γνώση, αλλά τα τελευταία χρόνια που παρακολουθώ κι εγώ αγώνες από το εξωτερικό με εφαρμογή VAR,  να μην υπάρχει κατάλληλο πλάνο στην διάθεση του διαιτητή, δεν το έχω δει ποτέ. Νομίζω πως αυτό που έγινε στην πρεμιέρα της ελληνικής Super League, ήταν αν όχι πρωτοφανές, τότε πάρα πολύ σπάνιο.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΟΡΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ

Ο Ολυμπιακός και η διοίκηση του νιώθουν ότι μπορούν και πάλι να κυριαρχήσουν σε όλα τα επίπεδα. 

Αφού εκπόνησαν και υλοποιούν το σχέδιο NOVA με στόχο να βάλουν υπό την σκέπη τους πολλές εξαρτώμενες ομάδες, κατάφεραν και ξεπέρασαν ακόμη και το VAR λαμβάνοντας το πρώτο δώρο στον αγώνα με την Τρίπολη!

Τώρα κυνηγάνε το VAR έχοντας πολλούς συμμάχους ακόμη και μέσα στην Κυβέρνηση. Ο ΠΑΟΚ ψάχνεται και δυσκολεύεται στις μεταγραφές, ο Ολυμπιακός κερδίζει με πολλούς και διάφορους τρόπους έχοντας εξασφαλίσει και πολλά έσοδα.

Με αυτά και με αυτά σήμερα και πριν ξεκινήσει η τρίτη αγωνιστική ο Ολυμπιακός δίνεται 1,70 για κατάκτηση πρωταθλήματος από τους μπουκ και ο ΠΑΟΚ 2,2ο παρά το ότι ξεκίνησε ως φαβορί και κατάφερε να κερδίσει τα δύο πρώτα του ματς.

ΤΑ ΝΕΑ

Κι όμως, το φετινό στραπάτσο στην Κίνα, βλέποντας και τη συνέχεια της διοργάνωσης με ΗΠΑ και Σερβία να μένουν εκτός τετράδας, είναι μια αντίστοιχη χαμένη τεράστια ευκαιρία.

Διότι θα μπορούσαμε να διεκδικήσουμε κόντρα στην Αυστραλία την πρόκριση στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου και εκεί σε ένα παιχνίδι νοκ άουτ να βάλουμε δύσκολα στους Ισπανούς, προσπαθώντας να φτάσουμε για δεύτερη φορά στον τελικό ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Όπου εκεί δεν θα περίμεναν ούτε οι ΗΠΑ ούτε η Σερβία. Με τα εάν όμως δεν γίνεται δουλειά και αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, ο τρόπος με τον οποίο αγωνίστηκαν σε όλο το τουρνουά η Γαλλία και η Αυστραλία (με αποκορύφωμα το μεταξύ τους παιχνίδι, όπου μας πρόσφεραν ίσως τον καλύτερο αγώνα στο τουρνουά με τα Καγκουρό να νικούν 100-98) ήταν σαφώς ποιοτικότερος και πιο σταθερός σε σύγκριση με αυτόν της δικής μας ομάδας.

Η ΠΡΑΣΙΝΗ

Μέχρι το επόμενο καλοκαίρι λοιπόν κρίνεται η ίδια η ύπαρξη του Παναθηναϊκού. Φθινόπωρο, χειμώνας και άνοιξη, που θα είναι τα κρισιμότερα διαστήματα για τους «πράσινους». Διότι οι εξελίξεις και κυρίως η ανταπόκριση-συμμετοχή του κόσμου, καθορίζουν αν το «τριφύλλι» μπει στην εποχή που όλοι θέλουμε, ή αν θα παραμείνει στα ίδια κι ακόμα χειρότερα.

ΑΛΕΞΗΣ ΒΙΡΒΙΛΗΣ – ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

Στον Ρέντη έχουν καταλάβει άπαντες ότι το αποψινό ματς είναι κάτι παραπάνω από ένα απλό παιχνίδι λόγω της «ασπρόμαυρης»… χροιάς στο ρόστερ του Βόλου. Απλώς, για να γίνει πιο εύκολη η δουλειά των Πειραιωτών δεν αρκεί μόνο το γρήγορο γκολ, αλλά να συνεχιστεί η πίεση και να μη δώσει τη δυνατότητα στον Βόλο να ελπίζει στην ισοφάριση, γιατί με Πανιώνιο και Άρη έδειξε ότι έχει την ποιότητα να βρουν δίχτυα οι επιθετικοί του.

ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΑΡΒΟΥΝΙΑΡΗΣ – SPORTIME

Η ΑΕΚ ξαναμπαίνει στη μάχη του πρωταθλήματος αύριο. Η ιστορία έχει αποδείξει πως αυτή η ομάδα ενωμένη μπορεί να πετύχει πολλά. Η σεζόν 2004-05 τρανό παράδειγμα: με ρόστερ όχι τόσο μεγάλης ποιότητας, αλλά με ενότητα που τσάκιζε κόκκαλα έφτασε μια ανάσα από το πρωτάθλημα. Φυσικά έχουμε ζήσει και το αντίστροφο: όταν στην ΑΕΚ επικρατεί εσωστρέφεια και έχοντας να αντιμετωπίσει διοικητικά προβλήματα, ό,τι ρόστερ κι αν είχε, στο τέλος δεν κέρδιζε πολλά πράγματα και βολευόταν με εφήμερες χαρές. Σήμερα, η ΑΕΚ και διοίκηση στέρεα έχει και ένα καλό ρόστερ για την Ελλάδα, που μπορεί να ενισχυθεί περισσότερο φυσικά τον Γενάρη (λογικό να μην πάρει άλλο παίκτη τώρα, εφόσον δεν έχει Ευρώπη, αλλά ένα ψηλό αθλητικό κεντρικό μέσο τον έχει ανάγκη το ρόστερ). Μέχρι τότε θα πορευτεί ως έχει. Το βασικό μέλημα κόσμου, διοίκησης, παικτών και τεχνικής ηγεσίας είναι η ενότητα. Στην εποχή των… social media και των πολλών απόψεων που καταθέτονται κατά χιλιάδες ανά δευτερόλεπτο, το βασικό είναι να βλέπουμε το δάσος και όχι το δέντρο. Η ΑΕΚ κάθε λάθος της (και δεν είναι λίγα) τα έχει πληρώσει.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΕΛΑΚΗΣ – SPORTDAY

Όποτε οι Εθνικές μας δίνουν αγώνες στο Ηράκλειο τα γήπεδα είναι γεμάτα ή σχεδόν γεμάτα. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ατή την πραγματικότητα. Κατά συνέπεια δεν μπορεί και να την αγνοήσει. Οι Εθνικές ομάδες έχουν ανάγκη από ένα σπίτι. Αυτή τη στιγμή το Ηράκλειο, από πλευράς εγκαταστάσεων, συγκεντρώνει τις προϋποθέσεις. Λίγα σχετικά είναι τα χρήματα που θα απαιτηθούν για βελτιώσεις στα Δύο Αοράκια. Ένα στέγαστρο που βαλτώνει και ελάχιστα πράγματα ακόμα απαιτούνται για να είναι έτοιμο το Παγκρήτιο.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΟΡΦΟΝΙΟΣ – ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ

Κι από τη στιγμή που ο Μαρινάκης και ο Μαρτίνς οροθέτησαν την κατάκτηση του πρωταθλήματος ως τον πρώτο στόχο της ομάδας, τότε αυτό οφείλουν να το προσυπογράφουν και οι παίκτες. Επί του παρόντος λείπει η δική τους «υπογραφή» και την περιμένουμε να μπει απόψε, καθώς έτσι κι αλλιώς μέχρι τις αρχές του Δεκέμβρη, όπου ολοκληρώνεται ο όμιλος του Τσάμπιονς Λιγκ θα πορευτούν με ένα «γεμάτο» πρόγραμμα, την ώρα μάλιστα που οι αντίπαλοί τους θα έχουν υποχρεώσεις μόνον στο πρωτάθλημα. Αυτή κι αν είναι μια «ιδιαίτερη» σεζόν για τον Ολυμπιακό και για αυτό και διαθέτει τόσο μεγάλο, όσο και ποιοτικό ρόστερ, προκειμένου να τη βγάλει εις πέρας. Ο Μαρτίνς προχώρησε και στην πρώτη αξιοποίηση των τριών τελευταίων παικτών, υποστηρίζοντας την άποψη ότι ο Μάξι Λοβέρα είναι πιο μπροστά από τους Μπενζιά και Γκασπάρ, σε ό,τι αφορά το θέμα της ετοιμότητάς τους, αφού ο Αργεντινός έτσι κι αλλιώς έρχεται από δράση, άρα το μόνο που απομένει είναι να εγκλιματιστεί κι αυτός, όπως και οι άλλοι δύο, με το παιχνίδι του Ολυμπιακού.

πηγή: sdna.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

22,501ΥποστηρικτέςΚάντε Like
6,323ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
70ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
122ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ