Πολλά έχουν ειπωθεί τις τελευταίες μέρες, όσον αφορά το “φλερτ” που υπάρχει ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Κυριάκο Παπαδόπουλο, με τα εγχώρια μέσα ενημέρωσης να κάνουν λόγο για προχωρημένες επαφές των δύο πλευρών. Εμείς σας ξετυλίγουμε το κουβάρι των όσων έχουν εξελιχθεί μέχρι σήμερα γεγονότων.
Οι υψηλές απαιτήσεις του Αμβούργου
Ο 26χρονος Έλληνας αμυντικός, ουσιαστικά είχε τεθεί εκτός ομάδας λίγο πριν το Αμβούργο υποβιβαστεί, εξαιτίας της κακής σχέσης του με τον προπονητή. Η ομάδα του λιμανιού έβαλε πωλητήριο στον παίκτη, με τιμή εκκίνησης τα 5.000.000 ευρώ, καθώς είχε αποκτηθεί έναντι 6,5 εκατ. ευρώ από τη Μπάγερν Λεβερκούζεν και δεν ήθελε η “χασούρα” να είναι μεγάλη.
Η τιμή αυτή είχε μπει ωστόσο προτού η ομάδα υποβιβαστεί στη δεύτερη εθνική κατηγορία της Γερμανίας και φυσικά τότε τα σταθμά που είχε μπει η τιμή, ήταν διαφορετικά. Πλέον, όντας υποβιβασμένη, θα ρίξει τις απαιτήσεις της, ωστόσο δεν είναι πρόθυμη να το κάνει για περισσότερο από 1.000.000 ευρώ.
Κάπως έτσι λοιπόν, οι απαιτήσεις του ιστορικού συλλόγου στη καλύτερη περίπτωση να πέσουν στα 3,5-4 εκατ. ευρώ, λεφτά που ο ΠΑΟΚ θα σκεφτεί αρκετά να δώσει, καθώς το ποσό δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητο.
Ο Πολ Κουτσολιάκος και το κασέ του παίκτη
Από τη πλευρά του ο παίκτης, ψάχνει ένα συμβόλαιο το οποίο θα του αποφέρει περίπου στο 1,5 εκατ. ευρώ τον χρόνο, λεφτά τα οποία ο Δικέφαλος έχει δώσει στο παρελθόν για συμβόλαιο.
Παρόλα αυτά, αυτό που δεν αρέσει στους επιτελείς των ασπρόμαυρων είναι ο δισταγμός του παίκτη, που δεν δείχνει σίγουρος πως θέλει να επιστρέψει στην Ελλάδα. Ο μάνατζέρ του, Πολ Κουτσολιάκος, βρίσκεται στο ψάξιμο για να βρει ένα τέτοιο συμβόλαιο στο εξωτερικό, αν και δυσκολεύεται αρκετά, ιδίως στον γερμανικό χώρο.
Αυτό διότι ενδιαφέρον για τον παίκτη έδειξε μόνο η Φράιμπουργκ, η οποία ωστόσο δεν καλύπτει τις οικονομικές απαιτήσεις του παίκτη. Επιπλέον ο Κουτσολιάκος έκανε “άνοιγμα” στην αγγλική αγορά, προκειμένου να βρει ενδιαφερόμενες ομάδες για τον Παπαδόπουλο.
Το γεγονός αυτό, έχει προκαλέσει εκνευρισμό στις τάξεις του ΠΑΟΚ, αφού βλέπει απρόθυμη τη πλευρά του Κυριάκου να αγωνιστεί με τα ασπρόμαυρα, καθώς έχει τους ασπρόμαυρους ως “ύστατη λύση”, σε περίπτωση που δε βρει ομάδα του εξωτερικού.
Η σύγκριση της περίπτωσης Βιεϊρίνια – Παπαδόπουλου
Αρκετοί ήταν αυτοί, που σύγκριναν τις δύο αυτές μεταγραφικές περιπτώσεις. Δηλαδή όπως πέρσι ήρθε ο Βιεϊρίνια, έπειτα από αρκετούς μήνες συζητήσεων και διαπραγματεύσεων με τη Βόλφσμπουργκ, έτσι θα εξελιχθεί και η περίπτωση του διεθνή Έλληνα στόπερ.
Παρόλα αυτά, υπάρχουν δύο βασικές διαφορές στις δύο περιπτώσεις, που αρκετοί αγνοούν.
Πέρσι ο ΠΑΟΚ, είχε σύμμαχό του τον Πορτογάλο άσο και κατάφερε μέσα και από τις πιέσεις του, να ρίξουν οι “Λύκοι” τις απαιτήσεις τους κατά πολύ, έτσι ώστε ο Αντρέ να ντυθεί ξανά στα ασπρόμαυρα.
Φέτος, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος επειδή δεν “καίγεται” να έρθει στη Θεσσαλονίκη, δεν πιέζει τη διοίκηση του Αμβούργου να ρίξει τις απαιτήσεις της, καθώς ο ίδιος όπως προείπαμε επιθυμεί να συνεχίσει τη καριέρα του στο εξωτερικό.
Τέλος, πέρσι ο ΠΑΟΚ είχε τη δυνατότητα χρονικά, να περιμένει τον Βιεϊρίνια, καθώς δεν είχε κενό στη θέση που αγωνίζεται και για αυτό και τον απέκτησε προς το τέλος της μεταγραφικής περιόδου, έπειτα από σκληρές και χρονοβόρες διαπραγματεύσεις.
Φέτος ο Δικέφαλος θα αγωνιστεί στα προκριματικά του Champions League από τον Ιούλιο, κάτι που σημαίνει πως όσοι παίκτες θα έρθουν για να καλύψουν τα αγωνιστικά κενά που υπάρχουν, πρέπει να αποκτηθούν άμεσα, έτσι ώστε να λάβουν μέρος και στη προετοιμασία, για να είναι έτοιμοι για τις μάχες της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.
Κάπως έτσι λοιπόν εκτυλίσσεται η “σαπουνόπερα” που αφορά τη μεταγραφή του Κυριάκου Παπαδόπουλου, με τις πιθανότητες απόκτησής του να είναι ελάχιστες, τουλάχιστον με τα τωρινά δεδομένα.