ΑρχικήΠοδόσφαιροΜόνο πρόστιμο για ΠΑΟΚ και ΑΕΚ

Μόνο πρόστιμο για ΠΑΟΚ και ΑΕΚ

Εκδικάστηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (18/5) η υπόθεση των όσων συνέβησαν στον τελικό της 12ης Μαΐου στο ΟΑΚΑ μεταξύ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ και αυτό που προκύπτει είναι η επιβεβαίωση ότι οι δύο δικέφαλοι απειλούνται μόνο με βαρύ χρηματικό πρόστιμο και όχι με κάποια βαρύτερη καμπάνα.

Και αυτό, διότι μέσα στη δικογραφία συμπεριλαμβανόταν κανονικά και η έκθεση της Αστυνομίας, η οποία αν ήταν επιβαρυντική θα είχε ασκηθεί κάποια συμπληρωματική δίωξη στις δύο ΠΑΕ. Αντίθετα, δικάστηκαν με τα άρθρα που προβλέπουν μόνο πρόστιμο.

Το SDNA έφερε σήμερα αποκλειστικά στο φως της δημοσιότητας το περιεχόμενο της έκθεσης της Αστυνομίας από την οποία προκύπτει του λόγου το αληθές: Τα γεγονότα είναι πάρα πολλά, όμως αφενός τα περισσότερα συμβαίνουν σε χώρο που δεν έχουν ευθύνη οι δύο ΠΑΕ, αφετέρου δεν υπάρχουν ούτε βιαιοπραγίες κατά προσώπων (παρά μόνο ρίψεις) ούτε και φθορές ξένης ιδιοκτησίας (αυτά τα δύο θα επέφεραν βαρύτερες ποινές για τις ομάδες).

Βάσει των παραπάνω, αποδυναμώνεται σε καθοριστικό βαθμό και η καταγγελία του Ολυμπιακού, ο οποίος ζητεί αφαίρεση βαθμών για ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Το μόνο στοιχείο στο οποίο βασίζεται πλέον ο Ολυμπιακός είναι μερικά βίντεο (κάποια εκ των οποίων ερασιτεχνικά) και φωτογραφίες. Με μοναδικά στοιχεία αυτά, η «ερυθρόλευκη» καταγγελία οδεύει μάλλον για το αρχείο…

Διαβάστε αναλυτικά το περιεχόμενο της έκθεσης της Αστυνομίας:

-Ώρα 17:50, 50-60 οπαδοί του ΠΑΟΚ απώθησαν τις αστυνομικές δυνάμεις έξω από την θύρα 19 και μπήκαν χωρίς έλεγχο.

-Ώρα 18:10, οπαδοί του ΠΑΟΚ από την θύρα 15 εκτόξευσαν στις διμοιρίες που ήταν εντός του στίβου φωτοβολίδες, μπουκάλια και κροτίδες, έκοψαν με κόφτη το κιγκλίδωμα, δημιούργησαν γέφυρα και εισήλθαν στο στίβο. Αντιμετωπίστηκαν με χρήση δακρυγόνων.

-Ώρα 18:20, 15 οπαδοί της ΑΕΚ χωρίς εισιτήριο επιχείρησαν να διασπάσουν το φραγμό μεταξύ Σταδίου και Κλειστού. Αντιμετωπίστηκαν με χρήση δακρυγόνων. Από την θύρα 35, 300 οπαδοί της ΑΕΚ κινήθηκαν προς τα εκεί και εκτόξευσαν αντικείμενα. Αντιμετωπίστηκαν με χρήση δακρυγόνων.

-Την ίδια ώρα 100 οπαδοί της ΑΕΚ εκτόξευσαν αντικείμενα στις αστυνομικές δυνάμεις της θύρας 4.

-Ώρα 20:00, στο ύψος του Κλειστού, 200 οπαδοί της ΑΕΚ χωρίς εισιτήριο κινήθηκαν εναντίον διμοιριών. Αντιμετωπίστηκαν με χρήση δακρυγόνων.

-Ώρα 20:30, 50 οπαδοί του ΠΑΟΚ εκτόξευσαν πέτρες σε δυνάμεις εκτός περίφραξης με κατεύθυνση την θύρα 12. Αντιμετωπίστηκαν με χειροβομβίδα κρότου λάμψης.

-Ώρα 20:40, 60 οπαδοί της ΑΕΚ χωρίς εισιτήριο μπροστά στο φραγμό μεταξύ Σταδίου και Κλειστού πέταξαν πέτρες στις αστυνομικές δυνάμεις. Αντιμετωπίστηκαν με χρήση δακρυγόνων.

-Ώρα 21:20, 200 ΠΑΟΚ εκτόξευσαν μπουκάλια εξωτερικά της θύρας 19.

-Ώρα 22:15, 50 οπαδοί του ΠΑΟΚ εισήλθαν στο στίβο για πανηγυρισμό στο δεύτερο γκολ. Με παρέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων επέστρεψαν άμεσα στις θέσεις τους.

-Ώρα 22:25, 200 οπαδοί της ΑΕΚ που στη συνέχεια έγιναν 500, μετά την αποχώρησή τους από τις θύρες 4 και 35, εκτόξευσαν πέτρες, καπνογόνα εξωτερικά του Σταδίου. Αντιμετωπίστηκαν με χρήση δακρυγόνων και απωθήθηκαν προς τον σταθμό Ειρήνη.

-Πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα οπαδοί του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ εκτόξευσαν αντικείμενα σε διμοιρίες που ήταν στις θύρες 13 και 7. Αντιμετωπίστηκαν με χρήση δακρυγόνων.

-Πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα από διάφορες θύρες, οπαδοί της ΑΕΚ έκαναν χρήση 50 πυρσών και 30 κροτίδων και οπαδοί του ΠΑΟΚ έκαναν χρήση 15 φωτοβολίδων με πιστόλι, 130 πυρσών και 30 κροτίδων.

Εξάλλου, στην έκθεση της αστυνομίας γίνεται αναφορά στην πυρπόληση ενός βαν και τον τραυματισμό 5 φιλάθλων του ΠΑΟΚ που επέβαιναν σε αυτό, από 60 οπαδούς της ΑΕΚ (16:45 στην Νερατζιωτίσσης 71). Επίσης, στις 17:50 στην Λεωφόρο Κηφισίας συνεπλάκησαν 400 οπαδοί της ΑΕΚ με 600 οπαδούς του ΠΑΟΚ. Αντιμετωπίστηκαν με χρήση δακρυγόνων.

Συνολικά αναφέρονται 14 συλλήψεις και 25 προσαγωγές, ενώ σε έλεγχο που έγινε στα πούλμαν που μετέφεραν φιλάθλους του ΠΑΟΚ, βρέθηκε κουζινομάχαιρο(!) με λάμα 30 εκατοστών, 3 πυρσοί και 7 σιδερόβεργες.

Πηγή: sdna.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

22,501ΥποστηρικτέςΚάντε Like
6,323ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
70ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
122ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ