ΑρχικήΠοδόσφαιροΤο πρόγραμμα του τελικού

Το πρόγραμμα του τελικού

Στην δημοσιότητα έδωσε η ΕΠΟ το πλήρες πρόγραμμα του τελικού μεταξύ του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ.

Αναλυτικά:

Ο 76ος τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος διεξάγεται το Σάββατο 12 Μαΐου 2018 στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας με φιναλίστ την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ.
Ως σήμερα, οι Δικέφαλοι έχουν τεθεί αντιμέτωποι 4 φορές στον τελικό της διοργάνωσης με πιο πρόσφατη την περυσινή, στον Βόλο, όπου ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 2-1. Η ΑΕΚ έχει 3 κατακτήσεις σε βάρος του αντιπάλου της (η τελευταία το 1983 στο ΟΑΚΑ) και ο ΠΑΟΚ 1 (2017). Οι δύο ομάδες επιστρέφουν στο ΟΑΚΑ ως φιναλίστ του Κυπέλλου Ελλάδος μετά από 35 χρόνια: στις 29 Ιουνίου 1983, σ’ ένα ιστορικό παιχνίδι για τον θεσμό, καθώς εκείνος ο τελικός ήταν ο πρώτος που διεξήχθη στο νεότευκτο τότε Ολυμπιακό Στάδιο, η ΑΕΚ επικράτησε με 2-0.

Συνολικά, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ έχουν αναμετρηθεί στην ιστορία τους στο Κύπελλο Ελλάδας 24 φορές, συμπεριλαμβανομένων των τεσσάρων τελικών τους. Σε 10 αγώνες έχει επικρατήσει η ΑΕΚ, σε 11 ο ΠΑΟΚ και οι υπόλοιποι 3 έληξαν ισόπαλοι.

ΤΟ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΚΟ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ
Στις 20.30 θα αρχίσει ο τελικός. Το καθιερωμένο τελετουργικό έχει προγραμματισθεί να ξεκινήσει στις 20.08 με την είσοδο του τροπαίου στον αγωνιστικό χώρο. Θα ακολουθήσει η είσοδος των φιναλίστ, οι χαιρετισμοί με τους επισήμους και η σέντρα.

Εννέα λεπτά (9’) μετά τη λήξη του αγώνα έχει προγραμματισθεί η βράβευση του MVP του τελικού και αμέσως μετά η απονομή του τροπαίου στον Κυπελλούχο του 2018.

ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ
16.45-17.15: Συνέντευξη Τύπου του προπονητή και του αρχηγού της ΑΕΚ
17.30: Κοινή φωτογράφηση των αρχηγών των φιναλίστ με το Κύπελλο Ελλάδος
(στο πλαίσιο της φωτογράφησης περιλαμβάνεται α. φωτογράφηση των 2 εκπροσώπων κάθε ΠΑΕ με το κύπελλο μετά την ολοκλήρωση της συνέντευξης τύπου κάθε φιναλίστ, β. φωτογράφηση των δύο αρχηγών με το Κύπελλο).

18.15-18.45: Συνέντευξη Τύπου του προπονητή και του αρχηγού του ΠΑΟΚ

19.00: Προπόνηση ΑΕΚ (Σπάτα, τα πρώτα 15΄ανοιχτά στα ΜΜΕ)
19.00: Προπόνηση ΠΑΟΚ (ΟΑΚΑ, τα πρώτα 15΄ ανοιχτά στα ΜΜΕ)
ΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΣΤΑΔΙΟ

Κάθε φιναλίστ έχει λάβει 17.196 εισιτήρια. 
Οι οπαδοί της (τυπικά γηπεδούχου) ΑΕΚ θα καταλάβουν τις θύρες 1-2-3-4-32-33-34-35 και μέρος της Θ5 (5A) (πλευρά ΗΣΑΠ). Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ θα καταλάβουν τις θύρες 14-15-16-17-19-20-21-22 και μέρος της Θ13 (13B) (πλευρά Κηφισίας).
Η είσοδος των οπαδών της ΑΕΚ θα πραγματοποιηθεί μέσω των Π-4 και Π-5.
Η είσοδος των οπαδών του ΠΑΟΚ θα πραγματοποιηθεί μέσω των Π-12 και Π-19.
Η ΕΠΟ διαθέτει 4.759 εισιτήρια και προσκλήσεις στις θύρες 23-29-VIP.

Κάθε ΠΑΕ έχει λάβει επίσης 10 VVIP και 200 απλές προσκλήσεις, η ΑΕΚ στις θύρες Ρ2 και 29 και ο ΠΑΟΚ στις θύρες Ρ1 και 23.
Οι θύρες του ΟΑΚΑ θα ανοίξουν στις 16.30.
Τα πάρκινγκ του ΟΑΚΑ θα λειτουργήσουν μόνον για τις προσκλήσεις της Ε.Π.Ο. και θα δοθούν από 10 σε κάθε ΠΑΕ για τις ανάγκες επισήμων.
Για την πρόσβαση των Α.μ.Ε.Α. προβλέπεται ειδική διευθέτηση με σχετική λίστα από τις δύο ΠΑΕ.

ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ
Ιδιαίτερα αυστηρά θα είναι τα μέτρα της Ελληνικής Αστυνομίας ενόψει της εύρυθμης λειτουργίας της εγκατάστασης και της ασφαλούς διεξαγωγής του τελικού.

Η Ελληνική Αστυνομία, δια του επικεφαλής των μέτρων τάξης του τελικού, Διευθυντή της Διεύθυνσης Ανατολικής Αττικής, Ταξιάρχου κ. Βουτσελά, γνωστοποίησε τα εξής:

** Κανένας οπαδός δεν θα πλησιάσει το ΟΑΚΑ χωρίς εισιτήριο.
** Θα υπάρξει πολλαπλός έλεγχος εισιτηρίων και ταυτοπροσωπείας σε όλους τους οπαδούς των φιναλίστ που θα μετακινηθούν με πούλμαν στα Μάλγαρα, τις Αφίδνες και κατά την άφιξή τους στο Ολυμπιακό Στάδιο. Ο έλεγχος θα γίνει από την ΕΛ.ΑΣ.
** Έλεγχοι θα γίνουν σε δύο ζώνες: στο πάρκινγκ του γηπέδου μπάσκετ, στην «αψίδα των εθνών», στη Θ4, τη Θ35, τη Θ14 και τη Θ19.
** Η εγκυρότητα των εισιτηρίων και των προσκλήσεων θα ελέγχονται με ηλεκτρονικό έλεγχο στη διάρκεια των προελέγχων.
** Αστυνομικοί με πολιτικά θα ελέγχουν σε όλες τις θύρες του ΟΑΚΑ την ταυτοπροσωπεία των κατόχων των εισιτηρίων ακόμα και μετά την είσοδό τους στο Στάδιο.
** Είναι υποχρεωτική η επίδειξη Αστυνομικής Ταυτότητας/Διαβατηρίου κατά τον έλεγχο του εισιτηρίου.
** Θα ληφθούν μέτρα πλήρους διαχωρισμού των οπαδών των δύο ομάδων και αποκλεισμού κάθε δυνατότητας επαφής τους εντός και περιφερειακά του Σταδίου.

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και η Ελληνική Αστυνομία καλούν όσους φιλάθλους δεν διαθέτουν εισιτήριο να μην επιχειρήσουν να πλησιάσουν την εγκατάσταση του ΟΑΚΑ.

Εντός του ΟΑΚΑ θα υπάρχει αυστηρή αστυνόμευση των χώρων με παρουσία διμοιριών στον αγωνιστικό χώρο, τις κερκίδες και τον περιβάλλοντα χώρο.
Τον έλεγχο των αποδυτηρίων θα έχει αποκλειστικά η ΕΛ.ΑΣ.
Εντός του αγωνιστικού χώρου θα βρίσκονται μόνον τα άτομα που έχουν δικαίωμα και προβλέπεται από τον κανονισμό/προκύρηξη της διοργάνωσης.
Θα λειτουργήσει το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης του ΟΑΚΑ ενεργές κάμερες σε όλους τους χώρους.

ΟΙ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ
Η προσέλευση των οπαδών της ΑΕΚ θα γίνει από τα ΜΜΜ της Αθήνας μέσω σταθμού ΗΣΑΠ-Ειρήνη και την Λεωφόρο Κύμης.

Τα πούλμαν των οπαδών του ΠΑΟΚ θα ξεκινήσουν από τα διόδια Μαλγάρων και θα συγκεντρωθούν στις 15.00 στις Αφίδνες και κατόπιν θα ξεκινήσει η κίνησή τους προς το ΟΑΚΑ με συνοδεία δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ., αφού γίνει διεξοδικός και ανά όχημα έλεγχος εισιτηρίων και ταυτοπροσωπίας.

Οι εν Αττική οπαδοί του ΠΑΟΚ θα κινηθούν προς το ΟΑΚΑ από τον Σύνδεσμό Φιλάθλων ΠΑΟΚ στην Ομόνοια, στις 15.30.

ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Ιατρεία θα λειτουργήσουν στο ΟΑΚΑ πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη λήξη του τελικού Θα βρίσκονται στις θύρες 14 και 29, ενώ ανοιχτό θα είναι και το κεντρικό ιατρείο του Σταδίου. Θα είναι επανδρωμένο με διάφορες ειδικότητες ιατρών, έως και χειρουργό. Ιατρός θα βρίσκεται και στον χώρο των VIP. Υπηρεσίες ιατρικής φύσεως θα παρέχουν στο ίδιο διάστημα και περίπου 50 εκπαιδευμένα άτομα από τους «Εθελοντές Σαμαρείτες», και φυσικά το ΕΚΑΒ.

MEDIA SERVICES – TV
Ο τελικός θα καλυφθεί από την COSMOTE TV με μία γιγάντια παραγωγή, η οποία θα ξεκινήσει από την παραμονή του τελικού με 2ωρη ζωντανή εκπομπή. Την ημέρα του τελικού, της μετάδοσης θα προηγηθεί pre game show διάρκειας 2,5 ωρών. Ο τελικός θα καλυφθεί στα πρότυπα του τελικού των μεγάλων διεθνών διοργανώσεων με 31 κάμερες, 2 γερανούς και διαρκή ενημέρωση από τους πάγκους των φιναλίστ.
Ο τελικός θα καλυφθεί ζωντανά από 7 ραδιοφωνικούς σταθμούς της χώρας.
Έχουν διαπιστευθεί 275 δημοσιογράφοι και 74 φωτογράφοι από ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ.
Οι υπηρεσίες Τύπου του τελικού θα λειτουργήσουν στο ΟΑΚΑ την Παρασκευή 11 Μαΐου 2018 (16.00-21.00) και το Σάββατο 12 Μαΐου 2018 (12.00-01.00)

Υπενθυμίζουμε τις ημέρες και ώρες διανομής διαπιστεύσεων:
Παρασκευή (ΟΑΚΑ)
Αίθουσα εργασίας ΜΜΕ 10:00-19:00
Σάββατο (Γραφεία ΕΠΟ)
Αίθουσα εργασίας ΜΜΕ 10:00-20:00

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΑΙΜΟΔΟΤΗ

Ο φετινός τελικός είναι αφιερωμένος στην παγκόσμια ημέρα εθελοντή αιμοδότη 2018, την 14η Ιουνίου 2018.
Στο πλαίσιο αυτό από τα matrix του ΟΑΚΑ θα προβάλλεται ενημερωτική ταινία με θέμα την κοινωνική δράση και προσφορά του εθελοντή αιμοδότη.
Το σύνθημα της δράσης είναι: «Να είσαι εκεί για τον άλλο. Δώσε Αίμα. Μοιράσου τη ζωή.»
Στο τελετουργικό πριν την έναρξη του τελικού 35 παιδιά που συμμετέχουν σ αυτό θα φορούν μπλουζάκια με το σύνθημα αυτό ενθαρρύνοντας την εθελοντική παρουσία των πολιτών στην προσπάθεια του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας.
Πληροφορίες στο: www.ekea.gr, στο σχετικό Δελτίο Τύπου: http://ekea.gr/wbdd2018/ και η σελίδα του Ε.ΚΕ.Α. στο Facebook: Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας-ΕΚΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

22,594ΥποστηρικτέςΚάντε Like
6,581ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
72ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
122ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ