ΑρχικήΠοδόσφαιροΑναλυτικά στατιστικά για το Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ

Αναλυτικά στατιστικά για το Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ

Το paokfc.gr σας βάζει από νωρίς στο κλίμα της αναμέτρησης της 29ης αγωνιστικής της Super League Σουρωτή κόντρα στον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο. Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το background του αγώνα, αλλά και την παράδοση του Δικεφάλου κόντρα στους Πράσινους, λίγες ώρες πριν την σέντρα του αγώνα.

#Από τις 4 Δεκεμβρίου 2016 έχουν να συναντηθούν οι δύο ομάδες για αναμέτρηση που να αφορά το πρωτάθλημα με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό. Τότε ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 1-0 χάρη σε γκολ του Λουντ στο 69ο λεπτό.

#Τα τρία προηγούμενα ματς από αυτό είχαν σημαδευτεί από διαδοχικές ισοπαλίες. Στην τελευταία επίσκεψη του ΠΑΟΚ για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, στις 21 Φεβρουαρίου 2016, το ματς τελείωσε 2-2 (10’ Μπεργκ, 51’ Καλτσάς – 56’ Τσιμιρότ, 67’ Πέλκας ). Οι δύο αναμετρήσεις που ακολούθησαν για την διαδικασία των Play Offs τελείωσαν με 1-1 τόσο στην Αθήνα (46’ Μπεργκ – 49’ Χαρίσης), όσο και στην Θεσσαλονίκη (17’ Ροντρίγκες– 26’ Λουντ).

#Η τελευταία νίκη του ΠΑΟΚ επί του Παναθηναϊκού εκτός έδρας ήταν στις 4 Μαρτίου 2012 στο ΟΑΚΑ, με τα γκολ των Λίνο (51’) και Σαλπιγγίδη (83’). Η ακριβώς προηγούμενη νίκη του ήταν στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας στις 9 Δεκεμβρίου 2001 με σκορ 1-2 (7’ Κόλκα – 69’ Οκκάς, 84’ Κωνσταντινίδης).

#63 αναμετρήσεις έχουν διεξαχθεί ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ με τον Δικέφαλο ως φιλοξενούμενο. Σε αυτές ο ΠΑΟΚ μετρά έξι νίκες και 16 ισοπαλίες, ενώ στα 43 ματς έχει φύγει ηττημένος από το γήπεδο.

#4 από τις νίκες του ΠΑΟΚ είναι σε κανονική ροή αγώνα, ενώ υπάρχει και αυτή της σεζόν 1972-73 με 2-0 άνευ αγώνα επειδή ο Παναθηναϊκός είχε τιμωρηθεί με αποκλεισμό δύο αγώνων από το πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής μετά από επεισόδια σε αγώνα του με τον Ολυμπιακό. Οι δύο ομάδες εκείνη την ημέρα έδωσαν φιλική αναμέτρηση που τελείωσε με 3-3. Με 3-0 άνευ αγώνα κρίθηκε και η τελευταία τους χρονικά μάχη στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας που ήταν για τα Play Offs του περσινού πρωταθλήματος με τον τραυματισμό του Βλάνταν Ίβιτς.

#7 διαδοχικές εκτός έδρας αναμετρήσεις χωρίς να ηττηθεί από τον Παναθηναϊκό είχε ο ΠΑΟΚ από την 1η Δεκεμβρίου 1974 μέχρι και τις 7 Μαρτίου 1981 που ηττήθηκε με 2-1. Οι επτά αυτές αναμετρήσεις τελείωσαν όλες ισόπαλες.

#20 Ιανουαρίου 1985 ήταν η πρώτη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Παναθηναϊκού σε εκτός έδρας αναμέτρηση και ήρθε στο ΟΑΚΑ με τον Πάπριτσα να γράφει το 0-1 στο 79ο λεπτό και να δίνει στον Δικέφαλο τη νίκη και τον τίτλο του Πρωταθλητή Χειμώνα.

#11 εμφανίσεις έχει το 2-0 υπέρ του Παναθηναϊκού, αποτέλεσμα που είναι το δημοφιλέστερο στις μεταξύ τους αναμετρήσεις. Ακολουθεί το 1-0 με 8 εμφανίσεις, ενώ υπάρχουν επτά 0-0 και ακόμη τόσα 2-1 υπέρ της ομάδας της Αθήνας.

#9 γκολ έχουν σημειώσει στα εντός έδρας ματς με τον ΠΑΟΚ ο Δημήτρης Σαραβάκος και ο Κριστόφ Βαζέχα που είναι στην κορυφή του σχετικού πίνακα, ενώ για τον ΠΑΟΚ έχει σκοράρει τρεις φορές ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, ενώ ο Στέφανος Αθανασιάδης έχει δύο γκολ.

#3 ποδοσφαιριστές έχουν σκοράρει με τα χρώματα και των δύο ομάδων σε ματς που έγιναν με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό. Ο Κώστας Φραντζέσκοςήταν ο πρώτος, ακολούθησε ο Γιώργος Γεωργιάδης και ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

22,501ΥποστηρικτέςΚάντε Like
6,323ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
70ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
123ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ